Foto van een Lely Maaier. Foto is geplaatst door willemk op 15-06-2021 om 16:56:10, met 12 reacties.

Lely Maaier

willemk
Foto van een Lely Maaier

Reacties

MaxxuM4ever
Getrokken tripple?
willemk
Zelf gemaakt, met trommelmaaiers van claas onder een lelyframe gelast
CaseCS130
@willemk prachtig, wat een project. Lichte trekker ervoor dat je voor wielen koos? Zag laatst op YouTube ook zoiets voorbijkomen in Amerika, daar worden ze af fabriek wel verkocht met wielstel.
+1
willemk
We hadden toen als zwaarste trekker een 711 vario en dat gewicht in de hef waren we wat zat. De bodemvolging is trouwens nu ook veel beter. Ik werk liever met brede machines voor een lichtere trekker dan hard rijden om de motor te belasten. Je kan beter met 6 km per uur in een hoop grond duiken dan met 12. Lely maaiers was ik spuigzat. Ze zijn makkelijk te repareren, maar ze zijn ook altijd kapot ook. De ophanging hebben ze wel voor mekaar, dus heb ik een keer op troostwijkveiling 5 van die corto's gekocht ( die een slechte ophanging hebben) en de maaibalken onder de lelybok gelast.
Met dat frame had lely het trouwens wel voor elkaar. Als er tijdens de voorjaarswerkzaamheden een maaier kapot gaat gaan we gewoon met 2 maaiers verder en de andere dag wisselen we hem even uit het frame met een reserve maaier.

We zijn nu trouwens langzaam aan het overstappen op kuhn. Kwalitatief toch wel een heel stukje beter. Meneer lely wist goed wat die deed toen die het hele lijntje aan agco verkocht heeft
CaseCS130
@willemk Mooi uitgedokterd. Maar de Claas maaiers ruil je nu dus langzaam aan weer voor kuhn trommelmaaiers? Of gaat dat over andere lely machines?
johndeere6230
@dx11 allemaal bekende machines voor jou of niet?
dx11
@johndeere6230 ha, jazeker. Mooie tijd gehad daar!
newholland6640
Precies om de redenen die jij noemt zoek ik een getrokken 5 meter maaier.
+1
willemk
Nee deze combinatie houden we zo, maar we hebben een vlinder met bandjes gekocht om lichte sneedes direct op de wiers te maaien. Moeten nog een maaibalk vervangen, transportbanden veranderen en een onderstel maken. Als het klaar is zet ik wel een foto
martijn805
Heb je hem ook gestuurd of niet? Als je bv het idee van de hark pakt loopt die denk ik mooier achter de trekker aan.. nu zal die aardig binnendoor willen of valt mee?
+1
willemk
Nee niet gestuurd, was een oud onderstel van een gronddumper. Met een 3.15 breede frontmaaier moet je behoorlijk scherp draaien om te laten staan. Het frame voor de kuhn komt wel een gestuurde as onder. Van een ahlmann as12.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Lely Maaier ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!