Foto van een Taarup 1030, kan iemand mij vertellen of dit een 540 of een 1000 touren wagen is. Ik heb  begrepen dat dat in deze tandwielbak zit, deze is een paar jaar terug vervangen door de vorige eigenaar.

Taarup 1030

Foto van een Taarup 1030, kan iemand mij vertellen of dit een 540 of een 1000 touren wagen is. Ik heb begrepen dat dat in deze tandwielbak zit, deze is een paar jaar terug vervangen door de vorige eigenaar.

Reacties

Hkramer
Waren dit niet altijd 540 bakken? 1e wiers in 1000 laden en dan in 540 vol stampen moet ook kunnen toch? kan zijn dat ik er naast zit
@Hkramer we kennen de taarups alleen van vroeger, we dachten zelf idd 540. Maar de vorige eigenaar zei 750 (leek ons een raar tourental). Een andere bekende zei dat die altijd op 1000 touren reed, dus het leek ons het veiligste om het even na te vragen of iemand die bakken en types kent.
Hkramer
@Deutz-Fahr-Rijder het kan na mijn weten allemaal wel maar 540 is de standaard geloof ik. deden hier naar horen zeggen altijd 1e wiersen 1000 en dan met 540 door,, 750 kon ook bij oudere fendts toen
+2
Een 1000 toeren Taarup heeft een vertragingskast tussen de as zitten die vanaf de haakse overbrenging naar de ketting gaat.
@MaartenMandemaker het betreft dan inderdaad een 540 bak zoals we al vermoedden. Bedankt voor jullie hulp👍🏻👍🏻
@Deutz-Fahr-Rijder geen dank.

(klik om te vergroten)

Op deze foto kun je de vertragingskast zien

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Taarup 1030 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!