Foto van een Same Saturno 80, ik probeer in het weekend enkel het hoog nodige te doen zodat ik wat bij vrouw en kindjes kan zijn. Maar vandaag iets te lui geweest ik dacht dat tanken nog  wel zou kunn

Same Saturno 80

BEboer
Foto van een Same Saturno 80, ik probeer in het weekend enkel het hoog nodige te doen zodat ik wat bij vrouw en kindjes kan zijn. Maar vandaag iets te lui geweest ik dacht dat tanken nog wel zou kunnen wachten tot morgen 🤦‍♂️

Reacties

+2
BEboer
Resultaat een half uur meer ipv minder werk 🤷‍♀️
+1
draaipiet
Ik ga er bijna om lachen, het gebeurd ons allemaal wel eens 🤣
+2
wim-same
En dan is een Same Saturno ook nog geen makkelijke trekker om te ontluchten met een roterende CAV pomp. Tot op de verstuivers ontluchten, net als een Ford 5000.
+3
Jeroen 86
@wim-same was ik net ook aan het denken. Helemaal voltanken doen wij en dan ontluchten op de pomp. De leidingen van de verstuivers iets los zetten op de pomp. En als de lucht eruit is dichtdraaien
+1
wim-same
@Jeroen 86 ja klopt. Deze trekkers moet je vanaf het begin tot het einde ontluchten. Met een lijnpomp is vaak alleen de filters en de brandstofpomp voldoende. Filters gaan vanzelf als je de tank weer vol heeft, dus dan alleen de brandstop pomp nog.
+1
Jeroen 86
@wim-same bij de laser moet je ook goed ontluchten. Bij de rubin, titan en supertitan moet je gewoon een beetje tanken en starten zonder ontluchten.
+1
wim-same
@Jeroen 86 Een Laser heeft een P motor, en die is zo ontlucht, maar ja jullie hebben een Laser met een 130 pk Lamborghini motor. dat weet ik niet.
+2
Jeroen 86
@wim-same met lamborghini motor hebben we da nog ni gehad. Maar het is dezelfde motor en pomp als de laser 130. Gewoon de 6200 cc inplaats van de 5800 cc van de laser ervoor
+1
wim-same
@Jeroen 86 De Rubin en de Titan heeft de tank onder de cabine, dus moet je de brandstof echt omhoog pompen. Een Saturno heeft de tank voorop, en als je die vol tankt vullen de filters bijna al vanzelf.
+3
BEboer
Vond het nog meevallen al bij al enkel ad filter ontlucht en dan wel keer of 5moeten starten 😅
+2
wim-same
@BEboer Ik heb nu een Saturno staan met een lekke keerring voor in de brandstofpomp. diesel komt in het carter, en lucht in het brandstof systeem. van de week een nieuwe keerring gehaald, maar nu blijkt de inbus bout in de as er uit gelopen te zijn. Engelse maat.. dus van de week maar een nieuwe inbusbout halen, en dan weer monteren.
+1
BEboer
@wim-same ik heb 2 linkse handen als het over tractors gaat. Ik kijk soms stiekem op 2e hands websites voor een 2e sametje want hij begint onmisbaar te worden 😅
+1
wim-same
@BEboer Wat voor type zoek je dan ?
+1
BEboer
@wim-same maakt me nt veel uit 80 tot 100pk weinig poes pas en unbrakeble 😂
+2
wim-same
@BEboer Ik heb wel een Same Drago DT te koop. Technisch goed, maar electra moet vernieuwd worden. Nazien kunnen wij ook.
+1
draaipiet
Quote Reactie van @wim-same:
Same Drago DT te koop.

Nee jo ik heb hem nog niet eens geprobeerd, of bedoel je die van A3?
+2
wim-same
@BEboer en eventueel ook een Saturno, maar die moet ik eerst ook in orde hebben gemaakt.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Same Saturno 80 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!