Foto van pitrus bestrijding miedema Rotor Plus. Foto is geplaatst door Welgerap52 op 04-03-2021 om 19:42:17, met 16 reacties.

miedema Rotor Plus

Welgerap52
Foto van pitrus bestrijding miedema Rotor Plus

Reacties

+3
wim-same
@Welgerap52 Nou nou, jullie hebben nogal wat van die bende in het land zo te zien. Leve Zuid Hollands landschap.
+7
Welgerap52
@wim-same ze beginnen er ook achter te komen dat als je de polder vol laat komen met pitrus er geen boer er meer iets aan heeft en ook weidevogels gaan er niet tussen zitten (# lang leve de nieuwe natuur) de belasting betaler betaald
+2
wim-same
@Welgerap52 en de weide vogels gaan naar andere gebieden waar nog wel " weelderig " boeren land is. Wat was de Krimpenerwaard vroeger toch veel mooier.
+2
MaxxuM4ever
@Welgerap52 dat interesseert die bobo’s echt niets hoor. Zag vanmiddag het salaris van de directie van natuurmonumenten nog langs komen in een artikel op internet. Die zijn alleen nog begaan met hun eigen welbehagen, de natuur is gewoon een verdienmodel geworden. En weet je wat de oplossing is als er niets meer leeft in die pitrus natuur, nog meer natuur.
+3
fendt308-driver
Quote Reactie van @MaxxuM4ever:
En weet je wat de oplossing is als er niets meer leeft in die pitrus natuur,

Huizen bouwen en het volgende stuk groen verkloten
+2
wim-same
@fendt308-driver Ja, in de Randstad wel helaas, en dan alle boeren weg pesten voor stikstof. Maar in werkelijkheid voor de bouwplannen en het linkse klimaat flauwekul.
+2
fendt308-driver
@wim-same vind het nog steeds een beetje apart dat we in het "Groene" hart wonen. hoe verder ik rij voor mn werk des te mooier de echte natuur word
+1
wim-same
@fendt308-driver Maar ook bij ons zijn er gelukkig nog hele mooie gebieden hoor, maar hoe verder naar het oosten, hoe mooier het word. al is de Veluwe b.v. ook al minder mooi, en minder toegankelijk voor publiek, die er wel allemaal aan mee betaald hebben. En in Drenthe, het Dwingelderveld is al helemaal verpest door Natuurmonumenten. Was een mooi heide gebied met boeren er tussen door, de boeren zijn nu weg, en de heide is allemaal gras geworden.
Fendt926Driver
Quote Reactie van @wim-same:
de boeren zijn nu weg, en de heide is allemaal gras geworden

En nog hebben die boeren de gras groei veroorzaakt
a3vandiejen
Mooie foto.
+1
langeslagdiesel
Eh,,,,,,, ik zal het wel niet snappen. Maar wat is nu de pitrus bestrijdende factor in dit verhaal? Afmaaien helpt niet. Alleen strooien.
+4
Welgerap52
@langeslagdiesel alles wat nu weg is staat er in juni niet, we gaan zien of het helpt .Voor mijn bank rekening in ieder geval wel.
dx11
@Welgerap52 het helpt op korte termijn wel. Pitrus zelf gaat niet weg, maar het gras krijgt wel weer licht en lucht, en je hebt minder pitsrusmassa in de 1e snee zitten. Maar een geweldig gewas krijg je hiermee alsnog niet
+1
@langeslagdiesel @Nick van Oosterhout is in de winter aan het maaien geweest zodat ze net na het maaien kapot vriezen. Leek ook wel te helpen.
wim-same
@langeslagdiesel Ik heb ook pitrus gehad op een baggerstaal. in de herfst heb ik de pitrus geklepeld en het maaisel ook opgeruimd. Vervolgens is het gehele stuk land gespit en geëgaliseerd. Vervolgens hebbe kalk laten strooien en is het grasland weer opnieuw ingezaaid. Er is NIET één pitrus terug gekomen.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de miedema Rotor Plus ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!