Foto van een John Deere 6155R met Strautmann Giga CFS 3601. Foto is geplaatst door mdoornekamp op 07-06-2020 om 17:28:32, met 31 reacties.

John Deere 6155R

mdoornekamp
Foto van een John Deere 6155R met Strautmann Giga CFS 3601

Reacties

+1
mdoornekamp
catfan55
Mooie beelden!
CaseCS130
Mooi filmpje. Valt daar ook al niet meer helemaal mee met de gras opbrengsten zo te zien. Rij je hier met de helft van de messen er in?
+1
mdoornekamp
@CaseCS130 stukje film van harken was het schapen kampje naast de stal. Daar stond niet zoveel. Opbrengst wisselt sowieso wel wat. Maar een aantal percelen stond wel mooi gras.

Heb alle messen erin hier.
CaseCS130
@mdoornekamp Oké, nog wel goede stukken dus. Bij ons ligt het er niet zo fraai bij allemaal, fatsoenlijke tweede snede is nog ver weg.😬
Fendt926Driver
Is die hark combi ook van jou?
mdoornekamp
@Fendt926Driver nee hark combi van de boer zelf. 10 meter Claas
Andre150
Mooi filmpje 😃👍. Beste wagens in de markt 👌👌
+1
CaseCS130
@Andre150 Volgens geheel onafhankelijk onderzoek zeker? 😂
mdoornekamp
@Andre150 @CaseCS130 Wagens doen het erg goed. Enorme capaciteit. Weinig onderhoud en geen mes breuk. Pickup tanden ook nog nooit 1 vervangen.
CaseCS130
@mdoornekamp Tuurlijk, is ook hartstikke goed spul. Maar of het de beste is lijkt me nogal arbitrair. Ik zou zelf wel de manier van messen wisselen anders willen zien voordat het de beste is.
mdoornekamp
@CaseCS130 Messen wisselen gaat prima als alles maar schoon is. Ik duik er meteen met perslucht onder als de messen eruit zijn. De omkeerbare messen zijn handig in drukke tijden. En je bespaart nogal op aanschaf van messen. Tot wel 60% goedkoper dan bijvoorbeeld de grote enkele messen van Pottinger.
hermanjohndeere
@mdoornekamp is dat dan 60% per mes? Of voor 1 set strautmann en 2 sets voor de pottinger?
mdoornekamp
@hermanjohndeere 1 set strautmann en 2 sets pottinger inderdaad. Anders kan ik nog niet wisselen en moet ik snachts slijpen.
hermanjohndeere
@mdoornekamp aah oke. Ja die dubbele messen lijken mij ook wel ideaal. Wij doen ook nog wel is de buitenste naar binnen zetten. Maar als het ff kan gewoon slijpen. Als dan optijd doet kun je met een half uurtje ook wel klaar zijn.
mdoornekamp
@hermanjohndeere Ik heb ook nog ongeveer 25 messen extra per wagen. Dus kan ik wel 4 dagen rijden zonder te slijpen. De buitenste messen laat ik dan wat langer zitten.
hermanjohndeere
@mdoornekamp dat is wel mooi werk 👌
fan van trekkers
@mdoornekamp pottinger levert op de torro serie nu ook omkeerbare messen. En anders kun je natuurlijk altijd nog autocut nemen🙈
+1
mdoornekamp
@fan van trekkers ja klopt. Wel hele grote messen van pottinger. Die kosten wel wat.
Andre150
@mdoornekamp zo is het, wij zijn er ook erg goed over te spreken. Ook weinig vermogen nodig om hem vol te krijgen.
mdoornekamp
@Andre150
Quote:
weinig vermogen nodig

Ja klopt. Ik wil er niet meer dan 200 pk voor hebben. Vooral met los personeel gaat het wel eens erg woest. Wagens vreten alles.
Andre150
@mdoornekamp bij ons staat meestal de Puma 240 ervoor met vaste man erop. Maar laatst 180 pk ervoor en stond ervan te kijken hoe gemakkelijk hij vol ging
mdoornekamp
@Andre150 wat voor type Giga hebben jullie? foto?
Andre150
@mdoornekamp wij hebben een 3601, zelfde als jij😉
mdoornekamp
@Andre150 mooie combi met de oude CVX. Cazemier?
Andre150
mdoornekamp
@Andre150 Is de Veenhuis combi er ook nog? Wel een heel verschil met de Giga
Andre150
@mdoornekamp ja die rijdt altijd nog dapper mee. Houdt zich goed, maar kan niet tegen de cfs invoer op met laden.
Andre150

(klik om te vergroten)

a3vandiejen
Mooi hoor.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6155R ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!