Same Leone met 8 tons Agromet kieper.. Geplaatst door wim-same op 06-11-2019 om 19:56:31, met 42 reacties.

Same Leone

Same Leone met 8 tons Agromet kieper.

Reacties

+6
RPCounty
Uit de tijd dat n rookwolkje nog gewoon was😎👍
+7
wim-same
@RPCounty "Toen was geluk nog heel gewoon". en iedereen rookte toen toch, dus een trekker ook. Richard.
+2
RPCounty
@wim-same machtig mooie foto
+2
wim-same
@RPCounty Hoeveel zouden er Steenwijk gepasseerd zijn Richard. Ik weet nog dat het hele terrein aan de Eesveense weg achter vol stond met nieuwe Same's.
+4
RPCounty
@wim-same er liepen er hier wel heel veel. Een kameraad van mn vader werkte er altijd als servicemonteur vanaf de eerste SAME s. En er zat hier een groot akkerbouwbedrijf die ze ook in gebruik had. En een vervoerder van de landbouwbank reed er hier ook met meerdere rond. Vanaf de puledro tot de Tiger. Dus ik ben wel goed bekend met SAME😎
joop-same
@RPCounty Hoe was de naam van die kameraad van je vader (die service monteur) en welke plaats???
RPCounty
@joop-same bertus groen. Die werkte in Steenwijk
+1
yoohan
Mooie foto Wim. Was dit ook ergns hier in de buurt, of een eind van huis?
wim-same
@yoohan Zoetermeer.
+1
yoohan
@wim-same
Bouwrijp maken van 1 van de vele wijken van zoetermeer zeker. Welk jaar ongeveer?
wim-same
@yoohan Ja, inderdaad bouwrijp maken. Welke wijk weet ik niet meer. Was in de buurt van de Noord AA. Ik denk in 1977.
+1
roy jd3130
Mooie foto s 👍
+1
a3vandiejen
Schitterend Wim.
+4
wim-same
@a3vandiejen Ja, Kom maar op met je Drago Adrie. zullen we hem ook eens laten roken. Met de vlam in de pijp. ha ha
+2
a3vandiejen
@wim-same Zou wel een keer leuk zijn Wim 😁
+2
Deutz-Fahr-Rijder
@a3vandiejen zet hem maar bij een boer aan een mestmixer, 1000 touren op de aftakas en gaan💪💪🔥🔥
+3
a3vandiejen
@Deutz-Fahr-Rijder Daar heb ik ook al aan lopen denken, nu nog even druk dit jaar maar misschien volgend jaar eens proberen..
+2
Deutz-Fahr-Rijder
@a3vandiejen vanaf jou, (neem aan dat de plaats op je profiel klopt) naar ons is een half uur over de snelweg met de auto.... trekker is dan ietsie langer.....
+2
a3vandiejen
@Deutz-Fahr-Rijder Ga ik eens onthouden haha. Even op de BE en hup....
wim-same
@a3vandiejen Zou de Drago wel lekker vinden Adrie om eens lekker schoon te branden. Hou wel alles goed in de gaten hoor.
+1
Deutz-Fahr-Rijder
@wim-same als een trekker al te "lui" is kan "even schoonbranden" inderdaad niet het gewenste resultaat leveren
+2
wim-same
@Deutz-Fahr-Rijder Daar twijfel ik met de Drago van Adrie niet aan, Hij heeft al voor een voer-meng wagen gestaan. maar vooral olie lekken, oliedruk enz.
+1
Towaberg
Heerlijke foto, uit vervlogen tijden.
Topjaar 1977!
wim-same
@Towaberg toen ben jij geboren zeker. ha ha
+3
Towaberg
En geproduceerd in de warme zomer van’76😅@wim-same
Gavrie Willemsen
@Towaberg ha ha ik ook 😉
+8
roscho
Zoëen was mijn eerste hobbytrekker. Gekocht ergens in Friesland ging hij als retourvracht van kippenmest mee terug naar de Achterhoek, in de container. We hadden hem lopend gezien, wel met wat vreemde geluiden die er volgens de handelaar bij hoorden, maar toen wou het even niet vanwege een lege accu, dus hij werd met een andere trekker naar binnen geduwd.
Thuis aangekomen wilden we hem toch meteen horen lopen, dus achter de vrachtauto werd hij aangesleept. Inderdaad, de motor liep, maar wat een geluid!! Nadat ik er 20 m. mee gereden had, liep de motor totaal vast.
Toen we de carterpan verwijderden, zat daar het olie-opzuigende grit uit de garage nog aan: hij was al eens open geweest! Het bleek dat een van de contragewichten aan de krukas afgebroken was, die had een stuk uit de cilinderbus geslagen en vervolgens waren de zuigerveren daarin klem komen te zitten. Motor total-loss! Uiteindelijk bleek de handelaar bereid om nog een kleine schadevergoeding te betalen.
Bij de sloop vonden we een motor van een White Oliver 567 (??), de Amerikaanse variant van de Leone. Die bleek perfect te passen en dat was bepaald geen verkeerde motor, bij vorst sloeg hij met de koudstart zonder problemen aan. Uiteindelijk hebben we het beestje een beurt en een laag nieuwe lak gegeven en hij zag er weer goed uit.
Met die trekker heb ik mijn eerste maïs gereden, met een 5-tons Schuitemaker wagen erachter. Dat gebeurde toen nog veel later in het het jaar dan nu, eind oktober. Als we 's morgens begonnen was het gras wit en na de eerste rit mijn snor en baard ook.
Die Same heeft ons nooit in de steek gelaten. Omdat de banden een Hoffka-profiel hadden en de trekker een grote bodemvrijheid had, trok hij de maiswagens door de diepste modder. Wit zand kwam omhoog en hij stipte met zijn aangedreven voorwielen slechts af en toe de grond aan, maar hij ging door.
Ik heb goede herinneringen aan deze 67 pk sterke modderkruiper met stereouitlaat en ik heb voornamelijk bij die trekker mijn sleutelvaardigheid opgedaan.
+2
Gavrie Willemsen
@roscho prachtig verhaal 👍🏻
a3vandiejen
@roscho Net wat Gavrie zegt, schitterend verhaal, en dat met een Same. Heb je nog een foto ...dat zou het helemaal afmaken.
+2
roscho
@a3vandiejen Helaas geen foto. In die tijd liep je nog niet met een smartphone op zak en een fototoestel was onhandig om mee te nemen. Misschien heeft mijn zwager nog wat, maar die zit in Frankrijk.
+1
jehan
@roscho ja leuk heb je nog meer te vertellen van vroeger
roscho
@jehan Dat heb ik vast wel, maar dan moet er een aanleiding zijn, dan komen de herinneringen wel weer naar boven.
wim-same
@roscho De aanleiding heb je nu. ha ha dus vertel...
+5
roscho
@wim-same Nou, daar gaat-ie.
Omdat ons die Leone zo goed beviel, kocht mijn zwager een White Oliver 567. Dat was tenslotte dezelfde trekker. Het ding liep voor een Schuitemaker blokkenwagentje en dat ging prima. Er was alleen één probleem: hij had geen 4WD.
Op een dag ontdekte mijn zwager in De Boerderij in een advertentie een gedeeltelijk afgebrande Leone. Die werd gekocht. De vooras was nog goed en het aandrijfpotje van de 4WD ook, dus die werden overgezet op de Oliver. De trekker weer van de krik af en rijden. Tsja, bijna de deuren eruit gereden. Als mijn zwager naar rechts stuurde, gingen de wielen naar links! Het bleek dat het stuurhuis precies andersom werkte.
Na weer een paar uur sleutelen zat ook het andere stuurhuis erop en toen werkte alles naar behoren.
Later liep er nog iets stuk, dat kon hersteld worden door gewoon een cilinder en zuiger van de ruilmotor te nemen. Alles was weer dicht en gaan!!
Van die beide Same´s kreeg je wel flinke spierballen, ze hadden geen van beiden stuurbekrachtiging en toen ik eens door een gat reed,had ik bijna mijn duim andersom aan de hand staan. Maar ook met die Oliver kregen we heel veel (geluid) voor weinig geld. Er zat een cabine op die ronkte als een basbox bij de disco.
+4
Gavrie Willemsen
@roscho ik ruik al de oliedamp en mijn oren gonzen al bij het lezen van zo een mooi en smakelijk verhaal....🥰🥰
wim-same
@roscho ha ha, was dat geen White Oliver 764 of 762, Resp 4 wiel aandrijving of 2 wiel aandrijving.
roscho
@wim-same Type weet ik niet precies meer, maar het was exact dezelfde trekker als de Leone, alleen het neusje was iets anders. En hij was natuurlijk groen-wit.
wim-same
@roscho Ja 4 wiel aandrijving was 764 en 2 wiel aandrijving was 762. klopt, de grill was anders, en bij sommige type de spatborden ook.
roscho
@wim-same Ik heb eens goed nagedacht. Afgaande op de pk's en de aandrijving zou het een 672 geweest moeten zijn, waar wij dan later een 674 van hebben gemaakt. Maar ik kan dat type verder nergens vinden. Weet jij of die er geweest is? In ieder geval had hij, net als de Leone, net geen 70 pk.
+1
wim-same
@roscho De 672 bestaat wel hoor, en 4 wd is het dan 674. De 682 en de 684 waren de jongere Same Corsaro's
a3vandiejen

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Same Leone ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!