24 januari  2017, foto van een Mullie 6-tons Kipper.Deze kipper was al op het bedrijf toen mijn vader het kocht in 1983. Hij heeft er nog wel zelf een Frans achterschot in gemaakt en ik denk dat hij z

Mullie Kipper

PieterA
24 januari 2017, foto van een Mullie 6-tons Kipper.

Deze kipper was al op het bedrijf toen mijn vader het kocht in 1983. Hij heeft er nog wel zelf een Frans achterschot in gemaakt en ik denk dat hij zelf de bodem heeft vervangen van hout naar staal. Ook de ballonbandjes zijn een keer vervangen door deze gecoverde vrachtwagenbanden. En nadat er een keer een slang knapte en bijgevolg de bak naar beneden kwam is er een slangbreukbeveiliging tussen gezet.

Ik heb hem in 1998 een keer te zwaar geladen en toen ging bij het kippen het frame naar beneden in plaats van de bak naar boven.

De vorige boer op de boerderij had er een fotd voor staan. Dat was eind jaren '70, begin jaren '80. Ik denk een 3000. Als de plaatselijke loonwerker een kar tekort had werd altijd deze combinatie er bijgehaald, omdat hij er op de natste stukken toch nog door kwam.

Bij ons kwam hij eerst achter een mf 590, later achter de mf 65, daarna achter de mf 155, toen achter de mf 135 en toen de 135 weg ging weer achter de 155. We reden er aanvankelijk alle landbouwproducten mee, maar op het laatst alleen nog gespoelde liatrisbollen en kunstmest.
Voor de liatrisbollen hebben we tegenwoordig grotere kippers en kunstmest zit tegenwoordig veel in bigbags.

De kar werd overbodig en opknappen zou nogal een karwei worden. Dit is 1 van de laatste foto's die ik van deze kar heb. Daarna is hij verkocht.

Reacties

wim-same
Mooi verhaal, en een stuk geschiedenis.
+1
MaxxuM4ever
Een houten mullié, ik wist niet eens dat ze er waren. Is hij opgeknapt bij de nieuwe eigenaar?
+1
PieterA
@MaxxuM4ever Volgens mij staat hij nog steeds in deze staat.
+1
PieterA
@MaxxuM4ever We zijn net een rondje aan het wandelen geweest en onderweg zag ik zelfs nog een houten Mullié tandemasser.
manus
@MaxxuM4ever

Staat nog in de zelfde staat Pieter.
Ik weet ook nog een houten tandem Asser staan
+1
PieterA
@manus zal dezelfde wel zijn bij m'n ouders in de buurt.
manus
@PieterA

Deze enkelasser staat aan Tichelaar weg.
En tandemasser staat in de Weihoek bij Hage
+1
PieterA
@manus Ik zag een tandemasser pal naast de wijk Stadszicht.
+1
manus
@PieterA

Ja klopt.. Naast bruggetje

En bij de Bonte staat ook een enkelasser Mullie
Albert Peters
Mooi als iets zolang in gebruik is

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mullie Kipper ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!