Foto van een Valtra Onbekend bezig met eco ploegen in Noordwijkerhout. Foto is geplaatst door warmerbros op 13-03-2021 om 19:36:45, met 23 reacties.

Valtra Onbekend

warmerbros
Foto van een Valtra Onbekend bezig met eco ploegen in Noordwijkerhout

Reacties

Mooie foto.
valmet6400power
Een N121 of een N141 maar daar gaan wij niet achter komen vanaf hier..
warmerbros
@valmet6400power kan nergens een type speuren en ben ook geen Valtra kenner
valmet6400power
@warmerbros
Type staat op de neus 😂
Het is in ieder geval een 4 cilinder uit de 1 serie waarvan oa de 121 & 141 deze motorkap hebben met de sleufgaten in de zijkant. En dat het de 1 serie is kun je zien aan de gebogen ijzeren stang langs het spatbord achter en de dunne uitlaatpijp.

Edit: de kleinere N1 serie hebben dat ook maar die komen niet vooruit met deze ploeg denk ik 😅
+1
warmerbros
@valmet6400power vroeger stond het met grote witte letters op de zijkant, dat waren tijden haha
+1
valmet6400power
@warmerbros
Ja wat dat betreft is Valtra steeds kleiner gegaan daarmee, nu een ienieminie plekje bij de linker voorlamp. Dan moet je er al heen lopen om het te kunnen zien. Vindt het wel origineel bedacht. Dan houdt de buurt nog wat te raden als je een nieuwe trekker hebt gekocht 😂
+1
valtraaa
@valmet6400power de n91 en n101 n111 hebben deze sleuven ook in de motorkap zitten. Maar voor zo'n ploeg staat vast een n121 of n141
+1
valmet6400power
@valtraaa
O excuses ik zit op m’n telefoon en dacht dat ik sleuven zag zoals onze 142 heeft naast “Valtra” maar bij verder inzoomen lijkt het nattigheid te zijn? Maar inderdaad die heeft de hele N1 serie zoals ik net op Google even snel kon vinden.
+1
FabianFendt
Valtra N111ECO Hitech
+1
warmerbros
@FabianFendt kijk daar komen de gegevens
valmet6400power
@FabianFendt
Dat meen je niet, hebben ze die voor zo’n ploeg staan?
PieterA
@valmet6400power Trekker is toch net zo lang en net zo zwaar als een grotere N xx1? Die paar pk's maken het verschil niet voor zo'n ploeg die relatief licht trekt. Gewicht en lengte doen veel meer.
+1
valmet6400power
@PieterA
Volgens mij zijn de 121 en 141 fractie zwaarder maar hou dat van me tegoed. Maar 120 pk voor zo’n ploeg dan hou je niet veel over als je enigszins snelheid wil maken hoor. Ook niet op zand. Je neemt evengoed 2,80 meter mee..
stevenbruin
@valmet6400power
Wij hebben er maar 110 pk voor staan en ploegen 3,20 dus moet zo’n valtra t makkelijk kunnen doen 😜
valmet6400power
@stevenbruin
Haha maar die van jullie heeft er geen ankers aan he!
BEboer
@PieterA hier vorig jaar loonwerker met eco ploeg gevraagd. 1 weide geploegd vdat mss al 25 30 j niet gescheurd is. De new holland van 200pk had zijn broek MEER als vol! De rest van de percelen ging het voortreffelijk goed!
trean
@BEboer klopt, op het werk ook zoon ploeg, in het najaar gaar er een 724 voor, in het voorjaar voor de zandgrond een 720 of 516, met nog minder pk haal je geen capaciteit meer.
+2
PieterA
@trean De Noordoostpolder is nog weer heel wat andere grond als de bollenstreek
+2
FabianFendt
Gaat prima hoor kilometer of 6 zitten zelfs nog ondergrondsers aan de ploeg trekker heb er een makkie aan
@FabianFendt precies, op zware klei moet dat ook nog geen probleem zijn
+1
PieterA
@AgricultureVideoNL Ik denk dat je nu onderschat wat zware klei is.
valmet6400power
@AgricultureVideoNL
Haha net wat @PieterA zegt. Met een normale 3 schaar krijg je 120 pk wel stil op zware klei. En met deze ploeg met ondergrondsers kom je niet eens vooruit.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van Valtra ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!