Vandaag begonnen met de rijplaat voor de wipkar, er zitten 6x koker 120x60x5 onder en 50x50 hoekijzer om de 19cm. Voor het scharnier gebruiken we as 40 met dikwandige buizen erom die aan strippen van

Zelfbouw Zelfgemaakte constructies

Fordje4600
Vandaag begonnen met de rijplaat voor de wipkar, er zitten 6x koker 120x60x5 onder en 50x50 hoekijzer om de 19cm. Voor het scharnier gebruiken we as 40 met dikwandige buizen erom die aan strippen van 2cm dik aan de wagen komt. Hij word uiteraard hydraulisch opklapbaar met een mechanische vergrendeling

Reacties

wilbertkw
De oprijplaat over de volle breedte? Ben je dan niet bang dat het scharnierpunt geen speling heeft?
Een weg ligt meestal rond als je daar dan de "ladder" op laat zakken zullen de zijkanten waar juist het gewicht opkomt niet op de grond komen. of zie ik dat verkeerd?
Fordje4600
@wilbertkw dat heb je goed, maar dat is minimaal. De binnenste 2 kokers zijn ongeveer 90 cm uit elkaar. Scharnieren hebbenn 2 mm speling op elkw bus, hij word voornamelijk gebruikt voor onze 2 oldtimer trekkers en de minikraan, maar de rijplaat wel zo sterk gemaakt dat er ook een zware machine op kan.
wilbertkw
👍als er maar over nagedacht is. Denk kan het beter nu melden 😉
Fordje4600
@wilbertkw ik heb er goed over nagedacht, denk ik... en achteraf doe je het vaak toch anders. 😂
Tips en opmerkingen zijn altijd welkom

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Zelfbouw Zelfgemaakte constructies ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!