14 augustus 2021 Foto van een New Holland 8060.Onze combine. Volgens mij bouwjaar 1976 met ongeveer 4.000 motoruren. Gekocht voor 14.000 in 2006. Er zit ook een graszaadopraper bij. Dat is een opraapm

New Holland 8060

321 foto's van @PieterA

PieterA
14 augustus 2021 Foto van een New Holland 8060.

Onze combine. Volgens mij bouwjaar 1976 met ongeveer 4.000 motoruren. Gekocht voor 14.000 in 2006. Er zit ook een graszaadopraper bij. Dat is een opraapmatje wat je in dit maaibord kunt bouwen. Dit jaar hebben we een nieuwe bovenzeef gemonteerd en het oude mes vervangen voor een enkele jaren geleden door onszelf gereviseerd mes vervangen.

Met deze combine dorsen we normaalgesproken een hectare of 5 graszaad, 20 hectare tarwe en 2 hectare liatriszaad. Dan heb je met zo'n machine nogal wat capaciteit over, dus links of rechts doen we er soms nog wel eens een blokje het 1 of ander er bij.

Dit jaar was dat 3 perceeltjes sierpapaver. Dat ging super! Het lag deels plat op de grond, maar het zaaien was superstrak en vlak gebeurd.Daardoor kon het zonder moeite onderdoor gemaaid worden.

Omdat we in oktober nog liatris willen dorsen met deze combine, hebben we hem nu goed schoongemaakt en hebben we nog op 1 van de laatste percelen wintertarwe de combine schoon kunnen dorsen. (Tarwe in liatris kun je goed met een grassenmiddel wegspuiten).

Hier staat hij klaar om naar de boer met het tarweperceel te rijden.

Reacties

Massey 2705
Mooi verhaal ! En mooi dat je zo,n oud beestje aan de gang houd ! Het is het eerste verdiend , en je hoeft nooit op de loonwerker te wachten .
Kan je nog steeds onderdelen krijgen van die leeftijd ?
+1
PieterA
@Massey 2705 Ja, het bovenzeef was nog gewoon te bestellen. Voor de rest van de onderdelen weet ik het niet, maar van dit type hebben er heel veel gelopen.
azmat25444
Hi
Wel je verkopen export new Holland maaidorser geef goei prijs
Dank u

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de New Holland 8060 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!