De wintertarwe is er weer af. MF 40 combine en 7616 met Jako Tiger 180. Foto is geplaatst door MaartenMandemaker op 08-08-2020 om 21:51:32, met 17 reacties.

Massey Ferguson Meerdere

De wintertarwe is er weer af. MF 40 combine en 7616 met Jako Tiger 180

Reacties

arjanvw
Beetje tevreden met de opbrengst ondanks de droogte? Op 6 ha laat opgekomen zomertarwe na, zijn wij ook klaar met wtarwe combinen.
Ja eigenlijk wel. Denk dat we rond de 8 tot 8.5 ton uit komen. En daar had ik niet op gerekend, want er zaten echt plekken bij waar bijna niks meer stond door de droogte. Hebben nog 2.5 hectare zomertarwe staan. Die begint nu flink af te rijpen. Hoe lijkt het bij jullie? Beetje tevreden? Heb wel een keer minder tegen ziekte gespoten en bijna geen groeiregulator gebruikt. Dat scheelt wel weer.
arjanvw
@MaartenMandemaker Hier grote verschillen, dat heeft ook met de grondbewerking te maken. Opbrengst variërend op verschillende percelen van 8 -10 ton per ha. Wij hebben ook nog 6 ha zomertarwe staan, maar denk dat dat nog wel 3 weken duurt. Wij hebben ook maar één keer met cecece gespoten, één perceel dat vroeg gezaaid is, was dat net te krap.... die was tegen de vlakte gegaan. Gelukkig nog wel goed op kunnen pakken met de combine.
valmet6400power
@arjanvw
Wij hebben alleen maar zomertarwe aangezien het najaar zo nat was, en zijn net begonnen, 15,6% vocht. Stonden er van te kijken 😄
arjanvw
@valmet6400power daar is niks mis mee! Die van ons lag in een grindbak en was na 2 x beregenen pas gaan groeien, dus moeten nog ff geduld hebben!
valmet6400power
@arjanvw
Hebben ook gelijk na het zaaien gerold met Cambridge rol in verband met verdrogen van het zaad. Dat heeft wel geholpen maar op de zwaarste stukken zijn de stengels nog groen omdat die zoveel later pas boven stonden omdat ik daar dieper gezaaid heb. Op de lichte stukken minder druk op de kouters dus die stond ook eerder boven..
arjanvw
@valmet6400power Cambridge rol wordt hier standaard gebruikt na elke inzaai. (behalve suikerbieten) Bij ons ging het om herinzaai vanwege een door ganzen dicht gelopen/opgevreten perceel wintertarwe. Om weer wat losse grond te krijgen hadden we het lichtjes los gecultiveerd met een triltand. Doordat het zo droog bleef kon het zaad geen aansluiting vinden. We hadden eerst nog geen regenhaspel dus dachten we met 1x te laten beregenen dat die wel begon maar dat was niet genoeg.
valmet6400power
@arjanvw
Het was bij ons de hele winter nat en toen opeens half maart kon je binnen 4 dagen het land op zo hard droogde het. En zo droog is het ook gebleven tot een hele lange tijd na het zaaien.

Ps: je zegt elke teelt, betekent dit ook dat je dan je wintertarwe ook gaat rollen na het zaaien? Of doe je dat in het voorjaar voor het uitstoelen?
arjanvw
@valmet6400power klopt, ook na het zaaien van wintertarwe. Vaak blíjft het nog wat kluiterig vanwege de zware grond. Je drukt de grond dan mooi aan en de kluitjes willen dan soms nog wel wat breken.
+1
valmet6400power
@arjanvw
Okee dat is voor het eerst dat ik dat hoor! Moet je uiteraard wel een paar dagen drogend weer hebben voor je de rol erover heen haalt anders trek je het zaad weer naar boven haha.
zettelmeyer
@arjanvw je had vorig jaar toch met eco ploeg, woeler en gewone ploeg klaar gelegd toch? Nog veel verschillen?
arjanvw
@zettelmeyer klopt idd. Gewone ploeg en eco-ploeg zat niet veel verschil in. Met de woeler was duidelijk minder. Stro en korrel was fors lager, dus met die grondbewerking gaan we niet mee door. Als het een beetje meezit krijgen we straks nog een Rumptstad eco op proef.
Fendt926Driver
Als echte mf rijders zou deze combine ook zo maar van jullie kunnen zijn.
Zo heel veel zie je die ook niet rijden
+1
Hurli356
@Fendt926Driver is ook van ze zelf dacht ik
+1
CaseCS130
@Hurli356 correct, dat is hun eigen combine (bijna vanzelfsprekend 😀)
+1
@Fendt926Driver Ja klopt, is onze eigen dorsmolen. Kleurt mooi bij de rest 🙂

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van Massey Ferguson ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!