Landini Globus 65 , vanmorgen een rondje gelopen met het hondje...kom ik deze Landini tegen...lijkt me een handig trekkertje, hoord bij een manege.De eerste die ik van dichtbij tegen kom.

Landini Globus 65

a3vandiejen
Landini Globus 65 , vanmorgen een rondje gelopen met het hondje...kom ik deze Landini tegen...lijkt me een handig trekkertje, hoord bij een manege.
De eerste die ik van dichtbij tegen kom.

Reacties

+2
Boeder foto
Mooie trekker !!
Vond de hond hem ook mooi🤣
+3
a3vandiejen
@Boeder foto Die stond er nog net niet tegen te piesen.🤣😂
+2
Boeder foto
@a3vandiejen 😜🤣🤣
+3
cyrus-van-gelder
@a3vandiejen Dat merk je dan wel als je de trekker s,avonds weer in het hok gezet hebt. Vieze stinkbende, vooral de andere dag ruik je dat wel
  • 🤢🤢🤢🤢🤢
+2
a3vandiejen
@cyrus-van-gelder Ja maar ik ben netjes opgevoed...dus laat dat niet gebeuren hoor dat hij overal tegen staat te piesen..😃👌
+2
cyrus-van-gelder
@a3vandiejen dan heb je em netjes opgevoed dus
  • 🤣🤣🤣🤣🤣🤣
+2
a3vandiejen
+3
cyrus-van-gelder
@a3vandiejen of heb je zelf het goede voorbeeld gegeven? Jongen ik kan me een voorval heugen uit 1978.... ik was toen bijna 7 jaar. Mijn Opa had tegen een kar aan staan piesen.komt de buurman en die voelt even aan de nattigheid. Ruikt even aan zijn vingers, en proeft ook even. Nee het is toch geen hydraulische olie zegt ie tegen Opa. Vergeet ik nooit meer he. Is echt gebeurt zo ,zweer het je.
  • 🤣🤣🤣🤣🤣😈
+2
a3vandiejen
@cyrus-van-gelder 😂😂😂😂Schitterend...
+3
cyrus-van-gelder
@a3vandiejen ik heb schitterende jeugd herinneringen. Echt jammer dat m, n Pake(Fries voor Opa) er niet meer is. M,n Vader kan ik ook heel goed mee
  • 😉😉😉😉😉😉😉
+1
a3vandiejen
@cyrus-van-gelder Ja mooie verhalen komen er vaak van onze vaders en opa inderdaad. Ik heb ze allebij niet meer maar ze hebben wel een respectabele leeftijd gehaald. Neemt niet weg dat je ze wel eens mist.
+1
cyrus-van-gelder
@a3vandiejen Ja zo gaat dat helaas. Ik mis m,n Opa ook hoor. Wat heb ik veel van hem geleerd zeg!!!! M,n Vader is anders ook niet misselijk hoor. Die kan net zoveel als Opa.Het waren altijd wel typisch mensen waar van je meteen wist wat je er aan had.Oma ook hoor.
a3vandiejen
@cyrus-van-gelder 😅Dat is voor mij wel herkenbaar.
+2
akkermopet
Als je goed ziet, zie je een enorme handrem in de cabine 😂😂...
+1
a3vandiejen
+2
walker1
Je ziet ze weinig in Nederland. Hier een paar jaar een Globus 75 gehad, ook met voorlader. Maar was eigenlijk te licht/compact voor het voorlader werk, daarom ingeruild op een John Deere 6130. Alweer 12 jaar geleden als ik het goed heb. Zonder voorlader was die Globus gewoon een erg handige trekker voor het lichtere werk, kon scherp sturen ook.
a3vandiejen
@walker1 Dat geloof ik gelijk, ik zag deze ook bezig met minibalen..en een mooi maatje opraapwagen erachter. En zo ver als ik de binnenkant kon zien niet te veel poes pas.
+1
walker1
@a3vandiejen Weinig poespas, wel belachelijk veel versnellingen, dacht 60V 60A.
+1
a3vandiejen
@walker1 Dat is heel veel inderdaad.
+1
cyrus-van-gelder
@a3vandiejen Dat is wel heel veel idd
  • 🤔🤔🤔🤔🤔
+1
walker1
@a3vandiejen Als ik het goed heb was er een pook met 5 versnellingen met ook knop voor powershift hoog-laag, dus 10 versnellingen. Dan de groepenpook met H-M-L, maakt 30, en dan nog een pook voor de kruip, als je die in de kruip zette, had je dus 30 hele langzame versnellingen. In allerlaagste versnelling was het nog geen 50 meter per uur. Het zat er op, maar wij hebben het nooit gebruikt, die bovenste 30 was al meer als genoeg.
a3vandiejen
@walker1 Heb er Wim wel eens over gehoord dat dit ook met bepaalde Same's was , ze waren wel geliefd in de bollen streek begreep ik om hun langzame kruip zeg maar.
walker1
@a3vandiejen Ja klopt, Same heeft ook trekkers gebouwd met 60 versnellingen of zelfs nog meer. Is inderdaad voor bepaalde teelten, bollen, maar ook veel groententeelt.
a3vandiejen
@walker1 De Silver die Wim gehad heeft , had er ook 60 volgens mij. Dat ben ik eigenlijk niet meer gewend, heb nog wel eens stro wezen laden in de biesboch met een John Deere 6920 dat gaat wel😅.
Maar land werk heb ik geen ervaring mee met zo veel versnellingen.🙈😃

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Landini Globus 65 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!