Foto van een Giant V452T  experiment veldje gemaakt met eigen materialen. Ouderwetse  Laval buizen met sproeiers. Nu voor gekozen omdat de maïs nog niet zo hoog was. Shovel kon er precies tussen door. Het verleggen 10 meter op zei gebeurd dus wel met de hand.

Giant V452T

394 foto's van @JD 6110

Foto van een Giant V452T experiment veldje gemaakt met eigen materialen. Ouderwetse Laval buizen met sproeiers. Nu voor gekozen omdat de maïs nog niet zo hoog was. Shovel kon er precies tussen door. Het verleggen 10 meter op zei gebeurd dus wel met de hand.

Reacties

jehan
Denk dat dit mooier sproeit dan een kanon ..
yoohan
@jehan
Verwacht ik ook, zeker voor de jonge maisplantjes.
rommert14
@jehan een kanon kun je ook heel fijn laten sproeien, andere dop erop
jehan
@rommert14 klopt maar dan heb je veel meer last van de wind
rommert14
@jehan dat is waar.
+1
arjanvw
Mooi gemaakt zo! Wat voor lengte kan je hiermee doen? Ze zijn er toch ook gemaakt op een slang zodat je ze op een haspel kunt oprollen?
+1
Loeideutz
@arjanvw Je bedoelt het Baars systeem.
JD 6110
@arjanvw 300 meter ofzo

Zijn de koppel buizen met zo'n haak.
+2
JD 6110
@arjanvw met een hydrolisch uitrol en oprol systeem rij je meer maïs plat. Ook omdat je hem slingerend moet oprollen
+1
jehan
Buurman hier had een buizen systeem ..waar ie met slangen vanuit de buis naar de sproeiers ging ..eerst de sproeier links van de bis ..later bij de buis en dan nog een keer rechts van de bus ..
remco rooks
@jehan dat systeem gebruiken wij nog steeds maar dan meet een dikke slang ipv buis werkt goed
+1
guus hiddink
Vroeger heel veel die zooi in de handen gehad.Wie als eerst de buis opbeurde was de sigaar door het vele water wat erin zat.24 passen lopen en dan de boel weer neerleggen en aansuiten . 4 uur later kon je erweer heen voor hetselfde ritueel🤢
jehan
@guus hiddink daarom vond ik het systeem van mn buurman wel mooi ..smorgens de buizen uit leggen ..en dan de sproeiers ook nog een keer verzetten ..
guus hiddink
@jehan klopt,daarkwam alleen kwam lang niet zoveel water uit was mijn mening .Dat komt door die vrij dunne slangen.
jehan
@guus hiddink jaklopt maar wel meer sproeiers dus minder vaak verzetten ..meende dat die 6 uur konden blijven staan ..
Baltus_steyr
Is het nu nog niet wat te vroeg om de mais te beregenen? Bij toeval regent het hier nu en als er dan een paar mm uit komt dan kan de mais in iedergeval nog weer ff doorgroeien toch?
JD 6110
@Baltus_steyr misschien wel... Maar het is al droog en dit spul lag er. Als de maïs hoger is kan ik zelf al niks meer proberen. En moet ik al iemand laten komen..... dus vandaar zo ff kijken
JD 6110
@Baltus_steyr laten komen met een kannon dus
arjanvw
@Baltus_steyr meestal wordt er te laat begonnen...
+1
Baltus_steyr
@arjanvw tja wanneer is te laat? Ik moet de mais nog spuiten tegen onkruid. En het heeft vandaag al weer wat geregend, genoeg om de mais de eerste weken nog niet te beregenen. En daarbij vondt ik afgelopen week de grond vd mais nog best wel vochtig...!!
JD 6110
@steyrTom rijden jullie de maïs nu niet plat met oprollen ?
steyrTom
@JD 6110 Trekker past tussen de rijen door dus alleen op de kopakker een paar plantjes. tractorfan.nl/picture/1352991/…

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Giant V452T ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!