Foto van ons laatste project dat stilaan ook vorm krijgt. Op deze foto testen we net de zelfgebouwde hef en sturing op de Record wisselton.Omdat de loonwerker met Vervaet flink duur is en een ton hure

Record Giertank

eicher4048driver
Foto van ons laatste project dat stilaan ook vorm krijgt. Op deze foto testen we net de zelfgebouwde hef en sturing op de Record wisselton.
Omdat de loonwerker met Vervaet flink duur is en een ton huren niet altijd uitkomt omdat men dan hele dag door moet kunnen rijden om alles geïnjecteerd te hebben de stap gemaakt en een occassie sleepvoetbemester gekocht.

De injecteur is een 6m van Roelama die al wat heeft meegemaakt, maar voor 15-20 ha per snede als koeboer goed genoeg. Op de ton hebben we dan een ceton ventielblok gezet met elektrisch gestuurde ventielen en een sturingskast met ifm module. In de tractor is er een bedieninspaneel met 8 toetsen.
-1 automaat knop waarbij de knop heffen en zakken alles automatisch gebeurd
-2 knoppen voor de hef
-1 knop voor de afsluiter
-1 knop voor de snijkast/verdeelmolen
-1 knop voor de werklampen
De ventielblok op de ton heeft gewoon een constante oliestroom nodig, hiervoor hebben we de 3/8" leiding gebruikt die er al lag oo het wisselchassis en nog een 1" leiding bijgeplaatst als retour. Voor het opklappen van de bemester is er 1 DW ventiel nodig, leidingen hiervoor lagen er ook al omdat op dit chassis ook een kipbak past.

Verder zijn we nog een Topcon Opus A3 scherm aan het programmeren en hadden we graag de hydrauliek op de Load sensing gemaakt maar omdat de boer graag de ton achter elke trekker wil gebruiken hebben we dit niet gedaan.

Reacties

hoest
Dat zijn de leukere projecten.
GerbertXL
Beetje meer foto's mag wel he 😉 . Vooral dat elektrische gedeelte is interessant.
Elementen van een sleepvoet aan een bouwlandbemester?
Kubota
Mooi spul van Topcon/ Wachendorff inderdaad! Codesys versie?

(klik om te vergroten)

A3
eicher4048driver
@Kubota klopt, exact dezelfde met codesys, zonder isobus.
@GerbertXL hier heb je al wat, als we de bemester gaan testen volgen er nog hoor. Zijn veertanden met een sleepvoet aan ja, wanneer de bemester zakt gaan de afsluiters open dmv kettinkjes. Lekker simpel, ben benieuwd of het goed gaat werken.

(klik om te vergroten)

Eerste testprogramma op het topcon scherm

(klik om te vergroten)

Begin van de bekabeling van de stuurkast met ifm module
@eicher4048driver Is dit een eigen hobbyproject of is dit via een bedrijf gedaan? Zijn toch best dure spullen als je ze allemaal moet kopen om zon OPUS display te programmeren vind ik. CodeSys geleerd op je opleiding? Is ook niet eenvoudig om op jezelf te leren lijkt me. 😉
eicher4048driver
@tractorquintentje Project gedaan samen met een kameraad bij de boer waar ik voor en na werk. Deze boer zat al langer met het idee van een eigen bemester in zijn hoofd. We hebben inderdaad in onze opleiding Landbouwmechanisatie die we volgen 'geproefd' van codesys maar eigenlijk is het voornamelijk opzoeken, zelfstudie en doen. We willen ons dan ook graag toe leggen op dit soort automatisatie-projecten.

Kabel voor de IFM module te programmeren is €250.
Topcon Opus is €300, De kabel om hem te programmeren is €100. Op zich valt dat wel mee vind ik. software is gratis.

We zouden ons ook verder nog willen toeleggen op ISOBUS. dit is echter wel een duurdere kost omdat de isobus compatibele schermen duurder zijn en ook de uitgebreide codesys en jetter iso-designer een smak geld kosten voor een licentie. Toekomstmuziek.
+1
casejxu
Dit lijkt mij nou ook een mooie bemester. Simpel, ligt, en zo goed als geen draaipunten👌
+1
eicher4048driver
@casejxu idd weinig onderhoud aan en slijtage, enkel scharnierpunten waar de bemester toeklapt.
Fordje4600
Wat ben je kwijt aan jouw loonwerker dan?
eicher4048driver


filmpje
varken
Wachtendorf niet gelukt?
eicher4048driver
@varken jawel hoor. Op onze Facebook pagina VH-repair staat een mooi filmpje

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Record Giertank ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!