Keer wat anders; ploegen in de regen. Geplaatst door ljdekker op 30-04-2021 om 20:27:05, met 10 reacties.

Valtra N154

Keer wat anders; ploegen in de regen

Reacties

+1
marceldeutz
Echt druk maken om mais te zaaien hoeven we ons nog steeds niet, grond is nog steeds te koud.
ljdekker
@marceldeutz dat klopt. Maar dinsdag en woensdag gaat de mais er wel in
marceldeutz
@ljdekker Ben je tevreden over je vorenpakker?
ljdekker
@marceldeutz ja werkt goed alleen iets te breed voor de ploeg. Nadeel is dat het ding niet zo makkelijk te verplaatsen is
marceldeutz
@ljdekker Ja, is ook zo. Moet er zelf de andere trekker voor ophalen om te verplaatsen. Heb dit jaar voor het eerst een dubbele 90cm ringen pakker met croskill rol gedraaid en ben er goed tevreden over. Deze loopt stuk stabieler dan enkele rol. Kettingen er tussen die strijken de richels mooi vlak.
ljdekker
@marceldeutz kan hem in de fronthef pakken. Voor het land op afstand eerst even gewicht heen brengen en daarna de pakker.
valmet6400power
@marceldeutz
Ik ben akkerbouwer en vandaar geen idee maar hoe warm moet het zijn dan? Bedoel bollenboeren moeten volgens mij ook wachten tot de bodem in het najaar koud genoeg is maar die gaan op een gegeven moment ook gewoon planten vooral als ze veel hectare moeten planten.
+1
marceldeutz
@valmet6400power Mij is altijd verteld dat bodemtemperatuur voor mais minimaal 10 graden moet zijn anders kiemt de mais niet.
+1
casejxu
@valmet6400power met bollen is het het best om onder de 8 graden grond temperatuur te zitten volgens mij. Maar wachten op regen is ook geen optie wij rijden altijd wel rond 15 oktober koud of niet

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Valtra N154 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!