Foto van een John Deere 8R280 met penta DB 50. Foto is geplaatst door catfan55 op 19-06-2021 om 02:49:40, met 10 reacties.

John Deere 8R

catfan55
Foto van een John Deere 8R280 met penta DB 50

Reacties

wart
Wat is de inhoud van de silagekipper? Prachtige spullen allemaal weer!
hermanjohndeere
@wart dikke spullen hebben ze wel. Ben der misschien toch een paar jaar te vroeg geweest 😂 alhoewel het toen wat kleiner was, was het een prachtige tijd.
catfan55
@wart net wel of net geen 55m3 water inhoud. Met kop zal je rond de 60 uitkomen plusminus
nhrijder
@catfan55 dan zijn deze niet zo heel veel groter als die JAKO's toch? (52 kuub zei Hans tegen mij ) Waarom dan voor die extra as gekozen?
catfan55
@nhrijder in mijn mening is over de 50 te gek voor een tandem. Wij laden hier 25-27 ton in bij zwaar product, plus 10-11 ton eigen gewicht. Dit loopt overal over zo & rijd prachtig op de weg.
T60401
@catfan55 Kippers zijn toch een stuk breder dan in NL. Hier heeft de loonwerker paar nieuwe kippers. Deze zijn wat smaller dan zijn oude inverband met de nieuwe regelgeving. 2,55 breed. Loonwerker vindt de bredere kippers fijner laden met de hakselaar. Wel krom trouwens dat er brede banden onder de kipper zitten waardoor hij toch stuk breder is dan 2.55.
catfan55
@T60401 Deze zijn 9ft binnenin de bak, dus dat is 2.75m binnenmaat
nhrijder
@catfan55 oke heb zelf een seizoen met een Jako 250 gereden vond het een zeer fijne en degelijke kieper. Wel veel opleg druk
Penta lijkt mij ook een mooie kieper hoor daar niet van maar mij lijkt een tandem makkelijker als 3 Asser , hoe zijn deze gestuurd? Jako was meelopend namelijk maar had ik eigenlijk altijd vast staan omdat die vol toch begon te zwabberen
catfan55
@nhrijder Ik snap nog steeds je redenatie niet goed voor een tandem. Je zegt dat het makkelijker is maar ik snap niet goed wat er makkelijker aan is. De hoge opleg druk van de tandem is mede een reden dat wij voor 3 assers kiezen. Ook betere "floatation" wij hebben in de 4 seizoenen met penta nog niet 1 vast gehad omdat ze praktisch overal overheen floaten met de 6 banden. wij zien aanzienlijk minder slijtage aan banden & chassis met een 3 asser omdat deze wat over heeft ipv altijd op de tenen te lopen qua draagvermogen

De penta is meelopend gestuurd op de voorste, en achterste as. de middelste is star. Kan niet zeggen dat deze zwabberen op de weg. Liggen er mooi stabiel achter.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 8R ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!