Valtra man


Foto’s
35
Video’s
0
Topics
0
Reacties
362
Stemmen
512
Volgers
4

Over mij

Woonplaats: Belgie
Leeftijd: 35jr
Laatst online: 4u geleden

Ik ben Laurent, gepassioneerd door alles op wielen met of zonder motor. In hoofberoep leid ik een verhuurbedrijf met kranen en hoogwerkers. Daarnaast beleef ik mij passie op het akkerbouw bedrijf dat ik van m’n vader overnam. We telen granen en mais. Tractoren zijn Valtra, Valmet en Holder. Ik heb een zwak voor youngtimers.

Bedrijven

Ervaring

Ik heb ervaring met de volgende machines:

Merk / type Waardering

Advertentie


21 Apr 2021

20 Apr 2021

18 Apr 2021

10 Apr 2021

Valtra 8950 - Hoeveel wielgewichten kunnen er in de achtervelg

Ploegseizoen komt er aan in Belgie, de oude 4 schaar blijft aan de valmet 8100. Voor de 8950 is een 5 schaar op komst, de keuze is gevallen op een Lemken juwel 8 4+1.
Bij toeval heeft deze de on-land optie. Niet dat ik dat specifiek zocht, maar het stond er op en de ploeg was verder helemaal wat ik zocht.

Ik heb me wat verdiept in dat on-land ploegen en lees toch links en rechts dat daar voldoende gewicht/grip voor nodig is.

Valtra staat er niet echt om bekend zware trekkers te bouwen. Op schouwing bewijs weegt de trekker 6,5T zonder gewicht. Daar komt nog eens 900kg in de fronthef bij. Dus we gaan met 7,4T het voorjaar in.

Ik heb eigenlijk 2 vragen:
- Kan iemand uit eigen ervaring bevestigen dat onland echt meer grip vd trekker vraagt?
- met het frontgewicht in acht genomen, zou het nuttiger zijn om wielgewichten achter toe te voegen of extra gewicht vooraan? In de vorm van een ADD gewicht bvb

Ohja nu de titel v dit topic nog, weet iemand hoeveel wielgewichten in ern valtra velg kunnen/mogen?

Groeten en dank,
Laurent

55 reactie