Foto van een John Deere Lanz 310Hydrauliekfilter vervangen. Misschien wel de allereerste keer voor deze tractor, in het oude filter stond 65 (productiedatum??), tractor is van 67.

John Deere Lanz 310

Fritske1978
Foto van een John Deere Lanz 310
Hydrauliekfilter vervangen. Misschien wel de allereerste keer voor deze tractor, in het oude filter stond 65 (productiedatum??), tractor is van 67.

Reacties

+4
hooidonk
Oei, dat was dan niet voor z'n tijd.
Misschien spoelden ze hem vroeger nog wel eens uit, in plaats van vervangen?
+1
arnold-arentze
@hooidonk Dit lijkt wel een filter om uit te spoelen inderdaad. Maar ook die verteren na zo’n lange tijd🙈🙈. @Fritske1978 Ik denk ook de nieuwe zeer regelmatig uitspoelen zal best aardig wat rotzooi in het systeem zitten zo te zien
Fritske1978
Ja, is denk ik uitspoelbaar, maar dat zijn ze al een jaar of 30 vergeten denk ik. De bovenkant van "karton" was helemaal vergaan.
Ik zal hem eens in de gaten houden, en olie ook maar een keer vervangen.

(klik om te vergroten)

+2
nhfendt fan
@Fritske1978 ik zou de olie meteen vervangen als ik jou was en het filter zo zie
+3
JD3010
@nhfendt fan Inderdaad, ook gelijk maar nieuwe olie anders is het zonde van het filter.
+3
langeslagdiesel
Als het toch een uitwasbaar filter is zou ik juist eerst met de oude olie gaan spoelen en rondpompen. Daar gewoon een dag aan besteden en regelmatig me filter wassen en kijken wat er aan vervuiling uit komt. Als die vervuiling op een gegeven moment nihil is, en je weet wat er in je vervuiling zit kan je de olie verversen. Voor je ververst nog 1 laatste keer filter reinigen en je eigen goed afvragen waar je metaal vervuiling ( als dat er in zit ) vandaan komt. Als er geen metaal vervuiling is dan weet je vrijwel zeker dat al het vuil uit je bak is en je nieuwe olie en filter voorlopig ook schoon blijven.
+1
Fritske1978
Vanmiddag toch maar even de olie vervangen. Dan ben ik al een hoop troep kwijt. Komende tijd zal ik het filter eens goed in de gaten houden. De olie wordt denk ik continue rondgepompt door t filter als de motor loopt toch?
+1
nhfendt fan
@Fritske1978 ja die pomp steeds rond

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere Lanz 310 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!