Foto van een Volvo Kraan van Loonbedrijf Hartemink (Sinderen) ×.. Foto is geplaatst door jehan op 02-04-2020 om 21:37:45, met 21 reacties.

Volvo Kraan

jehan
Foto van een Volvo Kraan van Loonbedrijf Hartemink (Sinderen) ×.

Reacties

jehan
Beton blokje uit de grond halen ..ging niet vanzelf
+5
hooidonk
Zonder strijd geen overwinning. 💪🏽

Kwam die man met het petje er onder vandaan? 😅
+5
jehan
@hooidonk ja dat was een eerdwulf
+2
jehan
Ik ben 1,86 ..kun je nagaan hoe diep het gat was
wim-same
@jehan voet van een hooiberg roede ? Zo'n ding heb ik ook nog in het erf zitten. Veengond krimt, dus dit scherpe ding komt steeds verder boven de grond. link voor je banden.
+1
jehan
@wim-same nee dit was een mast waar een schotelantenne aan gezeten heeft ..die man hield van degelijk materiaal
wim-same
@jehan Is zeker een degelijke voet, dat valt niet te ontkennen.
+1
jehan
@wim-same daar hebben we hier geen last van ..kennen amper veengrond ..gelukkig maar als ik die verhalen hoor
wim-same
@jehan Ik heb nog 3 jaar in Drenthe gewoond. daar had ik ook geen veengrond. Heerlijk werken op het zand, al had ik ook nog wel een hoekje leem. Zakte niet zoals veen, maar leit ook geen water door. Voordeel van veengrond is wel dat je weinig last heb van droogte, en dat je over het algemeen veel kunt oogsten.
+1
jehan
@wim-same heb een keer een stuk geploegd met heel klein veenvlekje er in ..wist niet wat me overkwam ..dacht dat er een wiel van de trekker ging .. zakte ineens stuk weg
wim-same
@jehan ha ha, Jullie zijn niks gewend. Als een vrachtwagen weg gezakt is in de berm, komt deze chauffeur ook meestal uit het oosten van het land. Hier moet je gewoon op het harde blijven.
+2
jehan
@wim-same hoop ook niet dat we er aan wennen
rommert14
@jehan zoals ik vorig jaar met de maaier had, bodemloos noemen ze dat hier
SJB533
@wim-same
Heerlijke grond hè, de Ma
wim-same
@SJB533 Ha ha, Die vette leemgrond bij de AA. Maar op het perceel achter de boerderij had ik ook een nat en zacht plek hoor, net als bij buurman Broekman. Ik denk dat daar ook veen plekken zaten. Verder was het allemaal zandgrond. en vlak bij de weg wel hele schrale grond hoor.
+1
SJB533
@wim-same
Je weet wel die zandweg naast ons? Precies langs de sloot zat bij ons ook een stukje veen. En we hadden inderdaad ook leem.
+1
wim-same
@SJB533 Ja Drenthe staat bekend om de "bonte grond".
+1
SJB533
@wim-same
Ja, vooral in het ontginningsgebied, waar wij zaten
wim-same
@SJB533 Ja, Dirk Schipper zijn vader zat wel eens te vertellen dat hij vanuit het huis Pesse kon zien liggen, Dat kan je nu niet meer voorstellen. Kamp Westerbork lag vroeger ook in heel vlak en kaal gebied, zodat iedere vluchteling gezien kon worden. Ook daar kan je nu niets meer van voorstellen. Drenthe is wel erg veranderd hoor, en ik denk wel ten goede.
+1
wim-same
@SJB533 Maar ook waar ik nu woon in Oudewater heb ik veen, maar ook klei grond. Ik heb een aftakas stomp van de trekker afgebroken met frezen op deze klei, zo hard was dit.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Volvo Kraan ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!