Foto van een Fendt 305 LS, voeren met de nieuwe Bvl mengwagen, bevalt goed.. Foto is geplaatst door AutoCommand op 12-01-2020 om 11:07:49, met 26 reacties.

Fendt 305 LS

AutoCommand
Foto van een Fendt 305 LS, voeren met de nieuwe Bvl mengwagen, bevalt goed.

Reacties

Baltus_steyr
Word de wagen niet te lang dat het moeilijk wordt in schatten hoe grote hap voer je moet nemen?
+1
ford8630power
@Baltus_steyr
Zit standaard een camera gericht op het mes op.
AutoCommand
@Baltus_steyr Zit inderdaad een camera op zodat je kan zien hoeveel je steekt. Gewicht valt goed in te schatten als je er een paar keer mee gewerkt hebt.
cb6520
Wil dat wat zonder spiegels?
AutoCommand
@cb6520 Ja wil wel goed. Zijn eraf omdat het nogal krap is in de jongveestal. Zou wel handig zijn als ze er op zitten.
+1
Fendt926Driver
@AutoCommand trekker met spiegels kan niet de jongvee stal binnen?
Dan klapte ik ze toch in in plaats van er helemaal af te halen?

Bij de grote stal moet ik voorwaarts in rijden met voeren en als de wagen niet leeg is aan het eind terug rijdend verder lossen.
Maar dat lukt mij na 16 jaar nog steeds niet zonder spiegels
new holland koen
@Fendt926Driver Ik gebruik in de stal echt nooit de spiegels. Ik rijd er ook vooruit in en moet er achteruit door dezelfde deur uit. Maar ik kijk altijd over mijn naar achteren naar het losbandje en tegelijk wat de wagen doet en gaat super.
Fendt926Driver
@new holland koen die kwaliteiten heb ik niet.
Mengwagen is ook nogal breed en hoog dus zie niets achter me.
Op spiegels kan ik overal achterwaarts heen rijden.
Maar dat leerden we ook met vrachtwagen rijbewijs
new holland koen
@Fendt926Driver Jouw wagen zal wel breder en hoger zijn idd dat scheelt wel. Ik kan er ook zeker niet boven over of langs kijken maar ik zie wel wat hij doet.
Ik heb natuurlijk ook geleerd in de spiegels te kijken met achteruit rijden, maar met voeren kijk je toch achterom naar hoe het voer uit de wagen komt.
+1
AutoCommand
@Fendt926Driver Hier zitten 2 camera's op dus je kan zien waar de kont van de wagen heen gaat. Ook kun je zien hoe het voer van de losband komt dus de spiegels mis ik eigenlijk niet. Is alleen een keer handig met het laden langs de silo wand maar heb het nooit anders gekend dan zonder spiegels.
Fendt926Driver
@AutoCommand ieder zijn systeem.
En camera s zijn natuurlijk ook handig
Baltus_steyr
@AutoCommand waar zitten die camaras dan?? Ik rijdt hier ook zonder spiegels.
AutoCommand
@Baltus_steyr achterop in het midden boven zn wand en aan het snijmes
hobbyboer
Quote Reactie van @AutoCommand:
Ook kun je zien hoe het voer van de losband komt dus de spiegels mis ik eigenlijk niet.

Kun je het voer zien vallen als je achterom kijkt of op de camera?
AutoCommand
@hobbyboer Als je achterom kijkt kun je het net zien vallen, houd niet over.
sjonnies
Hoe secuur zijn jullie met de kilo's van elk product. Hier ook zo'n systeem staan. Snijdt mooi mengt goed los mooi. Secuur elke dag t zelfde valt tegen
ford8630power
@sjonnies zo nauwkeurig mogelijk iig, ik ga vaak wel aan de lage kant zitten, dan kun je er desnoods een paar kilo bij in snijden door het mes er halverwege erin te laten snijden en tegelijkertijd drukken.
AutoCommand
@sjonnies met kuil en mais toch wel tot 10/15 kilo
+1
fan van trekkers
Hoeveel koeien kan je met 1 zon wagen voeren, en hoe lang ben je er mee bezig om hem te vullen? Wel mooi concept zo, alles in 1 werkgang
+1
AutoCommand

Laden is meer afhankelijk van hoeveel verschillende producten je moet steken. Wij hebben hem in 20 min vol en voeren er rond de 80 koeien mee. Is een 13 kuub met dubbele vijzel
Baltus_steyr
@AutoCommand owe. ik had gedacht dat het wel vlot zon 14-15 kuuber zou zijn! voer hier nu zon 93 koeien met een 12 kuuber trioliet enkele vijzel. maar dan wordt de wagen wel vol....
AutoCommand
@Baltus_steyr Ja hiervoor hadden we een 10 kuub met enkele vijzel maar dan mengt hij met het winter rantsoen niet mooi weer, wagen zat toen te vol. Door de dubbele vijzel hebben we nu ook veel meer "flow" met mengen, gaat super.
fan van trekkers
@AutoCommand bedankt. We zitten hier nog wel eens te denken aan een ander voersysteem, alleen wij moeten dan zoveel dingen veranderen. Hier is het voordeel van dat hij alles al direct snijdt. Kan de 305 hem een beetje makkelijk te baas?
+1
AutoCommand
@fan van trekkers Ja trekker kan hem wel hebben maar houd niet erg veel over. Zit wel een vertragingsbak op de aftakas anders krijgt die hem met een volle wagen niet rond.
Fendt926Driver
@AutoCommand poe dan trekt die wagen wel zwaar.
Pmijn 305 trekt een 20m³ rmh horizontaal menger tot 3 ton nog op 750 toeren aftakas en tot 4.6 ton op 540

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 305 LS ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!