Op de andere locatie putten mixxen wat denk ik de afgelopen 10 jaar niet is gebeurd door de vorige eigenaar.  Zit een dikke korst op waar je de vork recht op in kan steken

Zelfbouw Mestpomp

Op de andere locatie putten mixxen wat denk ik de afgelopen 10 jaar niet is gebeurd door de vorige eigenaar. Zit een dikke korst op waar je de vork recht op in kan steken

Reacties

JD 6110
Flink veel water erbij. Of varkens mest. Vreet de korst mooi aan
BEboer
Vandaag ook al heel de dag bezig id oude stal. Wij nemen op 6 plekken de roosters uit dan redrock erin af en toe een tonnetje water. Echt een morgen ook weer terwijl de loonwerker uitzuigt.
Baltus_steyr
@BEboer wat voor vee loopt er in de oude stal? Ik gebruik agri mest mix. als je hier genoeg van gebruikt en elke week dan blijft je mest homogeen. Dat werkt zeer goed!!
BEboer
@Baltus_steyr jongvee en droge koeien

(klik om te vergroten)

Baltus_steyr
@BEboer pfuu heb je dat elk jaar dan?
BEboer
@Baltus_steyr keer of 3 per jaar echt ern hels werk stal heeft geen kanalen waardoor je nt rond kan pompen
+1
Baltus_steyr
@BEboer o dat is wel verrekte lastig. Kijk eens op deze site --->

rinagro-smart-farming.nl/haal-meer-uit-mest-met-ag…

ik gebruik dit ook al een aantal jaar. Had eerder bij de droge koeien ook altijd een dikke harde korst/bonk zitten die ik heel slecht kapot kreeg. Sinds ik dit gebruik is mijn mest homogeen en mix ik hem nog nauwelijks en is die altijd homogeen!!
langeslagdiesel
Dit valt nog wel mee. Kom helaas steeds vaker nog veel beroerder tegen. 50 cm dik en goed wit uitgeslagen koek. Dikke witte schimmel er op. Nou dat ligt al een tijdje dan.!
zettelmeyer
@langeslagdiesel hier viel het wel mee. Stukje verder was het nog dikker en kon ik er op staan

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Zelfbouw Mestpomp ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!