Brutus tijdens het kuil aanrijden.Ondertussen ook een beeld uit het verleden, deze zomer gaan de laatste stieren weg, en houd pa het voor bekeken met de veehouderij.Gelukkig gaan we nu nogverder in de

Schlüter Super 1250 VL Special

Schluterfan
Brutus tijdens het kuil aanrijden.

Ondertussen ook een beeld uit het verleden, deze zomer gaan de laatste stieren weg, en houd pa het voor bekeken met de veehouderij.

Gelukkig gaan we nu nogverder in de akkerbouw, en kunnen de Schlüters toch nog hun kunnen bewijzen voor enkele jaren.

Reacties

wim-same
@Schluterfan Bij ons zijn inmiddels ook de Vleesvee koeien weg, maar toch mis je ze wel hoor.
+6
Schluterfan
@wim-same

Ma zei ooit, pa is gaan boeren voor de machines, niet voor de beesten haha. Hij was soms beter iets met sleutelen aan trekkers begonnen dan te boeren, omdat hij altijd wel aan het sleutelen was. Machines kochten we weinig nieuw, en trekkers al helemaal niet. Alles werd zelf, of toch zoveel mogelijk, in orde gezet. Al was zijn manier van iets op orde zetten niet altijd naar wat ik voor ogen had, maar goed, het ging toch. Eenmaal ik zelf begon te sleutelen beterde dat wel.
Hij zegt dat hij het niet echt gaat missen. De kalverperiodes bij ons duurden lang, en niet zelden stond hij 2 maal per nacht op om te kijken of een koe ging kalven. Dat kruipt in de kleren. Maar ook al dat gedoe rond de wetgeving en de gigantische papierberg waar ze de boeren tegenwoordig mee opzadelen deed hem denk ik sneller beslissen om ermee te stoppen. En als je dan eens enkele dagen weg bent fietsen, dan zit je hoofd toch heel vaak thuis bij het bedrijf en zit genieten er ook niet altijd in. Dat zal nu wel beteren hoop ik.
wim-same
@Schluterfan Ja je verhaal klopt helemaal, Het is tegenwoordig niet normaal waar een veehouder mee op gezadeld word. Maar dat geld ook bij ons in de akkerbouw. Certificeren.....wat alleen bij de groten uit kan.
+1
a3vandiejen
Schitterend.
valmet6400power
Wat voor teelten doen jullie of gaan jullie doen?
+5
Krispax
Ik ken het gevoel. Pa heeft vorige week de laatste keer gemolken. Is met pensioen na 46 jaar melken. Vleesvee is al 10 jaar weg dat was op den duur ook hobby geworden. Doet nu al raar als ik in de melkstal kom en zie dat die nooit meer gebruikt zal worden. Binnenkort eens een paar Inox buizen uithalen voor open pijp😀.
Schluterfan
@Krispax

Ja, komt mij bekent voor. De oude koestal hier word nu als voorlopige stro opslag gebruikt. De rest staat leeg, wachtend om niet meer opgevult te worden. Nuja die stonden wel altijd leeg in de zomer, omdat het vee buiten liep en in andere stallen binnenkwam om te eten, maar als je er bij stil staat dat er in de winter ook niets staat, doet toch op en of andere manier raar.
Sch1050tv
Mooie foto!
Ziet er ook goed uit met die gewichten die je er onderschuift.
Hoe zwaar zijn deze , en hoeveel kunnen er Max onder?
Schluterfan
@Sch1050tv

Per stuk 32kg. Er kunnen er max 10 onder.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Schlüter Super 1250 VL Special ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!