Vandaag afgeleverd vanuit Friesland.  Nu kunnen we weer legaal bemesten.. Geplaatst door arjanvw op 06-01-2020 om 19:52:21, met 26 reacties.

Joskin Cobra

Vandaag afgeleverd vanuit Friesland. Nu kunnen we weer legaal bemesten.

Reacties

CaseCS130
Keurig, hoe breed heb je nu? Wel aardig meer gewicht achterop hangen nu zeker, wipt de tank nog niet in de trekhaak leeg?
arjanvw
@CaseCS130 hij is 7.50mtr, bemester is idd wel stuk zwaarder (helaas) maar wipt niet. Wielen van een Cobra zitten ook ver naar achteren.
+1
T6040
@arjanvw Vanwaar de keus voor zon brede bemester? Ik heb 5 jaar geleden ook een breder bemester gekocht. nu kan ik de tank wel sneller leeg krijgen. Maar op de meeste percelen kom ik met 1 tank maximaal 1,5 keer over. Ben dan dus halve wegen leeg. Een smallere bemester had dan misschien wel net zo handig geweest. Op de kopeinde is het wel makkelijker. Nu heb ik in 1 keer weg en weer het kopeind gehad. Eerst moest ik er drie keer over.
arjanvw
@T6040 komt op onze percelen beter uit. De vorige was 7.74. In het voorjaar doen we één slag en snedes daarna een rondje, of 3 banen.
CaseCS130
@arjanvw oké, nou mooi dat ie niet wipt. Want dat verveelt snel. Kettingen eraan zodat je de hefinrichting vast kan zetten? Zo hebben ze het bij ons gemaakt van Kuipers. Als het in de zomer niet te ver in de grond moet dan kan die daar in hangen.
arjanvw
@CaseCS130 Oke, vroeg aan de monteur die hem kwam brengen hoe ik dat in moest stellen als hij niet te diep mag gaan en hij had er niet veel verstand van, later kwam Kuipers deze jongen ophalen (Staat hier nu een MF in de schuur te wachten op een retour vracht) en hij had het idd over kettingen. Bij ons zitten de oude er nog aan met een veer.
+1
CaseCS130
@arjanvw Die veren heb je denk ik niet meer nodig omdat je elementen ook behoorlijk bodem kunnen volgen. Nadeel van die veren is dat de bemester er springerig van wordt. Door iets met de lengte van een vast ketting te spelen kun je de hoogte wel knap regelen. Maar meestal loopt onze sr drukloos zonder kettingen.
+4
SJB533
Quote @arjanvw:
Nu kunnen we weer legaal bemesten

Nu en legaal? Gaat niet samen.
+3
arjanvw
@SJB533 haha! Scherp!
+1
bikkertie
Deftig! Ben erg benieuwd hoe die bevalt
arjanvw
@bikkertie jullie waren niet echt enthousiast, dus hoop dat wij het wel worden!
Fendt926Driver
8m werkbreedte?
40 elementen.
Mooie (nieuwe) machine
arjanvw
@Fendt926Driver dank je! Hij is 7.50mtr schijfafstand 18.75. Is een overjarige machine.
Fendt926Driver
@arjanvw mooi zo.
Was de andere op of geruild omdat deze wel iets snijdt
arjanvw
@Fendt926Driver andere had wel onderhoud nodig, maar was nog niet op. We willen zelf blijven bemesten en een 3e warer toevoegen bij de mesttank zien we niet zitten, dus 'moeten' we helaas gaan snijden.. Daarom hebben we voor deze bemester gekozen.
+1
T6040
@arjanvw Hoe werkt dat met die verdeel potte. Zijn die makkelijk open te maken? of ben je bijna verplicht om een stenen vanger te hebben om bv de klosjes van de koeien poten op te vangen?
+1
arjanvw
@T6040 volgens zeggen eenvoudiger dan met een gewone verdeler. Zit een soort klep onder de verdeler en als je die opent valt de rommel eruit
T6040
@arjanvw Zijn de mesjes ook makkelijk te vervangen? Of hoe werkt dat?
+1
arjanvw
@T6040 heb eerlijk gezegd geen idee, heb hem nog niet open gehad..🙈
johndeere6230
Flinke bemester zo! Zie je steeds meer die verticale verdelers of niet?

Daar zal de claas nog wel een keer aan mogen sleuren denk ik 😅
+1
arjanvw
@johndeere6230 Zie je wel vaker, maar de andere functioneerde ook prima. Was wel een zwaar klusje als de deksel van de verdeler open moest...

We zullen het gaan zien..
GerbertXL
Hier een handleiding van een slootsmid vertical verdeler, deze zal niet erg verschillen neem ik aan.
slootsmid.com/.uc/…
Hoeveel weegt deze Arjan, en hoeveel woog de ouwe? Het valt mij ook een beetje tegen hoe zwaar mijn schijfkouter is, 2 ton volgens de boeken geloof ik.
Heeft deze mechanische of hydraulische afsluiters?
+1
arjanvw
@GerbertXL Werking zal idd niet veel verschil in zitten, de oude woog 1480 en de nieuwe 2200kg, hier zitten hydraulische afsluiters op.
EA_MF
Daar kun je weer even mee vooruit 👌 Hoe hebben ze die beschermkappen er aan gemaakt? Moet bij onze nog eens klaar gemaakt worden, 1 boete is wel genoeg
arjanvw
@EA_MF dat hopen we wel ja! Maak er wel even een foto van.
+1
arjanvw
@EA_MF

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Joskin Cobra ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!