Foto van een Fiat 88-94 DT. Van alle foto, filmpjes met trekkers die ik binnenkrijg kijk ik niet meteen op. Maar er zijn uitzonderingen, zoals deze Fiat. Benieuwd wat dit is? Kijk dan even naar het filmpje hieronder. Werkelijk geniale constructie.
https://youtu.be/WPyoZTRMo2Q

Fiat 88-94

Foto van een Fiat 88-94 DT. Van alle foto, filmpjes met trekkers die ik binnenkrijg kijk ik niet meteen op. Maar er zijn uitzonderingen, zoals deze Fiat. Benieuwd wat dit is? Kijk dan even naar het filmpje hieronder. Werkelijk geniale constructie.

Reacties

+5
erik9831
💩 in de broek daarmee... 😂

Wanneer hij achteruit ging, dat is toch wel... Bouw het maar en dan nog werkend.
+1
Towaberg
Bijzonder 🥶🥶🥶🥶
+1
deufi
Heel inventief! Denk alleen dat je die trekhaak zo krom hebt bij wat meer weerstand van de slag.
+1
Vlaanderen
Drie meter er naast ligt een keurig zandpad. Toch wel makkelijker. maar inventief blijft het.
+2
jehan
Zo die zijn wel heel willie wortel achtig...lekker anders om denken met schakelen ..
walker1
Zal wel dure mais zijn. Hier tegenover hebben ze de afgelopen 2 jaar ook de mais beregend, daarvoor nooit zover ik mij kan heugen. Daar zijn 2 x 4 rijen mais bij gesneuveld. Ik weet de lengte van het perceel zo niet, maar is ca. 7 ha. Loonwerker pacht dat perceel al jaren en teelt er meestal mais op voor de handel. Volgens loonwerker was alles wat ze voor het beregenen plat gereden hebben nog geen silagewagen vol. Daar gaan ze niet voor liggen sleutelen denk ik. Dit jaar is haspel de schuur nog niet uit geweest bij de loonwerker.
+2
RVM
@walker1 in zuid Europa staat veel mais voor zaadproductie, zal een andere rekensom zijn.
+6
WaterDeutzer
Dit is toch echt toppunt van creativiteit! En 't werkt ook nog. Voor hoe lang is wat anders, een waslijst van opties die goed fout kunnen gaan vergeten we maar even. Gewoon gaaf om te zien!
+1
walker1
@WaterDeutzer Ja creatief is het zeker, maar ik twijfel ook wel aan de degelijkheid en veiligheid. Echte high clearance trekker is toch wat degelijker.
WaterDeutzer
@walker1 Ik zie 't ook nog eens goed fout gaan. Ik zou de deuren maar dicht houden en de gordel goed vast. Hoe dan ook een plezier om naar te kijken!
+1
wilbertkw
Het idee is leuk bedacht maar is ook niet echt mijn constructie maar wel leuk en knap bedacht. Ik maak het ze zo ook niet na. De staanders van de voorwielen hebben ook nog een bepaalde vorm is geen rechte balk. 👍
MaxxuM4ever
Wat gaaf bedacht zeg.
@Vlaanderen ik denk dat dat een droge sloot is.
MaxxuM4ever
Wat gaaf bedacht zeg.
@Vlaanderen ik denk dat dat een droge sloot is.
+3
Gavrie Willemsen
Erg slim bedacht, maar ooit lig je omver…
Quintto
@Gavrie Willemsen dat kan je ook zeggen van die verhoogde verpleegtrekker die ze soms in de bomenkweek gebruiken
+3
Gavrie Willemsen
@Quintto ja maar als je deze “constructie” ziet rijden moest ik gelijk denken aan een pasgeboren kalf dat zijn eerste stapjes zet….ook redelijk kwakkelachtig….🤦‍♂️🤦‍♂️
cyrus-van-gelder
@Gavrie Willemsen dat zal dan toch een flinke rotsmak wezen ben ik bang.......
  • 🤕🤕🤕🤕🤕🤕🤕
+2
roscho
't Is wel slim bedacht. Maar ik vind de constructie een beetje gammel. De achterwielen gaan apart van elkaar. Bedien je dat even verkeerd, dan lig je om.
En hoe zou het uitzicht zijn als je met opgetrokken wielen op de weg rijdt?
De constructie heeft zoveel speling dat bij wisseling van de rijrichting de wielen eerst 20 cm rijden en dan de rest pas komt.
Hoe zou het aflopen als je de 4wd aanzet en de voorwielen wat voorloop hebben? Ik ben bang dat de trekker dan een meter langer wordt doordat voor- en achterwielen uit elkaar lopen. Of dat er zoveel spanning ontstaat dat er iets in de constructie knapt.
Maar toch: inventief.
+3
Gavrie Willemsen
@roscho inderdaad mooi om naar te kijken maar ik kruip er niet in
Tom VB
Wel jammer dat ze dan bezuinigen op een tube vet...

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fiat 88-94 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!