Vandaag een hele dag met deze combi gewerkt. Als verticuteermachine werkt het super, bij het doorzaaien komt er iets meer handwerk bij dan verwacht maar is prima te doen. Nu wachten op een goede opkom

Zelfbouw Zelfgemaakte constructies

inspecteurfendt
Vandaag een hele dag met deze combi gewerkt. Als verticuteermachine werkt het super, bij het doorzaaien komt er iets meer handwerk bij dan verwacht maar is prima te doen. Nu wachten op een goede opkomst van het graszaad.

Reacties

+3
inspecteurfendt
De voortuin en een deel van de achtertuin zijn getroffen door de droogte van voorbije zomer. Dit wordt morgen gefreesd, bewerkt met de rotoreg en vervolgens heringezaaid met een mengsel dat beter geschikt is voor drogere grond.

(klik om te vergroten)

De graszodesnijder was niet meer beschikbaar dus hebben we maar besloten om te blijven verticuteren tot er bijna niets meer van graszode over bleef.

(klik om te vergroten)

Druk bezig met verticuteren
inspecteurfendt

(klik om te vergroten)

Afdeling proper werk 🤪
+2
Towaberg
Goed bezig 👍
Fast Eddy
Hark je het losgekomen materiaal er met de hark af?
+1
inspecteurfendt
@Fast Eddy inderdaad
Mini-Loonbedrijf
Bestaande kleine gazons vernieuwen is inderdaad niet eenvoudig en vraagt toch altijd meer werk als dat je vooraf dacht
+1
inspecteurfendt
@Mini-Loonbedrijf klopt, ik ben een kleine dag bezig geweest met verticuteren, doorzaaien en voorbereiden (afsluiting verwijderen, bodemverbeteraar halen en uitvoeren) Gisteren de slechte stukken volledig herzaaid met 2 man. Dat heeft ook een 8 uurtjes in beslag genomen. Daarna nog een ander gazon onder handen genomen.
Mini-Loonbedrijf
Pff, als dan het eindresultaat maar top is denk ik dan!
+1
inspecteurfendt
@Mini-Loonbedrijf we zijn nogal perfectionistisch op dat vlak, zeker mijn vader.
Towaberg
@inspecteurfendt goed bezig, al doende leert men 👍
+1
inspecteurfendt
De machine doet zijn werk!

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Mini-Loonbedrijf
Ja, dat komt mooi op en dus alle kans op een goed gazon binnenkort!
+1
inspecteurfendt
@Mini-Loonbedrijf ik heb bij ons in de wei ook doorgezaaid, daar begint het stilaan op te komen maar dat is ook een ander ras.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Zelfbouw Zelfgemaakte constructies ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!