Omgebouwde John Deere 6950 tot Maalmolen https://youtu.be/xFI8kkaKgzk. Foto is geplaatst door jd7920 op 23-10-2019 om 00:32:35, met 10 reacties.

John Deere 6950

jd7920
Omgebouwde John Deere 6950 tot Maalmolen

Reacties

+1
XC 70
Die is nog van Aernouts uit Loenhout geweest
Tim Hurkmans
Wat word hier geoogst?
Fendt926Driver
@Tim Hurkmans er word niet zo zeer wat geoogst. Er worden maiskorrels (die gedorst worden door een combine) vermalen tot ccm (corn cob mix als ik het goed heb) maismeel dus.
En gemalen gaat dat in de kuil eventueel nog aangezuurd.
DANOONTJE POWERR
@Fendt926Driver
Maar waarom moet dat midden in het land gebeuren?
+1
huub
@DANOONTJE POWERR of je maalt op het land of bij de sleufsilo. Zo dient de bak boven de hakselaar als buffer, de combine kan (bijna) altijd door.
+2
Loeideutz
@DANOONTJE POWERR Stof! Zeker als het drogestof percentage van de korrels naar de 70% kruipt, of er overheen gaat, kan dat nogal stof veroorzaken. En dat kan beter op het land weg waaien als tussen de stallen. Anders krijg je maanden nadien nog rotzooi tijdens of na een regenbui. Wat ook nog eens ongedierte kan aantrekken.
DANOONTJE POWERR
@Loeideutz Duidelijk!
Tim Hurkmans
@Fendt926Driver Bedankt voor de info, zoiets had ik nog nooit eerder gezien.
florisrobben
Mooi bedacht

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6950 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!