Foto van een Ovlac Mini (grondbewerking) onze nieuwe eco plus. Foto is geplaatst door stevenbruin op 28-03-2020 om 12:49:25, met 7 reacties.

Geen

stevenbruin
Foto van een Ovlac Mini (grondbewerking) onze nieuwe eco plus

Reacties

arjanvw
Waar staat de plus voor? Hebben ze nu ook één in het programma die ook on land kan maar ook in de voor?
DANOONTJE POWERR
@arjanvw
Volgens mij niet, dan krijg je een conventionele ploeg.
+1
arjanvw
@DANOONTJE POWERR dacht ik eerst ook, maar meende dat laatst te lezen in een advertentie van Koeckhoven. De eco ploeg van Kramer (de Emmegiemme) kan je hydraulisch verstellen dat die ook in de voor kan. Die hebben we ook op demo gehad en deed het ook niet raar. Bleef beter in de grond dan de Ovlac. Ook de mogelijkheid dat die in de voor kan spreekt mij aan zodat je onder mindere omstandigheden ook op onze zware klei kan ploegen.
stevenbruin
@arjanvw ik ben ook van mening als je niet boven over kan rijden, (Met evt 2 trekkers) moet je niet ploegen maar spitten, zo kan je evengoed je ondiepere bewerking aanhouden en boven over rijden.
+1
arjanvw
@stevenbruin Op de meeste grondsoorten is dat wel zo , maar niet op de zware zeeklei als bij ons. We hebben van de herfst een Ovlac op demo gehad en ondergrond was kurkdroog, dag voor de demo had het 5 mm geregend, bovenop is het dan gelijk glibberig. (Dat had de Ovlac man nog niet eerder gezien..) Als je de tijd hebt om dan een dag te wachten is het geen probleem. maar er zijn perioden dat die droge dagen niet komen. Dan heb je wel grip van de droge voor en kan toch ondiep werken.
stevenbruin
Zo ver ik weet hebben hun geen eco ploeg voor in de voor. De plus is het vernieuwde rister die ook smaller kan ploegen voor zware grond.
Wij hadden op de vorige nog een gesloten rister en geen verlichting en een smaller loop wiel.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Geen ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!