Wintertarwe zit er weer in!. Geplaatst door arjanvw op 31-10-2019 om 17:08:56, met 29 reacties.

Claas Arion 640

Wintertarwe zit er weer in!

Reacties

+1
Fendt926Driver
Heb je mooi weer bij.
kun je overal goed rijden of wel natte plekken in zitten?
arjanvw
@Fendt926Driver we kunnen overal goed rijden, wat in de ploegvoor lag was het droogst, daar konden we het eerst op (maandag) wat met de paragrubber en kopeg gedaan was had 2 dan meer nodig om af te drogen.
+1
Fendt926Driver
@arjanvw maar toch mooi erin gekregen dus.
Moet je nu nog meer zaaien of bewerken of is het nu klaar?
arjanvw
@Fendt926Driver we zijn klaar, misschien nog wat najaarsbespuiting op gezaaide tarwe voor Duist als het nog een dag droog blijft. .
+1
arjanvw
@Fendt926Driver

(klik om te vergroten)

Zo ligt het erbij wat voor bewerkt is met paragrubber. Zaaien zonder GPS!
noordhof
Mooie aandrukwielen vooraan , ze komen wel ver vooruit zeker ?
+2
Fendt926Driver
@noordhof deze zijn trekkend gestuurd daardoor is het allemaal wat langer.
MaartenMandemaker
Mooie combinatie hoor, schiet lekker op met 4 meter breedte. Ik heb er 17 bunder in. Vanaf vrijdag weer 35 mm gehad, nu mag het eerst weer opdrogen. Mooi stukje in de boerderij trouwens!
arjanvw
@MaartenMandemaker Schiet idd lekker op, heb een dag erbij dat we 24 ha gezaaid hebben. Ook kan er nu dubbellucht aan zonder dat je te breedt bent. Bij ons inmiddels ook weer 30 mm. Voor ons minder erg omdat we klaar zijn met landwerk.

Dank je! Ze belde op van de Boerderij en mn vrouw zei gelijk ja! 🙈😁
MaartenMandemaker
@arjanvw oké ben hier vrijdag begonnen te ploegen. Maandag zijn we gaan maaien woensdag gekuild. Donderdag begonnen te zaaien, tot vrijdag rond de middag, toen begon het te regenen. 1 blok zitten de aardappelen nog nog in, dus dat kan nog niet
mdoornekamp
@MaartenMandemaker eigen aardappels of land verhuurd?
MaartenMandemaker
@mdoornekamp Land verhuurd
arjanvw
@MaartenMandemaker oké, wij hebben voor het weekend gekuild, en zijn maandag gaan zaaien. Staan de aardappels op droge grond?
MaartenMandemaker
@arjanvw Oké toen was het grasland eigenlijk te nat hier. Maandagmorgen gelijk begonnen te maaien en dat heeft mn vader afgelost en toen ben ik gaan ploegen. Ligt nog 2.5 bunder klaar om te zaaien, maar dan mag het eerst weer opdrogen. De aardappelen is een blok van 11.3 bunder, dat is droge grond gelukkig. Over 2 weken moeten de bieten ook klaar liggen. Die zitten nog in de grond
arjanvw
@MaartenMandemaker als ze een beetje onder goede omstandigheden gerooid kunnen worden, wil het tarwe zaaien nog prima. Ploegen jullie alles? Denk dat het suiker gehalte bij jullie wel beter zou zijn dan onze vroege premiebieten... Die zijn na wat regen weer aan de groei gegaan voordat we moesten rooien.
MaartenMandemaker
@arjanvw Ja we ploegen het meeste wel. Soms ook lostrekken met de schijfcultivator en dan met de woeler ervoor inzaaien. Maar toch geeft ploegen meer waterbergend vermogen en de onkruiddruk is lager. Ploegen jullie ook? Ik heb geen idee wat het suikergehalte doet, 1 stuk is een paar bunder goed van verdroogd. De andere 6 bunder staat op zwarte grond, die hebben het dit zomer aardig volgehouden qua groei. Wij zitten hier nooit bij de top eigenlijk qua suiker
arjanvw
@MaartenMandemaker We hebben dit jaar voor het eerst een stuk gedaan met paragrubber en kopeg. Kan nog niet veel zeggen over het effect.. wel duurt het langer voor de grond droog is na regen. Meeste ploegen we, dit jaar ook eco ploeg geprobeerd. Je moet dit meerdere jaren bekijken om een oordeel te hebben. Maar denk dat op onze grond op normale manier ploegen toch het beste uitpakt.
mdoornekamp
Hoeveel zaaizaad kun je in de bak hebben?
arjanvw
@mdoornekamp iets van 1100 kg. We laten eigen graan schonen en ontsmetten en de big bags worden gevuld tot 700 kg. Volle bak weegt nog wel wat en dan ben je iets flexibeler met vullen. Met bv 1000kg moet de bak ook elke keer leeg zijn en als je dan net achterop het perceel staat....
mdoornekamp
@arjanvw ok dan wordt de trekker nog wel licht in de neus.
arjanvw
@mdoornekamp met de bandenpakker voorin gaat het eigenlijk prima. Deze was nu vrij en staat op dubbellucht, maar we hebben ook veel gezaaid met de 540 (4 cil) en dat gaat ook prima.
mdoornekamp
@arjanvw ok. je hebt de zaai machine wel mooi kort bij de trekker. De mijne zit wat verder af. Wat voor rol heb je aan de kopeg?
arjanvw
@mdoornekamp klopt, een opbouw scheelt echt veel. De vorige 3 mtr was een aanbouwmachine maar dan krijg je het hefboom effect. Een 60 cm pakkerwals.
@arjanvw
dvhn.nl/groningen/…
Dat is niet te missen natuurlijk 😎
arjanvw
@ronald-deutz-fahr haha! Idd! Wij kunnen niet onopvallend meedoen met acties..🙈😂
@arjanvw Haha, dat is het risico van trekkers zoals niemand anders ze heeft. Agravis is jou dealer toch? Gister en vandaag nog even wezen kijken daar, het is vooral veel en groot daar!
+1
arjanvw
@ronald-deutz-fahr wij hebben ze bij Wittrock vandaan, is ook een Duitse dealer. Ben ook weleens bij Agravis geweest en die is nog groter dan Wittrock. (Al werken daar ook 65 mensen) m.doornekamp heeft er laatst een filmpje van op TF gezet.
+2
mdoornekamp
@arjanvw
Quote:
filmje op TF

Ik zou ook naar Agravis vandaag. Maar had andere bezig heden en slecht weer vandaag. Het zijn allebij indrukwekkende bedrijven

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Claas Arion 640 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!