Foto van een Ford 6600 voor de vicon HP1600 grote balen pers denk wel alleen voor de foto 😉. Foto is geplaatst door newholland- op 29-09-2020 om 19:40:00, met 59 reacties.

Ford 6600

newholland-
Foto van een Ford 6600 voor de vicon HP1600 grote balen pers denk wel alleen voor de foto 😉

Reacties

+3
schluterman
Dat weet ik wel zeker veel te weinig pks. Hier in buurt reden ze met een deutz 10006 opgeschroefd naar 120 pk en die had er moeite mee
+3
Aris v Deelen
@schluterman een kennis had vroeger een loonbedrijf die had ook zo'n pers daar stond een steyr 8180 voor
wim-same
@schluterman Ja, klopt. minimaal 120 pk, maar liever 140 pk. 120 pk kreeg je op de knieën.
Fast Eddy
@wim-same

Hier was een boer die had er eerst een 6 cilinder Oliver voor en die kon het zat doen. En later hebben ze het nog met een Laser 100(5cilinder) geprobeerd maar dat wou niet. De Oliver hebben ze ingeruild op een Antares 130 en die speelde ermee.
+3
a3vandiejen
Wel weer een prachtige foto.
+1
schluterman
@a3vandiejen dat zonder meer inderdaad
+3
newholland-
Dit is de echte combinatie dacht een John Deere 3050

(klik om te vergroten)

+1
stijn-de-bock
@newholland- dat is normaal ook maar 92 pk
newholland-
@stijn-de-bock ik weet het niet goed meer 92 pk is idd tekort maar deze foto is te onduidelijk dat is jammer.
+2
wim-same
@newholland- Een loonwerker bij ons in de buurt had er op het laatst een JD 4255 voor. Zijn vorige JD van 120 pk was te licht, en had ook geen vier wiel aandrijving.
+2
newholland-
@wim-same een andere loonwerker hier in de buurt had er een international 1056 voor staan ging ook maar net. de olie in de achterbrug werd zo warm dat de cabine zowat smolt 😬
a3vandiejen
@wim-same Doet me een klein beetje aan jou combi denken Wim.
+1
wim-same
@a3vandiejen Nee, Ik had al de latere combinatie met een Vicon 12200. een touw pers. Het loonbedrijf die ik toen overgenomen had heeft er vroeger wel een gehad.
+2
wim-same
@a3vandiejen De Vicon HP 1600 was een ijzerdraad pers. Die rollen ijzerdraad waren zo zwaar dat je die met een kraan of shovel op de pers moest leggen.
+2
Siete
@wim-same
Heb wel eens begrepen dat de klanten er ook een betonschaar bij kregen als cadeau als ze klant werden met deze persen 😅
+2
wim-same
@Siete Ja klopt, je had een betonschaar nodig om deze ijzerdraden door te knippen, en zelfs de oud ijzer boer had een hekel aan die rotzooi. Dit liep vast bij hun in de schrootschaar.
+1
Siete
@wim-same
Ja ken de verhalen van mn oud collega's en bekenden idd. Was vroeger heel vaak mee te Vicon persen. Vond (en vind) het altijd een prachtige machine.
a3vandiejen
a3vandiejen
@wim-same Bizar, ook hele pakken om te voeren waarschijnlijk.
+1
wim-same
@a3vandiejen de afmetingen weet ik niet meer, Maar het waren de eerste grote balen persen die ook silage konden persen. Er waren al wel grote balen persen voor droog gewas. maar de Vicon HP 1600 kon ook gewoon nat gras persen.
Siete
@wim-same
Zou t wel na kunnen kijken. Heb hier nog wel documentatie liggen ergens...
Weet wel dat de pakken breder waren dan ze lang waren zeg maar. Exacte maten zou ik moeten opzoeken.
a3vandiejen
@wim-same Zal toen heel bijzonder geweest zijn. Dus bijna alles met grote balen was toen met deze pers?
Piet1960
@wim-same Afmetingen waren 160x170x70. Kok in Lexmond heeft er 1000en in Vijfherenlanden en omgeving gemaakt in de jaren 80.
+2
Siete
Prachtige foto!!
Die persen worden helaas steeds zeldzamer. Bij mn oude werkgever hebben ze hier ook veel mee geperst. Normaal met de Valmet 2105 en anders met diverse Fiaten uit de 90 serie. Later nog met een JD 7800. Veel mooie herinneringen aan. Daarom blij dat ik er een in de vitrine heb staan 😉
case 745 xl
@Siete de enige pers die alles perst heb ik wel eens gehoord
wim-same
@case 745 xl Ja, dat klopt, zelfs van stront maakt hij nog een baal. Maar één probleem. De balen waren niet uit elkaar te krijgen.
+1
Siete
@case 745 xl
Klopt. Het kon niet zo nat zijn of er kwam een snoeiharde baal uit. Werden hier in de omgeving ook wel gebruikt in de bermen om bermgras te persen. Heb ze helemaal in het dat ik bij mn vorige werkgever kwam nog wel gewikkeld met de Kverneland Wikkelaar. Je moest ze alleen in de breedte oppakken 😅 Was ook geen succes.
+1
wim-same
@Siete en m te wikkelen moest de twister die het ijzerdraad ( knoopte ) verstellen dat de twist aan de baal kant zat, en niet aan de buitenkant. Anders kwam de punt van het ijzerdraad door de folie.
Siete
@wim-same
Ja zal eerlijk bekennen dat ik dat niet eens meer weet. Maar idd geloof je meteen ja. Weet wel dat ik toen liever achter de NH D1010 pers aam ging met de Wikkelaar. Kon je gewoon achter de pers aanrijden 🙈
+2
wim-same
@Siete Ha ha, zo'n 1010 pers heb ik ook gehad. Dan kon je wel gewoon wikkelen ja. De NH 1010 was mijn eerst big baler.

(klik om te vergroten)

Siete
@wim-same
Weet niet hoe oud die foto is, maar zie daar al een Mc Hale Wikkelaar. Toen hier de D1010 persen gemeengoed waren, zag je heel veel van die Tango zij laders en Kverneland Wikkelaar. Veel nog met 1 arm zelfs. 2 dan was je al modern.
+3
wim-same
@Siete ja, klopt. Ik had ook zo'n Tango wikkelaar. en een kennis een paar km verderop had er ook een. En met twee Tango wikkelaars konden we nog de pers niet bij houden, als het gunstig was. Toen op een beurs zag ik deze MC Hale 998 wikkelaar. Ik was geïnteresseerd. maar er was niet eens een vertegenwoordiger bij, zo duur was hij toen. Vervolgen een vertegenwoordiger op gezocht en gepraat. Toen moest er nog een dealer in mijn buurt gevonden worden. ha ha. Dat was gelukt. de Bruyn in Bodegraven, ook een MF dealer wilde deze wikkelaars wel verkopen. en daar heb ik er toen één gekocht.
+2
Siete
@wim-same
Mooi zulke verhalen. Dan was jij 1 vd eersten met n Mc Hale Wikkelaar? Het is ook wel DE Wikkelaar...
wim-same
@Siete Als je kijkt naar de wikkel armen kan je zien dat dit één van de eerste Mc hale wikkelaars was. nog met ijzeren groene wikkel armen. Ik was niet de eerste hoor. er had er al een op een verkoping in Groningen gestaan, maar daar zat ik net naast.
+1
Siete
@wim-same
Ja ik zit nu wat op de mobiel te kijken dus heel erg groot en duidelijk krijg ik het niet. Haha. Maar dat was me idd al opgevallen.
Verder zijn de machines voor de jaren heen weinig veranderd.
+1
wim-same
@Siete Ik wilde toen een wikkelaar hebben met de grootste capaciteit. Dat was toe dus Mc Hale.
Siete
@wim-same
Is het nog steeds. Na de Tanco kregen wij een Kverneland met dubbele armen. Best een hele mooie machine. Na een aantal jaren dienst was de machine gewoon op. Toen die voor de zoveelste keer weer eens stuk ging mochten we de Mc Hale van een collega gebruiken. Toen werden de verschillen snel duidelijk. Niet alleen in capaciteit maar ook in kwaliteit van wikkelen van de baal. Vrij snel daarna is de Kverneland weg gegaan en kregen wij ook een Mc Hale. Enige nadeel was dat je geen balen meer uit de slootkant, of hoek van een perceel kon vissen. Toen maar een camera achter op de pers gemonteerd en was dat ook weer klaar.
+1
wim-same
@Siete Ik heb altijd al een camera op de pers gehad.
+3
case 745 xl
@Siete Henk sinia uit marum heeft er ook nog 1 die gaat zomers wel eens een middag persen met een ford tw ervoor
Siete
@case 745 xl
Heb m wel eens gezien op internet idd. Met de Ford er voor. Ken de mensen verder niet hoor. Zou t nog wel ns weer willen zien. 😄
+1
walker1
Hier in de streek had je vroeger loonbedrijf Degen, die hadden die persen ook met volgens mij JD 4*30 en 4*40 er voor. Welke types ze precies hadden weet ik niet meer.
Aris v Deelen
@walker1 klopt ja 1 pers kwam bij die kennis vandaan zie de reactie bovenaan.
De heer degen zelf heeft ook veel betekent voor de ontwikkeling van deze persen is mij verteld.
walker1
@Aris v Deelen Ja klopt, Degen heeft ze mede ontwikkeld. Die Steyr waar jij het eerder over had is volgens mij ook bij Degen terecht gekomen?
Aris v Deelen
@walker1 weet ik niet heb wel gehoord dat ze een poos de ene pers in maas en waal (winsen) hadden staan en de andere andere kant van het water in zetten (betuwe) en met de trekker heen en weer gingen omdat de pers amper of niet over de brug kon.
walker1
@Aris v Deelen De exacte geschiedenis weet ik ook niet. In Zetten zal dan wel bij Berns geweest zijn?
+1
Aris v Deelen
@walker1 klopt helemaal die had ook de steyr
+1
walker1
@Aris v Deelen Maar als jouw leeftijd van 19 klopt, dan kan jij eigenlijk zelf niet veel meer weten van Degen?
wim-same
@walker1 Degen had volgens mij alleen John Deere. toen
+1
Aris v Deelen
@wim-same hadden ook wel mbtracs heb ik gehoord uit verhalen maar is allemaal voor mijn tijd
wim-same
@Aris v Deelen Die heb ik toen ook niet gezien, maar was misschien ook nog daarvoor.
+1
walker1
@wim-same Ik weet ook niet meer in vanaf wanneer en tot wanneer ze de MB tracs hadden. Het echte loonbedrijf Degen bestaat ook heel wat jaren niet meer. Tegenwoordig heet loon en akkerbouw bedrijf Winssen en is eigendom van Cobussen.
walker1
@wim-same Voornamelijk John Deere, verder ook paar MB Tracs, in ieder geval ook 1 Steyr uit een overname.
wim-same
@walker1 Loonbedrijf Degen had in de goede tijd 12 Vicon HP 1600 persen. Later heeft loonbedrijf Degen ook proef gedraaid met de nieuwere Vicon 12200. één jaar later moest er proef gedraaid worden met 25 Vicon 12200 persen en ik had de laatste om mee te testen, nr 25. na de test periode heb ik hem ook gekocht. Beviel heel goed.
walker1
@wim-same 12 persen??? volgens mij hadden ze er hooguit 3?
wim-same
@walker1 Dat is mij toen zo verteld toen ik er ben wezen kijken met een vertegenwoordiger van Vicon.
+1
Tom VB
@wim-same Degen was in die tijd wel groot, en vooruitstrrevend. @deeremeneer weet er veel meer van.
+2
Siete
@wim-same 12 HP 1600's?
Zijn daar foto's van? 😁
+1
wim-same
@Siete Ik heb daar geen foto's van. Toen ik ben wezen kijken bij het proefdraaien van de Vicon 12200 had Degen nog maar een paar HP 1600 persen.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 6600 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!