Foto van een New Holland T 6080 De nieuwe klepelmaaier en schijveneg opgehaald voor de verhuur. Bedoeling is om de groenbemester er mee onder te werken zonder chemie. Ook voor in het najaar om groenbe

New Holland T 6080

jorn wijthmen
Foto van een New Holland T 6080
De nieuwe klepelmaaier en schijveneg opgehaald voor de verhuur. Bedoeling is om de groenbemester er mee onder te werken zonder chemie. Ook voor in het najaar om groenbemester te zaaien en dit zo neer te leggen dat je het in het voorjaar kunt maaien voor extra eiwitbenutting van het land

Reacties

TeunFendt
Mooi spul! En is het inmiddels ook gelukt?
jorn wijthmen
Loopt nog niet heel hard. Boeren in de buurt moeten nog een beetje van het spuiten afstappen maar het resultaat is er zeker. Werkt goed
TeunFendt
@jorn wijthmen Oh, hier spuit iedereen eigenlijk ook de groenbemester kapot. Kunnen nu duidelijk eruit halen wat is doodgespoten en wat niet doordat de mais nog niet zo hard groeit. Maar was wel benieuwd of zo'n schijveneg goed werk leverde in lange groenbemester. Maar dat ie lang is heb je met deze combinatie geen last van.
+3
Fendt926Driver
@TeunFendt hier wordt nog geen 10% van het nagewas doodgespoten.
Heb het zelf nog nooit gedaan.
Lijkt me toch ook dat als je de publieke opinie iets in de gaten houdt dat je het wel laat.
Zijn toch ook al lang genoeg alternatieven.
Heb hier nooit verschil gezien in doodgespoten nagewas en netjes mechanisch vernietigd nagewas
TeunFendt
@Fendt926Driver Heb hier nog nooit iemand iets horen zeggen dat t niet goed was. En als ze anders van mening zijn moeten ze het tegen ons zeggen en niet tegen hun fiets maatje. Hier begint op sommige plekken het weer aan te groeien terwijl het gewoon geploegd is. Nu moet ik daar ook bij vertellen dat het niet echt goed verkleind was. Ergens anders was t gefreesd en is t gwn verder gegroeid. Maar dat is dan wel gespit als hoofdbewerking.
+3
Fendt926Driver
Quote Reactie van @TeunFendt:
Heb hier nog nooit iemand iets horen zeggen dat t niet goed was

???????
Nog nooit de landelijke discussie over glyfosaat (hoofdbestanddeel roundup waar je mee spuit) gevolgd???
+1
casejxu
@Fendt926Driver wel bijzonder dat we dat kleine beetje wat per landbouwbedrijf word gebruikt problemen geeft. En als je eens wist hoeveel pallets weg gespoten worden omdat mensen voor hun plezier n bosje tulpen op tafel willen?🤔
Fendt926Driver
@casejxu als je ziet hoeveel de plaatselijke tuinder spuit per dag.
Dan vraag ik mij af waarom de veehouderij maar 1kg werkzame stof per ha mag hebben.
Maar de burger zal het wel over gifpiepers maar nooit over hun giftuin hebben
casejxu
@Fendt926Driver klopt! En rustig 5 tot 7 euro betalen voor 2 bosjes(20stelen) tulpen en 1 liter Hollandse melk van n euro is te duur
TeunFendt
@Fendt926Driver Wel over gehoord, niet gevolgd. Kan er niet van wakker liggen. Als ik nu zou roepen dat de burger minder vakantie dagen nodig heeft omdat dat beter zou zijn voor de economie gaan ze dat toch ook niet meteen doen?
+3
Fendt926Driver
@TeunFendt blijf vooral zo bezig.
Gaat ooit wel goed komen.
+3
@TeunFendt komt vanzelf. Burger heeft er echt wel een mening over, per definitie vinden ze alles uit de spuit kankerverwekkend, en vinden ze dat je de wereld aan het verkloten bent. In de winkel zijn ze geen burger meer, maar consument en kiezen ze het onderste uit het schap.

Kan je schijt aan hebben, maar hier in de buurt word veel geprobeerd om minder gele/bruine velden te hebben liggen. Meer mechanisch, en anders onderwerken voordat het bruin begint te worden. Helpt vast allemaal bar weinig, maar met z’n allen moeten we toch een beetje sympathie van de burger zien te houden.
+2
jorn wijthmen
@Fendt926Driver is heel plaats afhankelijk waar men wel spuit en waar niet. Ik ben van mening dat het nergens voor nodig is en dat je het op deze maar ook op andere manieren goed genoeg kapot krijgt. Ook kwa kosten kun je hiermee goed wegkomen. Het spuiten moeten we zien te houden voor onkruid in grasland en voor kweek.
Fendt926Driver
@jorn wijthmen ben ik helemaal met jou eens
DANOONTJE POWERR
@jorn wijthmen kun je hard genoeg rijden voor je schijveneg.
Wij kunnen later precies zien waar de snelheid van het klepelen omlaag moest.
Met schijveneggen moet je toch eigenlijk wel 10 km per uur rijden.
Fendt926Driver
@DANOONTJE POWERR ligt er wel aan hoeveel je de schijven schuin kunt zetten.
Hie schuiner hoe minder hard je hoeft te rijden.
DANOONTJE POWERR
@Fendt926Driver ik vind dat het dan toch minder los liggen en een aantal weken later zie je dan dat het niet lekker verteerd.
Fendt926Driver
@DANOONTJE POWERR klopt inderdaad.
Er zit zeker een grens aan.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de New Holland T 6080 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!