Foto van een Eicher 3056, voor een transport deze veewagen gehuurd; ex daf 2300 met tandemstel. Hier moest met veel oplettendheid omgegaan worden, de kar stuurde de tractor meer dan andersom. Jammer d

Eicher 3056

wotan2
Foto van een Eicher 3056, voor een transport deze veewagen gehuurd; ex daf 2300 met tandemstel. Hier moest met veel oplettendheid omgegaan worden, de kar stuurde de tractor meer dan andersom. Jammer dat het zo'n vage foto is, ik kon hem niet beter dan dit krijgen.

Reacties

Henk 1120
Ik snap wat je bedoeld. De foto is duidelijk genoeg, om te zien dat die aanhanger de Eicher gaat sturen, als die vol vee staat... Mooie combinatie was dat zo 👍🏼
Sojaboontje
Kon hij hem makkelijk op gang krijgen?
+1
wotan2
@Sojaboontje Dat viel niet tegen, grote vrachtwagen wielen op goede spanning rolt best makkelijk. Remmen was een ander verhaal; ik had als volgrem alleen via een hydroventiel op hand bediening, dat was niet te doseren, en eigenlijk alleen geschikt voor een noodstop. En natuurlijk voor een bocht inhouden en dan gas geven in de bocht om hem "om" te trekken.
Sojaboontje
@wotan2 Oké, ik vindt de 1ste versnelling alleen zo hoog met de groep en tussenbak in de snelgang. Heb nooit zware vrachten erachter, maar ben wel benieuwd of hij redelijk optrekt (zonder de geur van koppeling).
wotan2
@Sojaboontje als je echt zwaar van plaats moet komen, zet ik hem in zijn 2 e versnelling, met de groepenpook bij het rempedaal op laag. Als hij dan op volle toeren is schakel ik deze groepen pook naar hoog. Is nog een grote stap, maar als je eenmaal aan het rollen bent kan er met beleid veel.
Sojaboontje
@wotan2 Dus heel voorzichtig de pook naar achteren trekken? Ik wist niet dat je dezen al rollend kon bedienen. Van zf fabrikaat toch die tussenbak?
fridzie
@wotan2 heb ook eens een siezoen met aardappelpoten zo'n half verrotte vrachtwagen aanhanger achter de trekker aangehad. Hadden ze ook een cylinder opgezet die via een normaal ventiel te remmen was. Alleen waarom dat ding alleen op de vooras moest? En dan te bedenken dat de boel zo rot was dat de voorste kisten er enkel op mochten staan en niet dubbel omdat ze dan voorover buigden alleen al op het erf. Toen was ik 16/17 zag je nog niet het gevaar er van in tegenwoordig had ik hier voor bedankt.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Eicher 3056 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!