Foto van een New Holland T 6.180, dit jaar met de T6.180 voor de grimme rijenfrees ipv de t7.200. Gaat prima zo met deze combinatie👌Bij jullie de aardappelen er al in/gefreesd?

New Holland T 6.180

NHtvt135
Foto van een New Holland T 6.180, dit jaar met de T6.180 voor de grimme rijenfrees ipv de t7.200. Gaat prima zo met deze combinatie👌
Bij jullie de aardappelen er al in/gefreesd?

Reacties

+1
mklok
Gaat hier in 1 werkgang
+1
PieterA
Ja, de laatste innovator frietaardappelen komen volgende week boven denk ik.
+1
stannetje96
Wel er in maar nog niet alles aangefreesd. Hier regent het ook regelmatig waardoor het elke keer nat zat is... lijkt bij jou ook alles behalve droog
NHtvt135
@stannetje96 klopt het kan net, maar met die regen die valt gaat het er niet beter op nu.
stannetje96
@NHtvt135 oke hier is vannacht 6 mm gevallen en zaterdagavond ook iets van 10 dus voorlopig is het nog te nat
roscho
Quote Reactie van @NHtvt135:
met die regen die valt gaat het er niet beter op nu

Hier stuift het. Eergisteren was er veel wind, dan heb je de goede grond bij de buurman liggen. Vanaf begin april tot nu 11 mm. En in februari wel wat regen, maar ook niet buitensporig veel. Achterhoek, de nieuwe woestijn 😞
+1
Andre150
@roscho Wat een verschil met hier dan, we kunnen weinig beginnen. Willen graag maaien, maar te nat. De mais moet er op veel plekken nog in maar zelfs ploegen lukt niet....
+1
roscho
@Andre150 Als je op buienradar kijkt, zie je soms heel wat komen. Maar als het moet gebeuren, lost de bui op of waait hij er links en rechts langs.
+1
roscho
@Andre150 Jaaaa! Eindelijk wat regen gehad. Vanmorgen 10 mm in de meter. Mijn pas ingezaaide gazonnetje wordt met het uur groener.
Ritchie
@roscho

En iedereen blijft maar vrolijk ploegen en hevig de grond bewerken, wanneer zou het kwartje vallen?
roscho
Quote Reactie van @Ritchie:
vrolijk ploegen en hevig de grond bewerken, wanneer zou het kwartje vallen

Ik begrijp deze opmerking niet helemaal. Denk je dat de droogte komt door het bewerken van de grond? Even uitleggen s.v.p.
Ritchie
@stannetje96

Hier ook elke dag wel regen, een paar km verderop hiero had et 24 mm gedaan in 10 minuten dan ben je wel even klaar voor een paar dagen.

Maar hier de bio aardappelen nog niet aangefreesd, moet eerst weer ff de dubbele besturing opbouwen. Aardappelen zijn 1 mei gezet dus de haast valt nog mee.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de New Holland T 6.180 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!