M.A.N Schlüter!Als je begin de jaren 90 bij Schlüter een trekker zocht van ongeveer 130pk kon je zowat kiezen uit 7 types! 5 Ervan waren met M.A.N motor, en 2 nog met een echte Schlüter erin, de Su

Schlüter Super 1300 TVL-LS

Schluterfan
M.A.N Schlüter!

Als je begin de jaren 90 bij Schlüter een trekker zocht van ongeveer 130pk kon je zowat kiezen uit 7 types! 5 Ervan waren met M.A.N motor, en 2 nog met een echte Schlüter erin, de Super 1250VL Special of VL-LS Special.

En kennelijk waren de kopers erop gebrandt met een echte Schlüter te rijden, want de 1250's bleven verkoops bestseller tot bijna de laatste snik!

De andere 5 types waren erin de vorm van Compact 1350TV6 of TV6-LS, Super 1300 of 1400 al dan niet met of zonder LS (naar gelang bouwjaar...) en Euro Trac 1300 of 1400LS.

Op de foto is een lastgeschakelde Super 1300 met M.A.N turbo 6 cilindermotorblok erin. Werkelijk maar 3 van gebouwd. Er rolde ook nog een gewone 1300 zonder lastschakeling de fabriek uit en een 1300 als gewone LS, zonder het toevoegsel TVL. De opvolger van de 5 1300's waren dan weer de 1400's, met standaard Lastschakeling. Hiervan liepen er 6 van de "band", tot de deuren dicht gingen.

Voor zover ik mij herinner zijn er zelfs van de Super serie's 1300, 1400, 1600, 1700, 1900 en 2000 met M.A.N motoren niet eens folders gedrukt, ondanks dat deze trekkers toch in een tijdsperiode van zo'n 2 jaar leverbaar waren. Al deze trekkers zijn in zo'n kleine oplage gebouwd, dat van "serie" productie al helemaal geen sprake meer was. Desondanks de enorme zeldzaamheid van die types, heb ik er van de meeste al 1 of zelfs meerdere kunnen bewonderen, en zijn zelfs nog steeds in dienst.

Foto genomen in 2017, op de Feldvorführung in thuisstad Freising.

Reacties

+1
a3vandiejen
Prachtig.
+1
schluterman
@a3vandiejen inderdaad prachtig. En zeker als je bij zoon felddag bent dat is niet met een pen te beschrijven zo groot en gezellig. Je komt ogen en oren te kort bij zoiets
+1
Schluterfan
@schluterman

En zeg maar eens tegen gasten die daar tegen de deur wonen dat je als gekke belg zover gereden hebt om trekkers te zien... Dan zie je pas wenkbrauwen fronsen haha.

Had ik met de eigenaar van de Super Tronic Trac die er in 2013 was. Was? Belgien?! Hij gaf een hand en zei erop Respekt! Dan komt de onvermijdelijke vraag of je zelf ook zulke trekkers hebt. Zo ben je eigenlijk gewoon verplicht de GSM boven te halen en foto's te laten zien. Dan geloven ze het pas echt haha.
+2
a3vandiejen
@schluterman Dat geloof ik gelijk, het klein jongetje in de snoep winkel.
+3
GerbertXL
Ik vind het altijd leuke verhalen en trekkers maar met elk verhaal snap ik beter dat schluter niet meer is, die mannen leken hun best te doen het zichzelf zo moeilijk en inefficiënt mogelijk te maken.
+1
Schluterfan
@GerbertXL

Zoiets heet voor een stuk eigenzinnigheid denk ik 😂 .
+2
valmet6400power
@GerbertXL
Ja precies dat wat jij zegt inderdaad! Dat je denkt goh wat uniek en goh die ene trekker is dan weer net anders. Maar was het toekomstbestendig? Nee zeker niet. Misschien maar goed dat het op een hoogtepunt gestopt is in plaats van dat ze overname na overname na overname hadden gehad.. Dat had het merk niet verdiend.
+3
florisrobben
Schitterende foto van een nog mooiere tractor. Bedankt voor de toelichting
+3
Fendt926Driver
Super leuk die verhalen erbij.
Lees ze altijd helemaal en er blijft altijd wel een stuk van het verhaal hangen.
Vindt het ook knap dat jij zo alle types met toevoeging opnoemt ook al zijn er maar 3 of 4 van gemaakt.
Respect........😉
+2
olro 61
Dat is dan ook het mooie van die Schlüter Feldtage, daar komen dan die goed bewaarde 'Einzelstücke' tevoorschijn, die je anders zomaar niet zult tegenkomen, of van het bestaan ervan niet wist...weer een mooi verhaal!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Schlüter Super 1300 TVL-LS ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!