Foto van een Case International Maxxum 5140. Stalmest naar het land brengen.. Geplaatst door Valtra-fan Teun op 28-02-2021 om 20:48:04, met 11 reacties.

Case International Maxxum 5140

Foto van een Case International Maxxum 5140. Stalmest naar het land brengen.

Reacties

+1
wim-same
Wat voor dumper is dit ? De cilinder van het achterschot heeft wel een enorme hefboom werking.
Valtra-fan Teun
@wim-same Het is een wat oudere Rolland.
wim-same
@Valtra-fan Teun en is het achterschot origineel, of later hydraulisch gemaakt.?
+1
Valtra-fan Teun
@wim-same Het achterschot is niet origineel inderdaad. Deze hebben we zelf hydraulisch gemaakt.
wim-same
@Valtra-fan Teun Ik had een langere cilinder genomen, en de bevestiging op het frame van het schot verder naar achteren gemaakt. Als er nu te veel weerstand op het achterschot zit, drukt hij alles kapot, of als het een licht cilindertje is, niet open.
MaxxuM4ever
@wim-same dat is gelijk de beveiliging zo te zien, de cilinder is aardig slank.
Als het werkt, werkt het toch.
+1
wim-same
@MaxxuM4ever als je iets constructief denkt, zal met een dunne cilinder de kracht inderdaad niet te groot zijn, maar het schot wel met een enorme snelheid omhoog gaan, en bij iets te veel weerstand komt het schot niet omhoog.
Valtra-fan Teun
@wim-same De cilinders hadden inderdaad iets langer mogen zijn maar de drukkracht is meer dan voldoende. Welke weerstand bedoelt u precies? Die van de lading?
wim-same
@Valtra-fan Teun Veel tegendruk op het achterschot, of als er eens iets over het achterschot hangt. of een verhoogd achterschot om mais mee te rijden.
MaxxuM4ever
@wim-same fendt 1050 ervoor, kun je Liters en druk per ventiel vast wel van instellen haha.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Case International Maxxum 5140 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!