Vind ik niet leuk...Eergisteren kwam pa thuis met een oliespoor... Hij had ook een klap gehoord maar wist niet van waar het kwam. De olie kwam uit een van de indicatiegaatjes van het koppelingshuis, e

Schlüter Super 1250 VL Special

Schluterfan
Vind ik niet leuk...

Eergisteren kwam pa thuis met een oliespoor... Hij had ook een klap gehoord maar wist niet van waar het kwam.

De olie kwam uit een van de indicatiegaatjes van het koppelingshuis, en door het rooster was ook duidelijk zichtbaar dat de koppeling nat was.

Dus Schlüter de schuur in en sleutelen. Een vriend ondertussen gesproken en die zei 2 eventuele oorzaken. Tis helaas de ergste van de 2. De afdekplaat van de 3 voorste lagers in de versnellingsbak gebarsten. Dat komt door de borgbout van de bovenste as die losgelopen is... waarom die bout pas na bijna 10000u losloopt begrijp ik niet. Schijnt nog bij ZF te gebeuren. De moed zakt je zo wel even in de schoenen zo net voor de drukte begint. Hopelijk kan ZF dit deksel snel leveren.

Reacties

+2
Hannesman
Hopen dat er geen verdere verrassing onder het deksel verschuilt. Succes met de reparatie
+2
BEboer
Succes simon! Maar met de 950 kan je mss ook wel ploegen desnoods versnellingske lager. En kom je echt un nood roep maar dan mag je hier een tractor gebruiken 👍
+2
Schluterfan
@BEboer

De Compact heeft eregisteren trip Schoondijke Ursel gemaakt, die kan het meeste werk. Ploegen kan nog wel even wachten, het droogt nu toch te snel uut en de nachten nog te koud naar pa zijn goesting om al mais te zaaien.

Bedankt voor het aanbod in ieder geval 😉
stephan-inter
Auw balen zeg.
Alles is nog wel makkelijk te krijgen qua onderdelen?
Schluterfan
@stephan-inter

Geen idee, ik begin morgen al met de zoektocht naar onderdelen. Heb de tip gekregen ook eerst te kijken naar een 2dehands deksel. Wordt vervolgt...
roscho
@Schluterfan Grote kans dat dezelfde bak ook zit in bepaalde typen Fendt (615??) en zelfs in IHC (1455). Dan zou je dus ook terecht kunnen bij sloperijen voor die merken.
stephan-inter
@roscho de grotere Renaults hebben ook een zf bak.
Schluterfan
@roscho

Ik had voor de aardigheid eens gekeken in de onderdelenlijst van de versnellingsbak van de 6600. Daar zit ook zo'n deksel in, maar 1 cijfer verschil in het artikelnr. Niet dat ik die uit de 6600 had gehaald, maar dat vergroot wel de kansen dat de zoektocht gemakkelijker of net wat moeilijker maakt... In mijn sloper zit een 318 of 325 dacht ik, en die is dus nog ouder, en helaas heb ik van die geen boek.
Fendttrisixfan
@Schluterfan staat er een nummer op dat deksel?
Schluterfan
@Fendttrisixfan

Ja een gietnummer, en tevens ZF artikelnr 2052 410 104. De bout die de as borgt zoek ik ook, want bij mij is bij de helft de draad weg... Die heeft als nummer 2052 315 093.
Fendt926Driver
@InsaneNL en als ja dan weet het zf t3000 nummer intoetst krijg je legio meldingen van andere merken sie dezelfde transmissie hebben.

m.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeigen/deutschland/…
Schluterfan
@Fendt926Driver

Was ook al aan het zoeken geslagen. Ondertussen ook gemaild naar iemand int milieu die in gebruikte Schlüteronderdelen doet. Morgen doe ik ook nog wat telefoontjes. Wil de zondag nu ook niet iedereen gaan lastig vallen.
Fendt926Driver
@Schluterfan zondag is in dat geval een rustdag.
Maar zo nog even uitzoeken wat er nog meer past.
En vergelijkende prijzen zoeken kan dan een goed alternatief zijn voor de zondag
Schluterfan
@Fendt926Driver

Dat deksel dat InsaneNL al doorstuurde zal sowieso goed zijn, alleen is bij mij een gat dicht met een afdichtstuk dat ook gegoten is. Ben niet direct zo'n fan om 2 gietijzeren drukken uit elkaar te drukken. Nu het is wel een alternatief. We kruisen de vingers.
Fendttrisixfan
@Schluterfan weet mss wat liggen, ik informeer er even voor
Schluterfan
@Fendttrisixfan

Oke bedankt!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Schlüter Super 1250 VL Special ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!