Foto van een Valmet 8150, voor een Lely/Welger pers-wikkelcombinatie. De balen die hieruit rollen zijn gemiddeld genomen 150 tot 200 kg zwaarder, maar evengroot vergeleken met andere P/W-combinaties.

Valmet 8150

roscho
Foto van een Valmet 8150, voor een Lely/Welger pers-wikkelcombinatie. De balen die hieruit rollen zijn gemiddeld genomen 150 tot 200 kg zwaarder, maar evengroot vergeleken met andere P/W-combinaties. Zo'n baaltje weer plm. 600 kg.

Reacties

schluterman
Das de moeite inderdaad
+2
NH-Ford
Waar baseer je dat verschil op? Hoe is het vergeleken?
wim-same
@NH-Ford Dan moet je er inderdaad verschillende merken laten persen op één perceel, en op het zelfde moment. Dan kan je vergelijken.
roscho
@NH-Ford Ik baseer dat op het verschil tussen de balen die mijn zwager liet persen door de loonwerker en wat hijzelf perste met die (toen nog) splinternieuwe Lely. Hij voerde ze zelf en het was gemakkelijk te zien met de weeginstallatie van de voerwagen.
NH-Ford
@roscho Oké. Weet je toevallig ook hoeveel snijmessen in beide persen zat?
roscho
@NH-Ford Geen idee. Ik denk dat er in die Lely het maximale zat.
HJ_
@roscho waren ze tegelijk op hetzelfde land dan? Of verschillende snedes. Wat was het droge stof gehalte dan?
roscho
@HJ_ In beide gevallen ging het om gras dat vrij kort gemaaid was, gehaltes weet ik niet. Ik wou alleen aangeven dat die pers mooi werk leverde, in vergelijking met de pers van de loonwerker van het jaar daarvoor. Die laatste heb ik ook niet gezien en ik weet niet welk merk/type dat was. De balen uit die Welger waren opvallend stevig en ze zakten bij de opslag ook niet in.
jmos
@roscho Ik weet dat er welger persen zijn waarbij er haken aan de klep zitten. De meeste persen houden de klep dicht op oliedruk en deze gaan gewoon open als de druk te hoog wordt. De haken houden de klep altijd dicht.
+1
valmet6400power
En dat komt omdat die Valmet de boel vaster in elkaar perst dan een ander merk? 😏😏
+1
jehan
@valmet6400power dat heeft wel invloed als er een valtra voor de pers staat hahaha
roscho
@jehan Tuuuurlijk, het kan altijd zwaarder, vaster, beter, .... . In ieder geval viel mijn zwager op dat deze balen een stuk vaster waren dan die van de loonwerker. Maar ik weet niet waarmee die loonwerker perste.
jehan
Ow zeer verrassende uit spraak roscho..er zijn mensen die met een ander merk persen nog zwaardere balen kunnen maken ...
Fendt926Driver
@jehan ja laatst 800 kg per ronde baal uit een göweil pers wikkel combi.
27 stuks van ruim 4 ha
jehan
@Fendt926Driver de zwaarste die ik gemaakt heb wogen ruim 1100 kilo
jehan
@Fendt926Driver maarja zoals al eerder gezegd hier ..als je wilt vergelijken moet je in dezelfde wei op het zelfde moment bezig zijn ..en dat balen wegen en dan ook de prijs per kilo uit rekenen ..
Fendt926Driver
@jehan klopt helemaal.
Wij leggen ze wel eens ter controle op de mengwagen. Die geeft de verschillen aan als je ze (zoals wij doen) altijd op dezelfde plek erop legt.
Voor de preciese kilos zou je naar een geijkte weegbrug moeten
jehan
@Fendt926Driver we hebben klant en die weegt elke partij ..zn buurman is een veevoeder bedrijf ..alles gaat over de brug ...heeft hij de kilos binnen krijg ik altijd apje met de uitslag ..gaat langzamerhand een wedstrijd worden ..wie schat het beste gewicht..bij volgende pers willen we weeg systeem hebben
NH-Ford
@jehan Dat bedoel ik dus... vaak wordt beetje uit grootspraak zulke uitspraken gedaan. Alleen de chauffeur kan al het verschil maken, met voor de rest de zelfde omstandigheden.
jehan
@NH-Ford en toch zit er wel verschil in merk persen ...tenminste die ervaring hebben wij hier meegemaakt ..we gingen naar een ander merk pers en de balen kwamen er harder en zwaarder uit ...
roscho
@jehan Precies, dat wou ik ook zeggen.
NH-Ford
@jehan Zeker weten, zo bedoel ik het niet, weet zelf dat er onder merken wel degelijk verschil zit.
Maar was benieuwd wat zijn aanleiding was tot deze uitspraak.
Zelf wel ervaren dat met een Mchale en MF (lely) vaster kan persen als sommige anderen. Mja, mag je een variabele en vaste kamer over één kam scheren?..
roscho
@NH-Ford Ik denk dat de uiteindelijke werking niet uitmaakt. Het resultaat is belangrijk. En natuurlijk of je er een beetje snel en economisch mee kunt werken. Maar welk systeem ook, als er losse rommel uitkomt, is het slecht.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Valmet 8150 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!