Foto van een John Deere 9630 op de luzerne kuil. Foto is geplaatst door catfan55 op 27-06-2020 om 18:49:55, met 10 reacties.

John Deere 9630

catfan55
Foto van een John Deere 9630 op de luzerne kuil

Reacties

Hoe kort moet het gewas gehakseld worden voordat het zich laat "schuiven"?
catfan55
@TerraJohnDeerefan We hakselen de luzerne op 15-20mm afhankelijk van hoe nat het is. luzerne het laat zich beter schuiven als gras moet ik zeggen
@catfan55

Ja dat idee had ik ook al op de kuil als ik een vracht luzerne tussen door kreeg. En op welke lengte bij gras dan?
catfan55
@TerraJohnDeerefan ook 15-20mm, dat laat zich ook wel schuiven al het moet. Doen we her en der ook wel eens. Maar een shovel met buckrake werkt dat mooier.
@catfan55

Ahzo ja. Ik rij ook met de schovel en een brede bak. Maar met kort hakselen ook wel eens geprobeerd voor de fun om het te schuiven maar dat valt toch tegen, moet het erg meezitten allemaal.
catfan55
@TerraJohnDeerefan het is inderdaad niet ideaal, maar voor die enkel keer dat wij gras doen kunnen we slecht een shovel hebben staan 😅
@catfan55

Klopt. Waarom is gras niet interessant voor jullie?
catfan55
@TerraJohnDeerefan gras is heel gevoelig in onze koude winters. Gebeurd veelal dat het dood vriest 's winters bij niet genoeg sneeuw dek. Luzerne is hier minder gevoelig voor.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 9630 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!