Foto van een Fendt 942 aan het stobben frezen op 9 april 2021 te Nw-Weerdinge. Foto is geplaatst door oldtimergek op 19-04-2021 om 10:37:29, met 10 reacties.

Fendt 942

oldtimergek
Foto van een Fendt 942 aan het stobben frezen op 9 april 2021 te Nw-Weerdinge

Reacties

+1
MaxxuM4ever
Dat is een prijzige bewerking per hectare zo te zien.
+1
mdoornekamp
@MaxxuM4ever
Quote:
prijzige bewerking

Maar wel een belangrijke bewerking. Die oude stobben in de grond wordt je gek van.
oldtimergek
@mdoornekamp ze frezen ze volledig weg. Gaan er later nog een keer heel diep door. Er komt nu eerst een jaar mais in.
oldtimergek
@MaxxuM4ever ja en hij is ook al wat dagen bezig. Smorgens vroeg beginnen, om half 3 smiddags gaat ie weer bij mij voor het huis langs. Tanken en dan nog weer een paar uur. Er gaat nog wel wat diesel door volgens mij. Voor 2 jaar terug was zelfde bedrijf hier ook bezig met een 939. Alle kappen en bescherming van de trekker eraf, werd gigantisch heet. Als je bij deze op paar meter afstand staat voel je de hitte eraf stralen. Volgens mij hebben ze er wel van te lijden. Ik heb al gezien dat ie hem stil kreeg.
Fendt926Driver
Wat stond er eerst dan?
Compleet (productie) bos gekapt en nu gerooid??
oldtimergek
@Fendt926Driver ja 6 hectare produktie bos ( voor 22 jaar terug geplant, subsidie bossen) Dit is één van de laatste percelen bos die gekapt worden. Wordt nu weer landbouw grond.
Fendt926Driver
@oldtimergek mooi dat het nog mag om er weer landbouwgrond van te maken.
Nu met alle klimaat regels zijn ze helemaal wild van elk plantje wat er staat
Hier in de buurt is staatsbos op grasland wat ze in de ruilverkaveling gekregen hadden en waar het zwaarste beheer pakket op zat nu ook nieuwe bos aanplant aan het zetten.
En we hebben al zo enorm veel bos hier in het oosten
+1
rommert14
@Fendt926Driver hier krijg je subsidie op bomen planten, en daarna mag je het nooit meer rooien.
+1
EA_MF
@Fendt926Driver is niks mis mee toch? Dat beheersgrasland voegt ook weinig meer toe. Compenseert ook weer een beetje voor de kaalslag die hier in de omgeving de laatste 2-3 jaar aan de gang is 😆

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 942 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!