Begin gemaakt met de demontage van de oude kapschuur. Ging mooi met de Kubota met pellet vorken. Drukt zo de platen van de gordingen af.

Geen

wim-same
Begin gemaakt met de demontage van de oude kapschuur. Ging mooi met de Kubota met pellet vorken. Drukt zo de platen van de gordingen af.

Reacties

+1
RVM
Wat komt er voor terug?
+2
wim-same
@RVM Weer een kapschuur, maar dan een nettere. Hier moesten al palen onder gezet worden als het ging sneeuwen.
+3
arnold-arentze
Had toch wel verwacht dat het met de kraan op de Centauro of Puledro gesloopt zou worden😇
+2
wim-same
@arnold-arentze Beide kranen staan nu zonder trekker. dus dan maar met de Kubota Hé. Maar lijkt mij ook niet zo geweldig gaan met een slinger knijper hoor.
+1
a3vandiejen
@wim-same paar avondjes en ze zijn er af Wim..
+2
wim-same
@a3vandiejen Ik heb komende week ook vrij, dus kan mooi zo rommelen.
+1
a3vandiejen
@wim-same Ja dat komt goed uit dan, gelijk de golfplaten scheiden.
+3
arnold-arentze
@wim-same Ha ha knijper eraf en bal eraan💪. Denk dat je het met de Kubota wel een stuk comfortabeler voor jezelf doet😂😂
+5
wim-same
@arnold-arentze Nee dank je. Met een bal kan je alleen alles op een hoop slaan, en je krijgt de boel niet meer gesorteerd. Ook slopen is een vak.
+2
arnold-arentze
@wim-same Ja inderdaad demonteren is het tegenwoordig 😇
+3
yoohan
Begin is er al Wim, veel succes van de week, moet wel lukken denk ik.
+2
wim-same
@yoohan Dit eerste stukje viel mij erg mee. Platen laten makkelijk los.
+3
yoohan
@wim-same
Ja best kans dat de nagels/schroeven al grotendeels doorgerot zijn. Of simpelweg de gordingen zo rot dat je ze er zo uitdrukt.
+2
wim-same
@yoohan De rotheid van de platen viel me nog enorm mee hoor. Ik denk vrij korte paraplu spijkers gebruikt. Het hout was ook niet echt rot op deze plek.
+3
draaipiet
🤣🤣🤣 Goed bezig
+2
Kramer U800
En als dit niet lukt, de Drago ervoor met een grote scheepketting rond het afdak en je dikke teen op het gas pedaal en het afdak is plat 😉
+3
a3vandiejen
@Kramer U800 Dat zou schitterend zijn hahaha.
+2
wim-same
@Kramer U800 De boel plat trekken is niet moeilijk, maar dan de bende opruimen.
+1
Kramer U800
@wim-same Daar heb je helemaal gelijk in, gecontroleerd slopen kost in dit geval minder tijd want je moet het toch opruimen, en je hebt minder rotzooi.

Naast waar ik woon stond vroeger een oude boerderij van de 19 de eeuw, een van de eerste boerderijen van het dorp. Hier staat nu een villa uit de jaren '70 dus je raad het al deze is gesloopt, doodzonde. Hoe ze het gedaan hadden: 2 Porsche tractoren één van mijn opa en één van mijn vader zijn oom met 2 kettingen aan bijde kanten van de boerderij rond de schoorstenen. Tegelijkertijd weg rijden en ze trokken hem zo in tweeën. Nu heb je de Nederlandse staat gelijk op je dak omdat het beschermt erfgoed zou zijn, maar zo ging dat toen.
+1
wim-same
@Kramer U800 Nou, laat ik het dan toch maar anders doen. Scheelt veel tijd en ook veel kosten.
+1
Kramer U800
@wim-same Ja precies.

Maar uiteindelijk is het hele zooitje zo met een paar bulldozers in een gat geschoven gelegen naast de boerderij waar toen een landschapstuin overheen aangelegd is met hoogte verschil wat er nu nog steeds ligt, onvoorstelbaar maar die hele boerderij ligt er gewoon nog maar dan onder de grond. Dus dan maakt het niet veel uit.
+1
wim-same
@Kramer U800 Dat was ook zo met de boerderij waar ik vroeger gewoond heb. die was in 1937 afgebrand door hooibroei. Gewoon gesloopt en uitgevlakt, en er een nieuwe boerderij bovenop gebouwd. Helaas is die in 2009 ook weer gesloopt voor woningbouw.
+1
Kramer U800
@wim-same Oei hooibroei, dan waren jullie niet de enigste. Ja en nu zie je steeds vaker die nieuwbouw opkomen.
draaipiet
@Kramer U800 En toen hoefde je het niet te sorteren, je douwde dat zo een oude sloot in
+1
Kramer U800
@draaipiet Precies, en wat over bleef werd verbrand.
+2
deerejohn
Vaak werden de oude stenen weer gebruikt voor de fundering , de onderste halve meter die daarna afgesmeerd werd , en voor sommige binnen muren , hier zit in de boerderij ook nog een muur van de oude boerderij met kloostermoppen gemetseld
+2
Kramer U800
@deerejohn Dat werd ook vaak gedaan inderdaad. Wij hebben de oude steentjes die onder de betonnen vloer van de deel zaten ook weer hergebruikt, maar dan buiten als bestrating rond het huis.
+2
Towaberg
Mooi werk zo Wim, je gaat beter kunnen slapen met een nieuwe kapschuur als er sneeuw op ligt 😴😴😴

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Geen ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!