Foto van een Ford 5000. Foto is geplaatst door jeet op 14-02-2021 om 20:32:48, met 59 reacties.

Ford 5000

jeet
Foto van een Ford 5000

Reacties

+1
wim-same
Fijne pers NH 570. Ik heb de mijn net 2 weken geleden verkocht, omdat ik er toch niets meer mee deed.

(klik om te vergroten)

NH 570, met Same Minitauro 50
+1
jeet
@wim-same zeker weten heb ook een 575 maar de 570 maakt mooiere balen
wim-same
@jeet Op zich zijn de 570 en de 575 toch het zelfde, Alleen de 575 heeft een bredere pick-up, en standaard centrale knoper smering, wat bij de 570 een optie was.
jeet
@wim-same hadden op de 570 centrale smering heb bij allebei het eraf gehaald en nippels in gezet deze 570 hebben we nieuw gekocht in 95 nooit de invoer tanden verzet wat voor product er ook geperst word maar op de een of andere manier allemaal bij de 575 moeten we hem gedurig verzetten scheeve balen en lengte verschil of het door de grote pick up komt geen idee
+1
wim-same
@jeet dat kan door de grotere pick up komen. Ik moest ook altijd zo veel mogelijk aan de buitenkant van de pick up oprapen, voor de mooist rechte pakken, maar soms moet je toch we bijstellen hoor, afhankelijk van het gewas.
jeet
@wim-same dat rijden wij eigenlijk ook altijd mooie gelijke wiersen en niet te groot helpt ook erg mee aan mooie balen
case 745 xl
@jeet ik heb nog wel een welger ap 830 te koop dan kunnen de beide nh persen wel in de schuur blijven staan.
jeet
@case 745 xl nou ik heb eerder wel met een welger geperst maar ik hou mijn newholland wel
case 745 xl
@jeet Oke ik heb meerdere nh persen gehad. Dat waren dan wel oudere dan wat jij hebt. Maar mooie pakken en een hoge capaciteit heb ik er nooit mee kunnen halen.
wim-same
@case 745 xl Een NH 570 of 575 heeft wel een hogere capaciteit dan de oudere NH persen hoor. Maar bij goede afstelling maakten ze wel mooie pakken.
+1
jeet
@case 745 xl deze persen hebben capaciteit genoeg en mooie pakken ben er goed over te spreken Alleen de 575 heeft meer aandacht nodig met afstellen dan deze
wim-same
@case 745 xl Dat wet ik wel zeker. Een Welger heeft de grootste capaciteit. Die make zomaar 1700 pakken per uur, maar de Welger was ook verre weg de duurste pers.
case 745 xl
@wim-same klopt heb er wel eens een 1640 jd voor van 65 pk maar die trekker gaat uit voor de pers als het moet
wim-same
@case 745 xl Ja klopt. Ik heb een Same Minitauro 60 ook naar de kloten geholpen voor een NH 570. Daar heb je bij vol vermogen toch wel 70 pk voor nodig, en voor jou Welger heb je gewoon 90 pk nodig.
+1
jeet
@wim-same kan de 7610 met 100 pk ook lekker laten werken voor 570
+2
wim-same
@jeet Het liefst had ik er een trekker van 135 pk voor, en dan de aftakas op 1000 toeren en de motor half gas. Kon je lekker over de pers heen kijken.

(klik om te vergroten)

Same Rubin 135 voor de NH 570 pers.
+1
case 745 xl

(klik om te vergroten)

Dit loopt ook heerlijk op de 540 eco.
+1
jeet
@wim-same als ik de newholland ervoor zet doe ik altijd op de 750 gaat mooi
wim-same
@jeet op 750 vlogen bij mij de breekbouten er door, dan is de motor nog veel te hard. op 1000 en nog minder toeren gaf de motor lekker mee met de pers.
+1
jeet
@wim-same als ik de newholland ervoor zet is het zowieso de 4 cylinder 145pk die geeft meer mee als een 6 cylinder
+1
wim-same
@jeet Ha ha, dan had jij bij John wel een mooie klus, John is ook een echte New Holland / Ford man. Jolanda meer Universal.
+1
jeet
@wim-same zeker weten lekker de praat
en goed verzord door jolanda soepje uitsmijters ballen gehakt ik hou daar wel van
wim-same
@jeet Kijk, zo hoort het. gewoon lekker eten bij je klanten en gezelligheid. Ik had vroeger in het loonwerk maar een paar klanten waar je altijd te eten kreeg hoor, bij de meeste niet.
jeet
@wim-same dat word steeds minder toen ik als kleine jonge mee ging met maishakselen alle dagen mee eten maar dat is er bijna niet meer bij en met balen persen een biertje ofzo maar dat is er ook bijna niet meer bij en dat kan ook niet meer
wim-same
@jeet Het kan nog steeds hoor, maar men wil kennelijk niet meer. soms was het vroeger toch wel wat gezelliger en veel minder gehaast.
jeet
@wim-same dat zowieso ik word bij een ander graag verzorgd zoals wij iemand ook verzorgen maar ik bedoelde dat bier drinken met hooi persen de hele dag door dat kan niet meer
wim-same
@jeet Nee, bier drinken de hele dag door heb ik nooit gedaan, dat kan niet. en zelfs bij de laatste klant één biertje kan wel eens verkeerd vallen na een lange werkdag. 's nachts om 2 uur zag ik dat een klant een paar flesjes bier uit de regenton haalde, maar ja, veel te weinig gegeten, en veel te moe... Ik reed met de John Deere 4255, met powershift, met het handgas naast de mechanische powershift. Ik trok op de terugweg naar huis spontaan aan de verkeerde hendel. Gelukkig is alles goed gekomen. ha ha
+1
jeet
@wim-same haha precies dat bedoel ik
+1
wim-same
@jeet Maar gezellig een hapje en een drankje bij een klant waardeerde ik wel heel erg hoor, Al had ik daar ook niet altijd de tijd voor. daarom ga ik nu nog wel eens langs bij mijn oude klanten. Altijd gezellig, even terug lullen over het verleden.
+1
jeet
@wim-same juist ik gun me vaak ook geen tijd of er moet zoals afgelopen zomers mooi weer in overvloed zijn dan maak ik er 5 minute voor vrij f ouwe woere enn dom lullen haha
+1
case 745 xl
@wim-same ja er word hier altijd geroepen dat je met een lichte trekker kunt hooipersen. Dat is ook waar maar zodra je echt capaciteit wilt zul je wel vermogen moeten hebben. Een welger 830 geven ze geloof ik 100 pk voor op heb ik eens ergens gelezen.
+1
jeet
@case 745 xl klopt de 5000 geeft ook over de 85 pk pluimt hij mooi haha maar iets kalmer aan doen blijven de balen mooier
+2
case 745 xl
@jeet dat is zeker waar
+1
wim-same
@jeet @case 745 xl Maar het is een feit hoor, als je iets kalmer rijd krijg je veel mooiere pakken.
wim-same
@case 745 xl Ja klopt voor een welger 830 geven ze100 pk op, maar voor het mooiste resultaat kun je beter wat rustiger rijden, heb je ook minder vermogen nodig.
+1
hummy
@wim-same zomaar 1700 baaltjes per uur of elke 2 seconde een dat is aardig snel.
Welgerap52
@case 745 xl 2 persen is een stuk bedrijfszekerder ,ook een welger kan kapot heb je zelf een nieuwe gekocht?
+1
wim-same
@jeet centrale knoper smering vond ik ideaal hoor. één keer per uur een keer op de hendel drukken en klaar, dan moest je toch het touw even nakijken. Mijn max aantal in stro was 1200 pakjes per uur non stop.
+1
jeet
@wim-same slangetjes gingen op een moment verstopt zitten en dan kwam er geen olie of door te pompen knapten de slangen kapot als ik nu zelf smeer weet ik of het goed is of niet
wim-same
@jeet Van de slangetjes heb ik nooit geen last gehad bij de 570, wel bij de grootpakpers. De slangetjes moest je altijd in de gaten blijven houden.
+1
jeet
@wim-same denk dat ze door de jaren heen ook te stug worden
Welgerap52
@wim-same bij 1200 per uur krijg je wel erg veel lengte verschil in de balen gemiddeld 4,5 slag per pak
jeet
@Welgerap52 mooie maat vaste en strakke balen vind ik belangrijker dan capaciteit rond de 8 slagen per baal mooi het zelfde
Welgerap52
@jeet mijn broer heeft ook een 570 en deze maakt bij dunne zwaden of op kopeinden snel korte baaltjes, een welger lijkt daar minder gevoelig op ik denk wel dat een new holland mooiere baaltjes kan persen
wim-same
@Welgerap52 dat kan een pers alleen maar doen, als je balen erg terug veren. Bij strakkere balen zal je daar minder last van hebben, maar dan zijn hooi balen vaak niet te tillen.
+1
jeet
@Welgerap52 bij dunne zwaden rij ik wat harder en als dat niet gaat iets minder toeren eigenlijk niks geen last mee met te korte pakken pers ze altijd zon 90 lang vinden ze fijn stapelen
Welgerap52
@jeet meestal pers ik zelf op voet gas ,bij weinig invoer weinig toeren bij veel invoer veel toeren
wim-same
@Welgerap52 Als je maar hele egale zwaden heb, dan valt dat mee, Een Welger kan er 1700 per uur maken, Maar nogmaals dit kan alleen onder de meest gunstige omstandigheden, en alleen in stro. Met hooi kan dit al helemaal niet. en een feit is gewoon, als je rustiger rijd, krijg je mooiere egale pakken.
+2
case 745 xl
@wim-same ik heb met hooi eens 1200 geperst in 1.5 uur op 3 verschillende stukken (wel naast elkaar)
+1
wim-same
@case 745 xl dan heb je aardig goed je best gedaan, want als je al naar 3 stukken moet, gaat de capaciteit toch snel naar beneden. Toen ik de capaciteit uitprobeerde was dat op een perceel tarwestro, van ongeveer 10 ha, met geen kafhopen in de zwaden, en van een combine die de perfecte brede afleg had voor mijn pers.
case 745 xl
@wim-same ik heb ook nog een international 440 pers die maakt echt de mooiste pakjes
wim-same
@case 745 xl Met een Inter pers heb ik totaal geen ervaring, maar ik kan me voorstellen, hoe kleiner de capaciteit van de pers, hoe mooier de pakjes.
+1
case 745 xl

(klik om te vergroten)

Kun je toch ook nog een 450 pakjes per uur mee maken alleen dan niet met deze trekker.
wim-same
@case 745 xl Als het gewas maar goed droog is, zal het je nog verbazen hoeveel pakjes je met deze combi nog kunt maken.
+2
case 745 xl
Prachtige combi
+2
B - W
Kijk, dit zijn de mooie combi’s en mooie verhalen 😂🤙🤙
+2
draaipiet
@B - W Mee eens, We kijken graag foto's maar de verhalen zijn net zo belangrijk
+1
wim-same
@draaipiet Daarom vind ik foto's zonder verhaal ook niets aan. Bij iedere foto is wel een verhaal.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 5000 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!