Ik wou de eindreducties los van de achteras en wil nieuwe afdichtingen op de steekas, dus moest deze grote jongen los. Sleutel van 91 laten branden opt werk. De arm van de verreiker erop als steun en

Schlüter s450

Schluterfan
Ik wou de eindreducties los van de achteras en wil nieuwe afdichtingen op de steekas, dus moest deze grote jongen los.

Sleutel van 91 laten branden opt werk. De arm van de verreiker erop als steun en daaronder een stuk ijzer tussen de tapeinden zodat de flens niet kan ronddraaien. De moer goed warmstoken en dan een paar goeie tikken van de voorhamer. Gelukkig kwam de moer los na 60j vast gezeten te hebben. Was al getipt dat het een rotkarwei is, maar viel mij eigenlijk niet tegen. De eerste lukte me alleen, bij de 2de kwam de baas even kijken en hielp een handje, ging met 2 nog net wat sneller.

We gaan gestaag verder!

Reacties

Sojaboontje
Ah, heb je een sleutel laten snijden?
+6
Schluterfan
@Sojaboontje

Jep, das het voordeel van in de metaalconstructie te zitten, een baas te hebben die je graag een handje toesteekt en een collega die me graag wou helpen en met het tekenprogramma overweg kan. Dat maakt hobbien nog leuker.
+1
Sojaboontje
@Schluterfan Ah ja, ik las het net. Dat maakt ook alles. Niet de trekkers, maar de mensen eromheen.
+3
Schluterfan
@Sojaboontje

Ja, ze lachen wel eens; Simon met zijn "belarussen" maar daar moet ik maar tegen kunnen haha.
+1
Sojaboontje
@Schluterfan Ik word ook altijd gepest, maar stiekem vinden ze het wel leuk.
Kramer U800
Mooie sleutel! Weer eentje voor in de gereedschapskist "speciale gereedschappen".
Schluterfan
@Kramer U800

Haha ja, de baas zei al; ein Schlüterschlussel 😄
Kramer U800
@Schluterfan Haha ja dat is een mooi woord ervoor
john deere 7810
Goed gereedschap is het halve werk he. blijkt wel weer.
+1
schluterman
Bij ons zaten die moeren vast gelast lagers naar de klote alles opnieuw moeten laten maken ook de steekas
marcel-pek
Mooi hoor bij onze eicher es400 met (dezelfde) versnellingsbak en bijna dezelfde eindaandrijvingen zijn de keerringen gelukkig nog dicht.
+1
Schluterfan
@marcel-pek

Ik zet er zoveel mogelijk nieuw in. De lagers lijken wel nog oke, maar de dichtingen doe ik sowieso nieuw. Tis me al een werk geweest om zover te geraken, dan gaan die paar euro's voor nieuw dichtingen het nu ook niet meer maken, en ik ben (hopelijk) voor jaren goed.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Schlüter s450 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!