Foto van een Schlüter Onbekend. Typeplaatje van een van de trekkers wie opa heeft gehad lagen in de la.... of de echte Schluter fans het zo leuk vinden dat ze er af zijn gehaald van de trekker betwij

Schlüter Onbekend

remco rooks
Foto van een Schlüter Onbekend. Typeplaatje van een van de trekkers wie opa heeft gehad lagen in de la.... of de echte Schluter fans het zo leuk vinden dat ze er af zijn gehaald van de trekker betwijfel ik nog🙈. Denk zelf dat het over de Schluter 950 V gaat wie nog in het bezit is van mijn oom.

Reacties

remco rooks
Hier nog 2 typeplaatjes...

(klik om te vergroten)

Type plaagje 2

(klik om te vergroten)

Typeplaatje 3
+1
huub
Als ie hem op kenteken wil zetten mist hij het plaatje vanzelf.
remco rooks
@huub klopt kunnen we ze er zo weer aanmaken 😂
+1
roscho
1e plaatje van een 1500, tweede serie, 2e plaatje ook van een 1500, maar 1e serie. 3e plaatje is van een 1250, eerste serie.
+1
Schluterfan
@roscho

De eerste op de grote foto is van de allerlaatsten... Het 2de plaatsje is van een normale 1500tvl OF een 1250VS, 2de generatie kipcabine, de laatste is van de 2de generatie 1250 of denk ook Super 950SV.
remco rooks
@roscho dankje voor de reactie 👍 ik weet wel dat mijn opa 2 maal 1250 heeft gehad 1 met korte spatborden en 1 met lange maar waar die van 1500 vandaan komen zou ik niet weten
+1
Schluterfan
@remco rooks

1250s in bosbouwversie hadden de basis van een 1500 en daardoor ook het serienummer.
remco rooks
@Schluterfan à zo dat verklaart een hoop 👌 is dan gewoon de het framewerk en dergelijke zwaarder uitgevoerd?
+1
schluterman
@remco rooks en motor en versnellingsbak
+1
Schluterfan
@remco rooks

Chassis is ongeveer zelfde, maar de versnellingsbak is hetzelfde als die van de 1500. Zie het als een 1500 met een motor van een 1250.
remco rooks
@Schluterfan duidelijk 👌 worden we steeds een stapje wijzer
+1
roscho
Quote Reactie van @Schluterfan:
de basis van een 1500 en daardoor ook het serienummer.

Kijk en dat wist ik dan weer niet. Ik heb in die tijd zoveel geleerd, maar hier zat toch weer een addertje onder het gras...
+1
Schluterfan
Die 1251 005 is trouwens de enige van zijn Baureihe in bosbouwuitvoering. Gebouwd in September 1973 als Super 950SV. 1251 is sowieso al zeldzaam, zijn maar 13 stuks van gemaakt.
+1
roscho
Quote Reactie van @Schluterfan:
de enige van zijn Baureihe in bosbouwuitvoering.

Zou die nog leven?
+2
Schluterfan
@roscho

Ik denk dat zijn opa die nog heeft? Die met de rare cabine erop? Ze spraken wel eens dat dat een Super 900 zou zijn, maar er zitten dacht ik hoekige spatborden op, en voor zover mijn geheugen reikt, zijn er geen Super 900s met hoekige spatborden. Het verschil in schrijven tussen Super 900V en 950SV is trouwens niet groot, dus wie zal het zeggen.
remco rooks
@Schluterfan ja mijn oom heeft er nog 1 met een zelfgebouwde cabine. cabine moet er nog af en dan de originele beugel er weer op. kan wel een deze dagen kijken of er nog iets van een typeplaatje opstaat

(klik om te vergroten)

Deze

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van Schlüter ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!