New Holland TM 150 met veenhuis dumper en volvo. Grond laden. Dicht bij dus volle vrachten 🤪. Geplaatst door hermanjohndeere op 08-04-2021 om 20:04:19, met 13 reacties.

New Holland TM 150

New Holland TM 150 met veenhuis dumper en volvo. Grond laden. Dicht bij dus volle vrachten 🤪

Smakelijke voeraardappelen

Nu een voordelige zetmeelaanvulling Levering per vrachtwagencombinatie

Advertentie
Bezoek website

Reacties

MaxxuM4ever
Pendel Assen gesmeerd? Haha
+1
mklok
Waarom sta je over je stuuras te draaien in plaats van over je vaste as?
brauheist
@mklok ik heb af en toe het idee dat het niet uitmaakt hoe je staat als je een zachte ondergrond hebt
ford3000
@brauheist Daar denken je fuseelagers anders over..
+2
valmet6400power
@ford3000
Die denken waarschijnlijk “dat bekijken de volgende lagers maar 😂
deJong
@mklok hoe zit dat dan?

Ik ben geen mobiele kraan machinist... maar anders hangt dat contragewicht toch ook de hele dag op je stuuras evenals je naar de zij draait met de kraan.
+1
valmet6400power
@deJong
Maar dat is nog soort van “normaal” maar als je met een volle bak een stuk van je onderwagen af gaat draaien of gaat scheppen komt er wel telkens een piekbelasting op. Daarom adviseert men voor langere levensduur zwaar til en hijswerk over het schuifblad te doen.
mklok
@deJong Ten eerste staat meestal de draaikrans uit het midden dus staat je dichter op je werk. Ten tweede met graven of zware objecten tillen staat er veel meer kracht op de as dan waar het contra gewicht boven hangt . Ten derde op de stuuras zitten fusee' s met lagers en dergelijke. Die ga je onnodig belasten waarop meer slijtage op komt en gaat uiteindelijk speling vertonen en de fusee's gaan scheef staan. Ten vierde de kraan recht zetten op de vaste as is makkelijker dan op de pendelas. Dit laatste is met een kantelstuk of rotator tegenwoordig niet meer echt een probleem. Zo is dit mij vertelt en geleerd. Een ieder moet het zelf bepalen uiteraard .
hermanjohndeere
@mklok zo hebben ze het mij ook geleerd. En als het kan doe ik dat ook. Had ook dwars kunnen gaan staan maar kon nu 90% mooi over het schuifbord laden. En ook met een kantel/draaikantel werkt het toch het fijnst om ook vlak te staan.
mklok
@hermanjohndeere kan ook niet altijd volgens het boekje.
hermanjohndeere
@mklok nee. Als alles volgens het boekje moest werd er een stuk minder gedaan op een dag 😂
+1
hermanjohndeere
Achter de kraan dus schuifblad kant lag schrale grond en aan de kant van de foto vettige grond. Dus op de hele dumper 2a3 bakken er bij door gedaan. En voor de foto de kraan ff zo neer gezet 🤪

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de New Holland TM 150 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!