Foto van een Fortschritt E318 zwad verplaatser ( of zoiets :D ). Ik heb er 3 van gekocht en wilde deze nutten zoals hij bedoeld is ook voor n collega in het stroh... die andere beide bouw ik up j transportstel en dan als n bandhark gebruiken. Dit was een erste test. Bekijk de video als jij wilt. 


https://youtu.be/RxHCLh-XofQ

Groeten

Fortschritt Zwadmaaier

Foto van een Fortschritt E318 zwad verplaatser ( of zoiets 😃 ). Ik heb er 3 van gekocht en wilde deze nutten zoals hij bedoeld is ook voor n collega in het stroh... die andere beide bouw ik up j transportstel en dan als n bandhark gebruiken. Dit was een erste test. Bekijk de video als jij wilt.


Groeten

Reacties

BEboer
Mss een bandhark van maken 💪
+1
MRVNDT
@BEboer dat is mijn plan 😁
+1
BEboer
@MRVNDT 👌 succes
Arie_MF
@MRVNDT mooi idee, wil de vijzel nog goed werken met natter gras? Hoeveel liters vraagt de hydraulische aandrijving?
+1
MRVNDT
@Arie_MF dat denk ik wel dat het werkt in nattere omstandigheden. Is bedoeld om natte zwaden te draaien naast regen of zo. Actuele n 80cc olie motor erop. Denk ik zou het testen of n 100cc beter werkt als het zwaar draait. RPM zien niet zo belangrijk maar kracht. Gaa het testen
Fendt926Driver
Machtig mooi dit..
Maakt die machine dat hels kabaal of jou trekker??
Dus de buurman heeft er 1 voor stro keren
En jij 2 om bandhark van te maken..
Draaien de alledrie dezelfde kant uit?
Kan die niet in de fronthef?
MRVNDT
@Fendt926Driver

Pickup tanden wat krom daarom lawaai en lang niet gebruikt ( 15 jaar ). Bedenk aub dat machine van 1988 is. Voorop is planning maar ik heb er nog geen olie koppeling vooran.

Ja alle werken naar links,
Ik wilde oog geen midenafleg meer.

Ik heb 3 gekocht. Een gaat verhuur vor stro of hooi.

Twee bouw ik als hark. Misschien in het sporstang n dubbelwerkende cylinder voor hondegang en dann alle drieën bruiken ? Wie weet.
+7
Fendt926Driver
Zorg wel dat je de deutz ervoor doet..
Andere merken ervoor is niet altijd succes.

(klik om te vergroten)

Verdere uitleg is overbodig..
+2
Gavrie Willemsen
@Fendt926Driver ohhh, heb je weer een foto op Google gevonden om je “favoriete merk” in de grond te boren?... 😂😂😂😂😂😂
+1
Fendt926Driver
@Gavrie Willemsen loonbedrijf bosma in manitoba (canada) heeft mijn zoon die foto gestuurd.
Zij hebben wekelijks contact met elkaar
hoest
@Fendt926Driver verdere uitleg overbodig zeg je maar ik ben toch wel benieuwd hoe iemand dit voor elkaar krijgt
Fendt926Driver
@hoest ik heb er nog niet naar gevraagd.
Maar denk achteruit rijdend heuvel af. En dan (iets) remmen
+3
MaxxuM4ever
Je hebt de gang er lekker in, die dingen kosten niet de wereld zeker. Er zal in de ddr nooit zo hard mee gereden zijn denk. Dat fortschritt was zijn tijd toch ver vooruit als full liner, die maakte echt alles wat los en vast zat voor de landbouw.
+2
MRVNDT
@MaxxuM4ever ja hebben bijzonder dingen gebouwd deels. Maar niet verkeerd. Degelijk en eenvoudig te sleutelen
CaseCS130
Bijzondere machine. Ik ben heel benieuwd hoe je zelfbouw project wordt. Ik heb zelf ook wel met de gedachte gespeeld toen we vorige herfst met een andere hark bezig waren. Maar ik vrees dat pick-ups van 3 meter of breder het gras niet schoon kunnen oprapen op de ronde akkers hier van soms minder dan 20 meter breed. Dan laat hij het gras op de buitenkant liggen of harkt in de grond in het midden. De fabrieks machines zoals die van Reiter schijnen iets te kunnen buigen en flexibelere tanden te gebruiken.
Voor vlak land denk ik dat het prima kan.
+2
MRVNDT
@CaseCS130 en dat denk ik is een denk fout.

Bij n normale Hark, hebben wij altijd zeg maar 40 percent van het cirkelvormige gebied ( komplette oppervlakte/diameter rotor) wat an het grond is. Dus bvb een 3,5 Meter rotor werkt up bvb 1 meter lengte. Tanden Komen niet alleen voor an het gras. Ook deels an zijkanten.

Zijn dus 3,5 m2 waar het grond vlak zijn moet, darmee er geen vuilnis in het gras komt.Een pickup werkt bvb up 3 Meter, maar alleen war het tand het grond raakt. 30cm maximal. Dus 0,9m2 moeten vlak zijn.

Begrijp jij mij ? Ik denk deze systeem werkt wel gevoeliger en is eerder een bitje aggressiv afstelbar zonder grond te raken.
Het werkt niet in het lengte.
CaseCS130
@MRVNDT Ja ik begrijp jou theorie en zo had ik het nog niet bekeken. Maar het probleem bij ronde akkers is vooral in 1 lijn door de ronding. Dus ik betwijfel of het veel uitmaakt dat een cirkelhark een langere oppervlakte 'bewerkt'. De tanden van een cirkelhark kunnen door een veel langere lengte ook wat meer uitwijken dan de korte tandjes van een pick-up denk ik.
MaxxuM4ever
@CaseCS130 ff proberen met een stok van 3 meter op de ronde akkers leggen?
CaseCS130
@MaxxuM4ever Opzich een goed idee maar ik kan op het oog al wel zien dat daar veel verschil in zit. En ik had zoiets in gedachten met hakselaar pick-ups maar die zijn gebruikt ook nog niet goedkoop en meestal wel aan revisie toe. Dan moet je nog een frame ontwikkelen en nog iets met transportbanden doen zodat je zowel midden als zijafleg kan kiezen. Werd mij wat te complex allemaal dus maar eieren voor m'n geld gekozen en een nieuwe middenafleg gekocht.
Maar vind het nog steeds wel een gaaf concept vanwege de keuze mogelijkheid tussen mid en zijafleg en het rapen ipv schuiven.
+2
MRVNDT
Interessante discussie hier. Ik gaa in ieder geval berichten als ik verder bouw !
CaseCS130
@MRVNDT We zijn benieuwd!
MRVNDT
@CaseCS130 eerlijk gezegd, ik ook 😃😃

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fortschritt Zwadmaaier ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!