24 april 2021 Foto van een Deutz-Fahr Agrotron 120 mk3 met VHM Scrapr bezig met vlakken en greppels maken.Deze machine hebben we nu voor het derde jaar. We hebben hem samen met 4 collega's nieuw gekoc

Deutz-Fahr Agrotron 120

336 foto's van @PieterA

PieterA
24 april 2021 Foto van een Deutz-Fahr Agrotron 120 mk3 met VHM Scrapr bezig met vlakken en greppels maken.

Deze machine hebben we nu voor het derde jaar. We hebben hem samen met 4 collega's nieuw gekocht. Er zit vlakstelling voor en achterover, vlakstelling links/rechts en een hydraulische arm met grote schijf op. Volgens mij de enige optie die we er niet op hebben is een 2e arm met schijf aan de linkerkant. Zonder de collega's hadden we misschien een kalere uitvoering gekocht, maar dit bevalt erg goed.

Tegenwoordig zijn steeds meer percelen bij ons in de buurt gekilverd. Het water wat te veel uit de lucht valt loopt dan naar de kopeinden. Als je dan een teelt op ruggen (aardappelen) of bedden (tulpen) hebt staat het water tegen het spuitspoor op de kopakker tussen de bedden en kan het niet weg. Bij overvloedige neerslag verzuipt je gewas dan net achter de kopakkers. Om dat te voorkomen trek je met deze machine een greppel voorlangs, waardoor het water weg kan lopen. De grond die uit de greppel komt kun je met het vlakraam verdelen over het pad als je geen spuitspoor op de kopakker plant. Als je wel het spuitspoor op de kopakkers plant moet je natuurlijk alleen de schijf gebruiken.

Voor dit werk is het wel een voordeel om gps, electrische proportioneel te bedienen ventielen en een variabele versnellingsbak te hebben.

Gps, zodat je je aandacht niet voor het sturen nodig hebt.
Electrische ventielen spreekt voor zich voor iedereen die wel eens met een kraan of shovel gewerkt heeft.
Variabele transmissie omdat je bij de eerste meters van de greppel de juiste instelling nog een beetje moet zoeken en als je die gevonden hebt kun je versnellen.

Deze trekker heeft helaas alleen gps, dan gaat het allemaal wat minder snel, maar deze machine is op ons bedrijf ter vervanging van de spade gekomen en daarvan was het bedieningsgemak, de ergonomie en de capaciteit zeker niet beter.

Reacties

PieterA
De Agrotron heeft ook eens een makkelijk dagje.

(klik om te vergroten)

De 120 mk3
+1
PieterA
Het resultaat

(klik om te vergroten)

Achteraanzicht
+1
GerbertXL
Mooi apparaat. Ik ken een boer gewerkt die er ook de kopakkers van biologisch land onkruidvrij mee houd, gaat perfect zolang het niet te nat word.
Je ziet ze steeds meer.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz-Fahr Agrotron 120 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!