Foto van een Deutz D6206, als je een beetje carterdamp voor lief neemt gast het met 3 ton droog (voornamelijk) gras wel zo een beetje

Deutz D6206

dx11
Foto van een Deutz D6206, als je een beetje carterdamp voor lief neemt gast het met 3 ton droog (voornamelijk) gras wel zo een beetje

Reacties

Sojaboontje
Dapper hoor 💪🏻 . wordt je niet getrakteerd op de geur van koppeling met volgas voor en achteruit?
MulderDeutz1
Taai trekkertje, goede vorige baas gehad 😉
Herbert
Hoe bevalt het mengen tot nu toe?
Baltus_steyr
Hoelang voer je nu met deze wagen? En kun je al een groter verschil merken kwa melken en etc??
+2
dx11
@Baltus_steyr @Herbert voeren er nu een maand mee. Veel rust in de stal. Goede opname. Weinig extra liters, maar ook geen kalfkoeien, tkt schiet omhoog. Bsk stijgt wel. Gehaltes ook mooi, eiwit +0,4 en vet +0,2
casejxu
@dx11 Dus t bevalt in dat opzicht wel.??
Baltus_steyr
@dx11 oke. ik had nog wel gedacht dat je er iets meer melk uit zou krijgen. Maar mooi dat het iig voordelen haalt!!
+1
Toekomst0
@Baltus_steyr met n mengwagen heb je niet snel n paar liter erbij, of je moet compleet anders gaan voeren.
Grootste voordeel hier was het voor de droge koeien. Altijd dezelfde hap, bijna geen melkziekte en andere problemen meer, en snel opstarten wat uiteindelijk wel voor n hogere productie zorgt, maar niet direct merkt.
Baltus_steyr
@Toekomst0 nou ja je zou toch wel mischien een liter verschil moeten kunnen merken of anders wat dikkere gehaltes lijkt mij...!!
Baltus_steyr
@Baltus_steyr Hier kuilen we altijd alles in met eigen(oude)raapwagens. Ik snijd 4 om 8 cm. Dat is nog goed te doen. Mede boer die snijd om de 10 cm volgensmij en dat is wat langer/groffer. Maar met mengen gaat het altijd best goed. Doen samen de voerwagen met de buurman en die laat het meeste hakselen. Enigste grote verschil is dat bij hem het gehakselde gras wat sneller gemengd is...!
+1
Husqvarna
@dx11
Tkt is ook niet zo belangrijk toch, als ze voldoende geven, alva vind ik wel, veel kruislingen ?

Overweeg ook steeds een mengwagen, maar over 3 maanden gaat het gras hier toch weer vers voor de koeien, dat beetje maïs is dan met een blokkenwagen ook zo gevoerd. Ik vind alleen dat de blokkenwagen veel moeite met -gesneden- kuilblokken hebben, hoe is dat met een mengwagen?

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D6206 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!