Kijk, daar heb je Boom agriservices (Dussen) × met een John Deere 6155R. Klaar voor seizoen 2021 alleen nieuwe slang nog even oprollen.

John Deere 6155R

gerrit power
Kijk, daar heb je Boom agriservices (Dussen) × met een John Deere 6155R. Klaar voor seizoen 2021 alleen nieuwe slang nog even oprollen.

Reacties

catfan55
Ziet er strak uit Gerrit!

Nog niet gedacht om naar een grotere trekker te gaan met al dat gewicht voor & achter,
+2
gerrit power
@catfan55 Jahwel aangedacht maar is niet oplossing, zoek liever naar minder gewicht zelfde resultaat en capeciteit. Bemester moet wel snijden in bouwland vandaar keuze op zwaardere bemester. Ideale bemester is helaas nog niet.
2850Johndeere6R
@gerrit power TBL is een stuk lichter en moet de stevigheid van de constructie hebben. onze loonwerker gaat binnenkort ook een kijken bij zo'n apparaat.
Hoe zwaar weegt zou combi?
casejxu
@2850Johndeere6R allang blij dat onze loonwerker de Roelama heel snel weer weg deed. Ding was veel te zwaar. Woog dacht ik 3,7T?
Ruben-Wind
@casejxu dat is toch niet veel? Een 840 Veenhuis Voor achter een
Tank weegt al 3 ton.
casejxu
@Ruben-Wind Ja maar dan kan je het bij ons wel vergeten!
2850Johndeere6R
@casejxu Jullie hebben toch ook van die mooie klei grond in de schermer?
casejxu
@2850Johndeere6R 35ha klei en 10ha veen/klei
+1
2850Johndeere6R
@casejxu dat geloof ik graag ja, zwaar lel. daarom wil de onze hem ook inruilen voor wat lichters. Ze zijn nu zoekende wat ze aanstaat.
gerrit power
@2850Johndeere6R tbl heeft geen swing over meen ik en snijd hij voldoende in zware klei en is al 12 m versie. Tevens draagt deze wel mee op kopakkers.
rickboer blija
@gerrit power wat weegt de bemester los? Zit voor de gein wel eens te kijken maar veel fabrikanten zetten het gewicht er niet bij
2850Johndeere6R
@rickboer blija Dan verkopen ze niet meer. onze loonwerker is vorig jaar met complete combi op de weegbrug geweest die tikte de 17 ton aan. Met een Fendt 716 com3 en een dubbele schouten slangenhaspel inclusief 800 meter slang, ik weet niet wat de wegen maar de rest gewicht is de bemester.
+1
rickboer blija
@2850Johndeere6R precies, vindt persoonlijk de simpele (lichte) Fliegl bemester wel interessant.
fliegl-agrartechnik.de/produkte/guelletechnik/…

De 12 meter weegt maar 2200 kg, en de 15 meter maar 2550 kg. Mooie lichte trekker er tussen en rijden maar
gerrit power
@rickboer blija 3,5 ton altijd denk rond 4 ton.
rickboer blija
@gerrit power dat valt me eigenlijk nog mee, niet dat het heel licht is maar had ze wel rond de 5 a 6 ton verwacht
wart
@gerrit power Mooie combinatie! Maar voor bouwland heb jij toch die bouwlandbemester ?
gerrit power
@wart klopt maar in voorjaar doen we alles met deze ivm kluiten los trekken.
catfan55
@gerrit power wij zitten hier ook te denken aan een injecteur maar dat is qua breedte en gewicht een lastig verhaal. En we zijn hier voornamelijk notill & slepen altijd op bouwland. Met de giften die wij doen (120-200m3/ha) is het praktisch onmogelijk om dit no-till de grond in te krijgen 😅

Op dit moment slepen we met een splash bar (15-17 meter) en kunnen we mooi langzaam rijden = minder slijtage aan de slang. We gaan dit jaar voor het eerst met 6” sleepslang werken, voorheen reden we met 5.5 hard hose (tyleen slang)
gerrit power
@catfan55 6” is hele slang hebben wij hier alleen als aanvoer. Hele slang breder is Indd mooier maar houd in weer iets zwaarder wordt waar is einde dan
catfan55
@gerrit power wij hebben 8 & 10 transport en dit jaar 6 sleep. Moeten kijken hoe het gaat maar wat we van andere loonwerkers horen die geswitched zijn moet het helemaal goed komen, We hopen 500-550m3 per uur te kunnen doen nu.

Zijn nu nog wat aan het uitvogelen hoe veel oppervlakte we kunnen doen op 1 set. De meeste loonwerkers doen 40 acre (16ha) sets. Wij willen 80 (32ha) doen, en zijn aan het denken over hoe we 160 (64ha) kunnen doen misschien. Alle percelen hier zijn 160 acre dus als we die in 1x kunnen pakken zou efficiënt zijn. Maar dan moet je wel slepen met 600m slang
930triplemaaier
@catfan55 die 550m3 per uur ga je wel halen en als je mooie mest hebt ga je ook wel richting de 3000us gallon per minuut. hebben jullie ook een extra boosterpomp die je er bij tussen kunt zetten?
catfan55
@930triplemaaier ja we hebben 2x 475pk booster pompen, 8”
930triplemaaier
@catfan55 ik weet dat er al loonwerkers zijn die naar 10 duim transport en 8 duim sleep gaan. die doen 800/900m3 per uur. maar dat is volgensmij alleen zinvol op de echt grote veehouderijbedrijven waar je een paar dagen bezig bent
catfan55
@930triplemaaier grootste sleep is 7.25” zover ik weet. Dat gaat heel mooi in combinatie met 10-12” transport. Maar dat is nogal een investering 😂
mdoornekamp
@catfan55
Quote:
6" sleepslang

dan weegt elke 100 meter ongeveer 1,8 ton. Dus 600 meter is bijna 11 ton. Dat is wel pittig
catfan55
@mdoornekamp gelukkig zijn de trekkers hier wat groter 😂

Denk niet dat we 160 acre sets gaan doen, wordt wat kritisch dan met wat de slang kan hebben.
mdoornekamp
@catfan55
Quote:
trekkers wat groter

Dat mag ook wel. Wij staan met 200 pk al voor 400 meter 4 duims te hangen
+1
catfan55
@mdoornekamp wij konden met de 8310R net 490m 5.5 tyleen trekken maar dat hield niks over. In de hoeken sturen met de remmen 😂
mdoornekamp
@catfan55 dat kan die tyleen wel hebben?
catfan55
@mdoornekamp Tyleen kan heel veel hebben mits het onder druk staat. wanneer de slang leeg is moet je er niet te veel gekkigheid mee uit halen. Het grootste nadeel is de dat je niet meer kunt dan 5.5" en dat de slang altijd op de haspel moet blijven, je haalt hem er niet af zoals normale sleepslang, dus bij het verzetten van een een set moet je de slang oprollen, de haspel verzetten en weer afrollen ipv dat je de sleepslang gewoon over trekt in de volgende set. Een bijkomend nadeel is dat je de slang niet zelf kunt repareren. Je moet deze lassen mocht er wat mis gaan en dat gebeurd soms. Zon machine om dat zelf te doen kost 15-20.000$ en voor die enkele keer dat dat gebeurd kan je hem zelf niet kopen, maar 2 dagen stil staan op iemand wachten om te komen kan ook niet. Daarom nu overgestapt op 6" layflat drag maar we houden de 5.5 wel op reserve.
mdoornekamp
@catfan55
Quote:
lay flat

Dat is gewoon de slappe brandweer slang die wij hier gewende zijn? Die wokkelt wel wat sneller dan een stugge slang denk ik. Wel interessant dat het sleepslangen eigenlijk nooit uit ontwikkeld is. Er blijven steeds nieiuwe ideeen komen
+1
catfan55
@mdoornekamp wij hebben het hier over soft hose (layflat zoals in NL) en hard hose (tyleen) met soft hose kun je naar grotere diameter = meer capaciteit. Tyleen is iets slijtvaster maar aanzienlijk inefficiënter.
EA_MF
Quote Reactie van @catfan55:
@mdoornekamp wij konden met de 8310R net 490m 5.5 tyleen trekken maar dat hield niks over

Met de grotere slang nu een knikker er voor? Of nog gewoon met een 8R?
+1
catfan55
@EA_MF dat ligt er een beetje aan of we gaan injecteren of niet
neatocht
@catfan55

Quote:
datligt er een beetje aan of we gaan injecteren of niet

Waarom overwegen jullie om te gaan injecteren als ik vragen mag? Regelgeving? Kwa kosten, onderhoud, capaciteit en bodemgezondheid lijkt injecteren mij namelijk geen vooruitgang 😅.
930triplemaaier
@catfan55 dat injecteren wil ook nog wel met met een gewone trekker
catfan55
@930triplemaaier dat ligt maar net aan je omstandigheden en wat je wilt. Wat voor de een werkt, werkt voor de ander niet.

We doen nu 80 acre sets met een splashbar en dat is de max wat een 8R kan doen
930triplemaaier
@catfan55doen jullie de blokken diagonaal of pakken jullie de blokken recht over? Als je diagonaal sleept hoef je de slang veel minder tot niet zijwaarts te slepen waardoor de benodigde trekkracht heel erg mee valt.
catfan55
+1
JD 6430 The Best
@catfan55 Hij breekt zomaar niet😄
gerrit power
@JD 6430 The Best maar is wel heel gewicht.
JD 6430 The Best
@gerrit power jawel, maar met een zwaardere trekker wordt ie alleen nog maar zwaarder
+1
mdoornekamp
@gerrit power zo'n 6155r is wel een stevige trekker. En een 6175 heeft de zelfde vooras meen ik. Dus dat helpt al niet veel.
gerrit power
@mdoornekamp jah maar achterbrug is wel zwaarder.
mdoornekamp
@gerrit power
Quote:
achterbrug is wel zwaarder.

Ja klopt. Hefstangen in de achterste gaten en topstang niet te stijl. Dan til je heel wat. En ik heb steekassen. Dan heb je ook 10 wielbouten
gerrit power
@mdoornekamp jah klopt. Hier is achter acht Gats steekas werd weer zwaarder was ik bang voor
+1
mdoornekamp
@gerrit power Ok. Ja steekas zou iets zwaarder kunnen zijn. Maar wel vrij met spoorbreedte en lekker stevig. Meerprijs is te overzien.
930triplemaaier
@gerrit power vaak is de vooras de beperkende factor en als die hetzelfde is bij een 6175r zie ik het nut niet in van de 6175r
gerrit power
@930triplemaaier daarom verder ben ik blij met 155 maar moet best aan werken in bouwland
930triplemaaier
@gerrit power de pomp wat langzamer laten lopen is ook niet verkeerd is ook een behoud van je matriaal
gerrit power
@930triplemaaier klopt en in zomer staat minder druk als in voorjaar op werk. Nu zitten we aardig vol in voorjaar. Met 3 man systeem willen we nu naar 2000+ m3 is streven. Anders krijgen we niet weg.
930triplemaaier
@gerrit power ga je dan ook in ploegendienst of alleen lange dagen?
gerrit power
@930triplemaaier alleen lange dagen anders heb ik 6 man voor sleepslang nodig. Gaan voor dagen van 17/18 uur. Loopt soms uit maar dat is wel max voor beetje mens te blijven. Draaien wel 6 dagen in week zondag is echt rust.

Spaakwiel zit wel in top week op 2 ploegen.
mdoornekamp
@gerrit power
Quote:
6 man voor sleepslang

4 man wordt ook al wat. Maar die vind je ook al niet makkelijk . Wij deden ook altijd 16 uur per dag. Of soms 24 uur met 3 man. 😁
930triplemaaier
@mdoornekamp 3 man 16 uur op 8 uur af en dan zo rouleren dat je steeds met zn 2en was?
mdoornekamp
@930triplemaaier ja klopt. 1 man moet dan wisselen van pomp naar bemester.
+1
gerrit power
@mdoornekamp mwa neem dan liever haspeltrekker mee, gaat minder gejaagd en pomp kan blijven pompen.
wart
@gerrit power Ja als met 3 man rustiger verloopt houden ze het ook langer vol.
gerrit power
@wart dat is ook idee achter 3 man systeem
930triplemaaier
@catfan55 had bij de fendt 930 de slipregeling ingeschakeld op de hef maar dan ging je op de achterwielen met de motor voluit de verste hoek in. dat was toen ook nog met een 5.5 duims tyleenslang. nadeel van de tyleenslang is dat als deze versleten is makkelijker plat slaat en dan knikt. ook trek je op bouwland sneller hopen in de lus met de tyleenslang omdat deze stugger is en slecht zijwaarts rollen wil.

op deze foto kun je zien dat de tyleenslang niet egaal rond af slijt maar op 2 punten tegenover elkaar af slijt

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6155R ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!