Foto van een John Deere 6110R, voor het eerst aan het ploegen op gps. Ligt er strak bij.. Foto is geplaatst door teun-van-der-kolk op 01-03-2021 om 11:23:59, met 32 reacties.

John Deere 6110R

25 foto's van @teun-van-der-kolk

Foto van een John Deere 6110R, voor het eerst aan het ploegen op gps. Ligt er strak bij.

Reacties

draaipiet
Bangjes zijn smal zat om te ploegen denk ik
+1
Towaberg
@draaipiet ik was ook zoiets aan het denken, heeft dit misschien een reden?
draaipiet
@Towaberg We krijgen wel een keer antwoord denk ik. Het zal vast wel een reden hebben. Afwachten 👍
+2
@draaipiet horen we vaker. Wij hebben momenteel 1 trekker waarmee we al het werk doen (dat is deze). Doordat deze trekker ook het jaar rond voor de spuit moet staan staat de trekker het jaar rond op cultuurbanden. We zijn bezig met een 2de trekker, dan krijgt deze iets bredere banden, de band moet namelijk nog wel in de veur passen.
draaipiet
@teun-van-der-kolk Als het weer het toe laat, en het gaat is er niks mis mee, maar je ziet het niet vaak 👍
+1
bartjuh
Grootlicht voor de foto aan of vergeten uit te zetten? 😜
@bartjuh vaders was in een dolle bui🤪
Valtra man
Ploegen op GPS, doe je dat om de eerste voor recht te hebben?
+1
valmet6400power
@Valtra man
Nee, alle voren 😄
Kun je met zaaien of planten (op gps of niet) ook gewoon recht over de voren blijven rijden ipv dat je er telkens dwars over rijdt in het slechtste geval.
+3
valmet6400power

(klik om te vergroten)

reinder-mf
@valmet6400power lekker strak met ploegbesturing 👌🏻
valmet6400power
@reinder-mf
Jahoor ideaal! Heb er in m’n leven denk ik 20 bunder zelf gebruik van gemaakt van het systeem aangezien ik chef kopeg/zaai ben. Maar het is voor mij ook makkelijk, ik kan zo uittellen of ik op een hele slag uitkom of niet aangezien ik hele tijd 7 vollen meeneem 😄
@Valtra man we hebben tot nu toe altijd zonder gps gewerkt, dus ook zonder geploegd. Als je eenmaal zo'n bol op dak heb zitten ga je hem gebruiken ook. Tegen een gps valt niet op te sturen. Alle voren liggen er nu mooi en recht bij.
Valtra man
@teun-van-der-kolk mét ploegbesturing snap ik dat, maar zonder ploegbesturing is dat toch beetje overkill? Je tractor volgt de ploegvoor, als die recht is, is bij mij de rest vh veld ook recht 🙂
new holland koen
@Valtra man Als je voorwiel een kleine schok maakt is dat effect achteraan je ploeg veel groter, ga zo even door en je hebt een gruwelijk kromme voor...
Gps is zo gek nog niet hoor.
+2
stannetje96
@new holland koen ik weet niet hoe jij je hefarmen hebt maar hier staan ze altijd los en dan maakt zo’n klein slingertje aan je voorwiel echt geen verschil. Die ruimte heeft de ploeg makkelijk op de hefarmen
Valtra man
@stannetje96 inderdaad.. dat moét zelfs los staan. Maar dan nog, je komt toch niet aan je stuur eenmaal je in de voor zit? Wij hebben verschillende percelen met aan de rand wat wilgen, waar je dan een beetje van wegblijft bij het rijden vd openingsvoor. Die ‘rondingen’ vlakt de ploeg er in 4 keer op en af volledig zelfstandig uit. En dit is zelfs geen varial, gewoon vaste 4 schaar.
+1
stannetje96
@Valtra man nee ik laat me stuur ook altijd los inderdaad. Maar je kan je gps scherm natuurlijk wel aan laten staan om op die manier met de hand de ploeg bij te sturen maar ik weet niet of dat mogelijk is bij deze ploeg.
+1
DANOONTJE POWERR
@stannetje96 nee, zit geen besturing op deze ploegen en dat is ook niet nodig aangezien het bij ons altijd egaal zand is en weinig verschil tijdens het ploegen.
Maar als je GPS op je trekker hebt zitten waarom zou je dat in vredesnaam uit laten staan tijdens het ploegen? 🤷‍♂️
+1
Valtra man
@DANOONTJE POWERR om dezelfde reden dat je de lichten niet aanzet overdag 🙂
Maar dat doet deze chauffeur ook, so I rest my case 😉
new holland koen
@stannetje96 Klopt idd, wat doe ik dan verkeerd altijd🤔🤣
+1
stannetje96
@new holland koen ik heb geen idee wat jij allemaal uitspookt 😜
Valtra man
@new holland koen tot vorig jaar ploegden wij met een 5 ton trekker en een zware vaste 4 schaar. Allicht heeft onze valmet 8100 niet zoveel invloed op die ploeg eenmaal goed in de grond.
+1
@Valtra man hier op de pure zandgrond heb je snel een slinger in de veur hoor. Kaarsrecht ploegen op zandgrond is niet voor iedereen weggelegd. En zoals al gezegd waarom zou je de gps niet gebruiken als hij toch op je trekker zit? Je betaald er toch ook voor.
+2
Ritchie
@Valtra man

Dan moet je wel over het gehele perceel dezelfde soort grond hebben. Bij een blok met wat verschillen daar in slinger je na een paar omgangen over de blok.
+1
Valtra man
@Ritchie mogelijks, hier op leemgrond nooit last van. Kan me wel inbeelden dat in zand de ploeg sneller weggeduwd wordt door de tractor.
Ritchie
@Valtra man

Niet alleen op zandgrond, ook op de klei kun je dat makkelijk hebben. Dan ga je corrigeren met de vario (of niet) en dan loopt je GPS lijn toch niet meer goed met je voor.
Valtra man
@Ritchie als jullie het zeggen zal het wel zo zijn.. maar tis vreemd, ik draai mijn stoel half naar achter en houd enkel het ploegwerk in de gaten met hand op de diepteregeling.. Zelden kijk ik naar voor, en alles gaat dus steeds mooi rechtdoor. Wel de stabilisatorstangen volledig los.
+1
@Valtra man bij ons moet je echt regelmatig voor je kijken, komt misschien ook doordat de band smaller is als de veur, waardoor de trekker kan gaan slinger in de veur.
Fendt926Driver
@Valtra man hoezo alleen naar het ploegwerk kijken.
Als de ploeg en de diepteregeling goed afgesteld staan gaat het toch vanzelf??
+1
Valtra man
@Fendt926Driver Ik heb een afwijking in mn hoofd... het ploegbeeld moet er perfect gelijk liggen 😉 komt er een diagonaal spoor van een kar aan, dan anticipeer ik met de diepteregeling.
Nu moet ik wel bekennen, dat wanneer ik in Nederland ben en ik de pas geploegde velden zie, ik vaak jaloers ben hoe mooi vlak alles er bij jullie bijligt. Zo mooi en strak krijg je het niet in onze heuvels.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6110R ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!