Foto van een John Deere 4255 nieuw afgeleverd door toen nog jamo.foto uit de oude doos gekregen van een oud monteur van jamo

John Deere 4255

mf 35x
Foto van een John Deere 4255 nieuw afgeleverd door toen nog jamo.foto uit de oude doos gekregen van een oud monteur van jamo

Reacties

+8
hooidonk
Gaaf!
Uit de tijd dat de trekkers en de vrachtwagens nog echt bruut waren.
+1
wim-same
@mf 35x zo'n Deere 4255 heb ik ook nog gehad, in Moordrecht. In ons loonbedrijf.
+3
mf 35x
Toen had je echt een hele grote trekker. Altijd grappig hoe daar bij ons in de polder over werd gesproken! (Zon ding zakt tot zn cabine weg in het land! Of waar heb je zoveel pk voor nodig😂) nu val je niet meer op met een trekker in die vermogensklasse😜
+1
wim-same
@mf 35x Ja, dat klopt. Dat "zware spul " was bij ons ook altijd het eerste probleem, Tot de boeren zagen wat voor banden er om lagen.
huub
En dan zo'n klein tankje er achter.
+1
Arie_MF
Zullen ze er in die tijd niet veel van verkocht hebben, toen hadden een hoop boeren een 1640 en kleiner, en de loonwerker een 3350/3650. Ik vind het vermogen van zo’n 4255 wel tegenvallen, bij zo’n verschijning denk ik eerder aan 180 pk ipv 133.
+1
GROENEDEERE
@Arie_MF
De meesten bleven ook niet op standaard staan.
200 of meer kreeg je met gemak uit dit blok
Arie_MF
@GROENEDEERE Dat ze op te voeren zijn snap ik, maar het vermogen wat ze uit de fabriek meegekregen hebben viel mij tegen gezien het formaat van de trekker.
GROENEDEERE
@Arie_MF
Het is niet eens opvoeren.
Deze motoren zijn Gigantisch gesmoord.
Het gewicht van de trekker in z'n lompheid was z'n voordeel op het land.
Op het erf had je er niks aan
walker1
@Arie_MF De 3000 serie hield toen bij de 3650 op, de 4000 liep door tot 4955 die wel dik boven de 200 pk zat en dat was toen heel wat! Loonwerkers kozen in die misschien ook liever bv een 3650, die werd in Manheim gebouwd en was meer geschikt voor de Europese landbouw met voornamelijk gedragen machines in hef. 4000 serie is echte Amerikaanse sleeptrekker en vooral geschikt voor grote getrokken machines.
Arie_MF
@walker1 qua driepuntshef is een 4000 serie toch niet zo erg verschillend van een 3000 serie?
dennisbouter
@Arie_MF dat is hetzelfde met de 6000 serie rijd hier op oud-alblas een 6800 denkje heel apparaat. Ook maar 130 of 140 pk
GerbertXL
Welk merk is die tank, ik betwijfel dat louis nagel die zelf maakte.
mf 35x
@GerbertXL volgens die monteur was het een samenwerking tussen nagel en veenhuis. Maar hij durf dat niet met zekerheid te zeggen. Is al weer een poos geleden.
GROENEDEERE
@mf 35x
Klopt nagel heeft een paar tanken met veenhuis onder eigen naam verkocht.
+1
a3vandiejen
Schitterend, en buurman Rinus doet het vervoer...

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 4255 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!