Foto van een Massey Ferguson 6713S3e snede maaien. Was bezig met stalvoeren maar het groeide harder dan ik had gedacht. Dit perceel eind oktober ingezaaid. Een gokje maar die pakt goed uit👌

Massey Ferguson 6713S

JoranK
Foto van een Massey Ferguson 6713S

3e snede maaien. Was bezig met stalvoeren maar het groeide harder dan ik had gedacht.

Dit perceel eind oktober ingezaaid. Een gokje maar die pakt goed uit👌

Reacties

Husqvarna
Had het laatst ook ergens zo hoog staan, maar klaver blijft wel groen terwijl het gras bruin werd op plekken waar geen klaver stond door nattigheid ofzo.
deJong
Zo dat ziet er prima uit!

er is mij eens verteld dat de koeien lui worden van voer met zoveel klaver door de aminozuren die erin zitten.

blijft er dan ook nog wat van de klaver over door de opraapwagen? ik ben wel benieuwd.
+2
Baltus_steyr
@deJong nou van rode klaver zit ook meer stengel in dus meer prik dus de koeien doen het er zeker niet minder op. Heb hier ook wel lucerne met rode klaver en gras gestalvoerd. De lucerne zat toen behoorlijke stengel in maar die vraten ze toen bijna glad op! Je hebt natuurlijk wel wat bladverlies maar het meeste gaat goed de opraapwagen in en komt goed de wagen weer uit!
Husqvarna
@Baltus_steyr
Ik voer nu ook verse rodeklaver gras, maar als ik zie wat er staat op dat perceel, alleen de 1e snee bemest, en verder niet, geen kunstmest, en iedere keer staat er weer een pak rode klaver, het Engels raai staat minimaal en open plekken is dat gewoon bruin, maar de rode klaver niet! Die groeit gewoon door..
JoranK
@deJong Kan niet zeggen dat de koeien er lui van worden.
Klaver komt mooi aan de bult of aan het voerhek. Met 1x schudden na het maaien lijk ik verder ook weinig verlies te hebben. En de koeien eten het schoon op.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 6713S ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!